начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

семейно жилище

Казуси за недвижими имоти

семейно жилище

Мнениеот Александрова » 05 Авг 2005, 18:23

Живея в жилище, което съпругът ми закупи преди 2г. и половина с предварителен договор за строеж. По него време нямахме брак, но бях бременна. Въпросният договор и всички разписки за платените вноски /тъй-като договора беше за плащане на 4 вноски/ също са на името на съпруга ми. В последствие, когато се издаде акт 16 и нотариалния акт /това става след сключване на брака ни/, разбрах че те са на името на свекърва ми. В момента сме в развод. Имаме дете на 2г. и свекърва ми иска да ни изгони от жилището с детето, под предлог че го продава. Според адвоката ми няма начин да остана в жилището, тъй като все още не е започнал процеса и не мога да поискам привременни мерки относно него. ИМА ЛИ ДРУГ ЗАКОНЕН НАЧИН ПО КОЙТО МОГА ДА ПРЕТЕНДИРАМ ДА ОСТАНЕМЕ С ДЕТЕТО В ТОВА ЖИЛИЩЕ?
Александрова

Мнениеот галина » 05 Авг 2005, 20:46

Хитър ход на съпруга ви! Актът за собственост на имота е на майка му и така то не е семейна общност.Ако пък актът бе издаден,когато сте били в брак,то тогава щеше да бъде семейна общност.Ако сте решили да се развеждате или да останете в жилището,то заведете иск за привременни мерки. Съдът ще присъди родителските права на вас и ще ви предостави да живеете в семейното жилище,дори то да е на негови близки.При всички случаи се консултирайте с адвокат,не действайте на своя глава,за да не съжалявате по-късно,че нещо сте направили или пък не сте направили.Успех!
галина

Назад към Имотни казуси