начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

моля за съвет

Казуси за недвижими имоти

моля за съвет

Мнениеот milpetm » 06 Авг 2005, 17:39

Предстои ми продажба на жилище и моля за съвет как да реша проблема с възможността при получаването на парите в нотариата да ми бъдат пробутани фалшиви такива.Знам,че се описват но чак когато ги внеса в банка мога да бъда сигурен,че не са фалшиви.Ако някой може да даде някаква идея ще му бъда много благодарен.
milpetm

Мнениеот Александра » 06 Авг 2005, 17:53

Искайте плащането да стане по банков път. Посочете банкова сметка, по която купувачът да ви преведе парите.
Александра

моля за съвет

Мнениеот milpetm » 06 Авг 2005, 18:08

Съветът ви е добър,но нали сделката става пред нотариус,а превеждането на парите става в банка и купувачът няма да се съгласи преди да се подпишат документите да ми преведе парите страхувайки се,че мога да го измамя.От своя страна аз също се страхувам,че ако подпиша без да съм получил парите мога също да бъда измамен.Доста сложен казус,но се надявам че може да има решение.
milpetm

Мнениеот галина » 07 Авг 2005, 14:43

Парите да бъдат преведени по сметка на нотариуса и едва когато сделката бъде вписана в съда,парите да бъдат преведени на продавача.
галина

Мнениеот milpetm » 07 Авг 2005, 15:35

Благодаря на Галина и се надявам,че ще успея да реша проблема си по този начин.
milpetm

Мнениеот човек в нужда » 07 Авг 2005, 16:24

Добре е да благодарите и на Александра. Все пак първоначалната идея беше нейна. :D
човек в нужда

Мнениеот Гост » 07 Авг 2005, 17:22

Може в нотариалния акт да се упомене как става плащането. Говорете с адвокат , или нотариус.
Гост

Мнениеот Гост » 07 Авг 2005, 19:02

Благодаря и на Александра въпреки,че тя не уточни как точно става по банков път,а казва продавача да ми преведе парите на мен.
Гост

Мнениеот Гост » 08 Авг 2005, 10:07

Abe vie ste rqdko neblagodarna za chovek, na kojto mu se dava suvet bezplatno.....
Гост

Мнениеот Гост » 08 Авг 2005, 10:08

ne znam zashto reshih che ste jena.... ama karaj i bez tova dejstvate kato .....
Гост

Мнениеот Гост » 14 Авг 2005, 09:49

При покупка на апартамент в София постъпихме по следния начин: при нотариуса подписахме и двете страни, след което отидохме в съответната банка, където прехвърлих сумата на продавача, а в това време нотариусът задържаше документите при себе си. След получаване на парите продавачът му се обади и документите се предвижиха към службата по вписванията. Нямах проблеми.
Гост

продажба на имот

Мнениеот 111 » 16 Авг 2005, 14:08

Ние също по такъв начин продадохме апартамент- подписахме документите,анотариусът ги задържа докато не потвърдихме , че парите са ни преведени.
111

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 12:44

A kak moje da stane pla6taneto 4rez 6veicarska banka ot BG?
Гост

Мнениеот 111 » 25 Авг 2005, 14:48

Не мислиш ли , че въпросът ти е повече от елементарен. Ако нямаш сметка /еврова или левова -зависи в каква валута ще плащат/ срещу такса от 5лв.за няколко минути ще ти открият в банката.
111

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 09:04

Pitah moje li ot BG da se otkrie smetka v sveicarska banka?
Гост

Назад към Имотни казуси