- Дата и час: 25 Ное 2024, 11:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЮРИДИЧЕСКИ СЪВЕТНИК - ФИЕСТА ООД - явна дискриминация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Колеги и колежки, оставете правописа на мира. Който до сега не се е научил на правопис, едва ли ще седне тепърва да го учи .
А и недейте така, сега ще влезе d vision и пак ще му стане мъчно заради Вас Човекът помоли да не го натъжаваме все пак и да не се налага да помахва нравоучително с пръст. Не е лесно от собствената му висота да поучава разни там юристи, които всъщност не били съвсем юристи.
Юрист, това звучи гордо
А и недейте така, сега ще влезе d vision и пак ще му стане мъчно заради Вас Човекът помоли да не го натъжаваме все пак и да не се налага да помахва нравоучително с пръст. Не е лесно от собствената му висота да поучава разни там юристи, които всъщност не били съвсем юристи.
Юрист, това звучи гордо
- fenix_f
- Потребител
Re: Некадърност
Александър Левиев написа:Основният проблем на българското образование е селското противопоставяне за това кой ВУЗ е по-добър.От този въпрос възникват и вашите терзания,които вие наричате дискриминация.
Не са "терзания", а закононарушения.
- stavrev
- Потребител
Podkrepa za Stavrev
Напълно подкрепям Ставрев, Срещу Студент.
Явно е, че тази тема ще се разнищва още дълго и по различни поводи..
Аз самият, не съм завършил в СУ и, е естесвено да ме повлече позицията "АНТИДИСКРИМИНАЦИЯ", още повече, че съм се сблъсквал с такива обяви..
Единственото и последно доказателство в такова обсъждане е Животът и всеки ще си го намери сам!
Обявата е НЕКОРЕКТНА И НЕЗАКОННА и може да бъде атакувана по административен и съдебен ред. Това е.
Истината е, че много такива обяви се съставят от главният или друг ю-консулт, работещ/-а в момента за дадения работодател (самият/самата завършили някога в СУ) и те преповтарят старата фиксация върху "ВЕЧНИЯТ И ИЗКОНЕН" СУ.
Колкото и да съм уважавал този наистина особен и ценен за БГ ВУЗ, където са завършили много от приятелите ми, толкова се и отвращавам, когато някой среден "СУ-сист" се опита "да ми скача с един папирос", вместо с РЕЗУЛТАТИ!!!
Весело лято на колегите, колежките и на ОНЕЗИ СТУДЕНТИ , КОИТО СА СИ ВЗЕЛИ ИЗПИТИТЕ НАВРЕМЕ!!!
Ант
Аз самият, не съм завършил в СУ и, е естесвено да ме повлече позицията "АНТИДИСКРИМИНАЦИЯ", още повече, че съм се сблъсквал с такива обяви..
Единственото и последно доказателство в такова обсъждане е Животът и всеки ще си го намери сам!
Обявата е НЕКОРЕКТНА И НЕЗАКОННА и може да бъде атакувана по административен и съдебен ред. Това е.
Истината е, че много такива обяви се съставят от главният или друг ю-консулт, работещ/-а в момента за дадения работодател (самият/самата завършили някога в СУ) и те преповтарят старата фиксация върху "ВЕЧНИЯТ И ИЗКОНЕН" СУ.
Колкото и да съм уважавал този наистина особен и ценен за БГ ВУЗ, където са завършили много от приятелите ми, толкова се и отвращавам, когато някой среден "СУ-сист" се опита "да ми скача с един папирос", вместо с РЕЗУЛТАТИ!!!
Весело лято на колегите, колежките и на ОНЕЗИ СТУДЕНТИ , КОИТО СА СИ ВЗЕЛИ ИЗПИТИТЕ НАВРЕМЕ!!!
Ант
- Ant
Re: Podkrepa za Stavrev
Ant написа:Напълно подкрепям Ставрев, Срещу Студент.
Ант
- Гост
Anonymous написа:Ant написа:Напълно подкрепям Ставрев, Срещу Студент.
Ант
- Гост
Re: :)
Ант написа:Очевидно!
Да ти го повторя ли пак?
Стига ми толкова, достатъчно съм затъпяла
Но ако ти се струва недостатъчно, можеш да го повториш още няколко пъти специално за мен.
- Гост
:)
Като се има в предвид, че форумът е за юристи, които имат време да обсъждат подробности, а ние с теб, вероятно сме едни от тях, ще ти направя комплимент:
Много по-умно се справи с двойно отпечатаното ми постингче (вероятно - грешка на системата), отколкото другите, които изобщо не го забелязаха...вероятно са имали среща с гаждето или покана за купон, или пък - сърцебиене..
Но, твоят подход е откритие!
Поздрав!
Ант
Много по-умно се справи с двойно отпечатаното ми постингче (вероятно - грешка на системата), отколкото другите, които изобщо не го забелязаха...вероятно са имали среща с гаждето или покана за купон, или пък - сърцебиене..
