начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Поправка на нотариален акт???? Ами сега!

Казуси за недвижими имоти

Поправка на нотариален акт???? Ами сега!

Мнениеот Младежа » 11 Авг 2005, 13:53

Колеги, трябва да направя поправка на нотариалният акт-ИЗВАДЕН ПО ОБСТОЯТЕЛСТВЕНА ПРОВЕРКА!!!
Сбъркан е адресът на парцела! Т.е. не е на 27 номер , а е на 28 нонер , на същата улица .
В подадената молба декларация е сгрешен адресът на имота, а е посоченПРАВИЛНО квартала и номера на парцела!!! Свидетелите знаят площа, границите, съседите , давността и т.н.........не знаят на кой номер се води имота.......От общината ни заявяват ,че май не е този имота. Може ли административно , да решават вещно-правни въпроси?
Младежа

Не може

Мнениеот Бо » 11 Авг 2005, 16:01

Не може в общината по административен път.
Бо

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 16:59

А как да си оправя акта, като не ми дават скица?
Гост

Мнениеот mutsa » 11 Авг 2005, 17:51

Аз пък съм бясна, защото не ми издават данъчна оценка, за да си направя обстоятелствена проверка. И сега ще ме принудят да обжалвам отказ за извършване на адм. услуга и ще си потроша нервите и времето да се занимавам с тях.
А на вас защо не ви дават скица?
mutsa
Потребител

Мнениеот младежа » 12 Авг 2005, 16:31

Защото имота бил записан на друг адрес ......и май не бил моя ,както е по нотариален акт. Мисля ,че горе стана ясно ........и в акта и в молба декларацията е сгрешен административният номер на парцела, но е посочен точно кадастралният номер , квартала,съседите/ т.е. тяхните кадастр.номера/
младежа

Мнениеот Гост » 12 Авг 2005, 16:35

Добре, но ако е сгрешен само административния номер, а другото е наред, не може ли за това обстоятелство да се изкара служебна бележка от общината и после да се направи от нотариуса нотариален акт за поправка на предния нот. акт?!
Гост

Мнениеот младежа » 15 Авг 2005, 11:12

НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ДА ИМ ИСКАМ ТАКАВА ' БЕЛЕЖЧИЦА '
младежа

Мнениеот гост » 17 Авг 2005, 14:00

МИСЛЯ <4Е ЩЕ ТРЯБВА ДА ОБЖАЛВАШ>>>>>>не се сещам нещо друго
гост

Мнениеот Гост » 21 Авг 2005, 08:20

В общината се водят адресните номера.Там работят с регулационният план и записват или променят адреса според кв.,планоснимачен номер на парцела.Не би трябвало да ви откажат бележка че имота с планоснимачен номер.... в кв....... се води на ул.... с номер.... Пиша ви това от личен опит.Не ми беше вписан адреса , а само кв. и пл.№, но имаше проблем с уличната номерация, беше изпуснат като номер и реално нямах адрес.За 20 мин. ми дадоха номер, въведоха го в регистъра и ми дадоха бележка за общината че вече се водя под №....Нямах никакви проблеми.Дано да ви помогне това, след като си имате вписани правилно кв. и пл.№.
Гост

Мнениеот младежа » 22 Авг 2005, 08:45

Благодаря за съвета, но от кой отдел на общината - да я искам тази служебна бележка/ да посоча ли някакво основание/интерес/?
младежа

Мнениеот младежа » 22 Авг 2005, 08:45

Благодаря за съвета, но от кой отдел на общината - да я искам тази служебна бележка/ да посоча ли някакво основание/интерес/?
младежа

Мнениеот Гост » 22 Авг 2005, 09:02

Ако става въпрос за София на ул.Сердика 5 отдел адресна регистрация.Ако е в провинцията от общината ще ви кажат къде да отидете.За София взимат такси за такава бележка и то доста високи, не си спомням вече точната сума но от порядъка на 25лв.Носите си нот.акт и искате бележка че имот с пл.№... в кв... на ул.... ,гр... се води на .... административен адрес.
Гост

Мнениеот младежа » 23 Авг 2005, 08:43

Сърдечно благодаря , ще опитам да изкарам такава "бележка", удостоверение или какво се казва там??? И после поправчица на нот.акт, нали така ???
младежа

Назад към Имотни казуси