- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
jilishte
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
jilishte
jiveja v jilishte na kremikovci,koeto e dadeno na maika mi sled razvoda s bashta mi koito e texen sluzitel.predi den bez nikakvo predizvestie ni izvikaxa v obshtina lulin i ni kazaxa,ce tui kato kremikovci si iska jilishteto trjabva da go napusnem do 2 sedmici i obshtinata shte ni predostavi drugo jilishte.v jilishteto ziveem 22 godini i ne iskame da go napusnem imame dokument s koito iskame da go kupim ot 1999godina.kakvo mozem da napravim?molja pomognete!
- loki
Първо трябва да изясниш жилището общинско ли е или така нареченото "ведомствено". Но щом са ви викали от общината най-вероятно е общинско. За това трябва да е ясно с кого имате договор и на какво основание. Ако жилището е общинско и основанието, на което го ползвате е отпаднало т.е. договора е изтекъл или пък ако е ведомствено - членът на семейството, който е работил към предприятието вече не работи там, имат основание да изземат имота. Става със заповед, в която определят срок за доброволно освобождаване. Заповедта подлежи на обжалване. Трябват повече подробности.
- ivailast
- Младши потребител
jilishte
jilishteto e predostaveno na maika mi i mene sled razvoda i s bashtami ot kremikovci.dogovora ni e bezsrocen imame i nastanitelna zapoved ot 1984 godina ot oblastnija opravitel na sofia.bashta mi e sluzitel na kremikovci.do skoro obshtinata i kremikovci bjaxa v spor na koi e apartamenta.sega kremikovci si go iskalo.nai vece me interesuva sled kato jiveem v nego 22 godini ne trjabva li da ni dadat predlozenie da go kupime i kakuv e sroka na pismeno predizvestie za da go napusnem?kakuv e i sroka v koito mozem da go objalvame?
- loki
Не знам каква е тая заповед от областния през 84-та.Тогава не е имало разделяне на общинска и държавна собственост. Но, както и да е - за сроковете беше въпроса - ако е общинска собственост трябва да издадат заповед за прекратяване на наемното правоотношение. Срокът на предизвестие е не повече от 1 несец. Ако е държавно се освобождава с предизвестие по общия ред. За държавните жилища предизвестието пре безсрочен договор за наем е един месец. При тяха не се издава заповед, така че по административен ред няма какво да жалиш. Заповедта на кмета се обжалва в 14 дневен срок от получаването пред окръжния съд, за кмета на Столичната община - пред Софийския градски съд. Въпреки жалбата заповедта произвежда действие. И в двата случая ако не освободиш ще издадат заповед за изземване, която също подлежи на обжалване, но жалбата не спира изпълнението.
Не знам стана ли ти ясно.
Що се отнася до правото ти да купиш имота - това е въпрос на преценка на собственика - има правоотношения на равнопоставеност и не можеш да ги задължиш ако не искат.
Не знам стана ли ти ясно.
Що се отнася до правото ти да купиш имота - това е въпрос на преценка на собственика - има правоотношения на равнопоставеност и не можеш да ги задължиш ако не искат.
- ivailast
- Младши потребител
jilishte
mersi stana mi jasno.mai taka izliza ,ce nishto ne moga da napravja.posleden vupros.predizvestieto koga se scita za poluceno?
- Гост
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|