Но, твоят подход е откритие!
Поздрав!
Ант
- Ant
Anonymous написа:Ant написа:Напълно подкрепям Ставрев, Срещу Студент.
Ант
- Гост
Anonymous написа:Anonymous написа:Ant написа:Напълно подкрепям Ставрев, Срещу Студент.
Ант
- Гост
Anonymous написа:Anonymous написа:Anonymous написа:Ant написа:Напълно подкрепям Ставрев, Срещу Студент.
Ант
- Гост
Здравейте на всички. Първо искам да се извиня, че вдигам толкова прашлясала тема, но явно въпросната обява си е свършила работата за около 3 години защото отново я има http://jobs.bg/f62984 . Явно в нашата мила държава все още не важат законите за дискриминацията, а и доколкото четох в тази тема въпросът дали СУ или друг университет все още е актуална. Нямаше да вдигам темата ако не бях попаднал на нея абсолютно случайно докато ровех в чичо "Google" да разбера с какво точно се занимава въпросната фирма, но така и не успях да разбера . Не се интересувам особено от мнението на колегите завършили СУ в случая, защото те не са на всяка манджа мерудия (не говоря за знаещите и можещите от тях, които не страдат от предрасъдъци на тема университет). Просто искам да чуя (видя) мненията на други хора в разстояние на толкова време. И само да кажа, че съм адвокат във Варна и съм доволен от заплащането което получавам за труда си независимо, че не съм завършил СУ, а друг юридически факултет. Ровя из тези обяви, за да се държа информиран какви пари се дават на юристите, защото имам назначени двама сътрудници при мен в 3-и и 4-и курс и не смятам, че трябва да ми работят ангария и да крадат занаят. Специално в тази обява има изискване за 5 години щридически стаж, език и др. там който се интересува ще я прочете, като заплатата е 3 500 /три хиляди и петстотин/ лева. Значи аз аз на по - малък стаж (около 3 години и малко) правя по повече пари на месец, но не винаги. Е искам да попитам такъв юрист ще се съгласи ли да бачка някъде за някой ако 5 години си е бил шеф сам на себе си? Много моля колеги които са завършили СУ и страдат от комплекса, че това е университета с най - добър юридически факултет да не пишат в тази тема. Който иска да ме съди за дискриминация за това изречение да заповяда няма да му откажа да се видим в съдебна зала, но пак казвам задължително трябва да страда от комплекса за величието на юридическия факултет на СУ.
- pdimitrow
- Потребител
Не е нужно да си завършил СУ, за да намериш реализация в една от най престижните кантори, например тук: http://lex.bg/jobs_review.php?id=141&lang=bg
Георгиев, Тодоров и ко. написа: ОФИС АСИСТЕНТ - БАРМАН
Адвокатско дружество Георгиев, Тодоров & Ко, София
04.09.2008
видяна 596 пъти
Описание : Нашите изисквания:
- отлични комуникационни умения;
- владеене на английски език - разговорен;
- опит в работа с телефон и клиенти е предимство;
- опит в сервиране и обслужване на бар е предимство;
- компютърни умения (MS Office);
- организираност, прецизност и старание;
Ние предлагаме
- отлични условия за работа;
- атрактивно възнаграждение, бонуси, 13-та и 14-та заплата;
- работа в модерна и динамична среда - обслужване на бар и рецепция в сградата на адвокатското дружество;
- обучение;
Информация за длъжността може да получите на http://www.georg-tod.com.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Ако аз съм работодател ще назнача когото си искам !
И изобщо няма да ме интересува някой си дали мисли, че е дискриминация или не ...
Никой не може да ме застави да подпиша трудовия му договор ...
Така че, стига с тези празни приказки ...
Грешката му е , че го е обявил в " рекламата " си ...
И изобщо няма да ме интересува някой си дали мисли, че е дискриминация или не ...
- freeman1985
- Нов потребител
Няма грешка - много хубаво са си го написали хората - защо да губят своето и времето на кандидатстващите по тази обява. Всичко да е ясно, да не запристигат едни автобиографии от всякакви университети и хората да се надяват, че може да ги вземат на работа! За град като Варна, където се въдят някакви юристи от свободен, ВИНС и МЕИ, точно така трябва да звучат обявите, за работодатели, които значт какво търсят!
p.s. С уговорката че всяко правило си има изключения - недонау4или се и от СУ има, но за момента срещам пове4е такива от другите факултети!
p.s. С уговорката че всяко правило си има изключения - недонау4или се и от СУ има, но за момента срещам пове4е такива от другите факултети!
- jojobba
- Младши потребител
freeman1985 написа:Ако аз съм работодател ще назнача когото си искам !
Точно в това ви изказване е истината "ще назнача когото си искам !". За добрият мениджър няма значение, кой къде е завършил, а каква работа ще му върши! Моят шеф си разбира от работата, да колегите ми са предимно от СУ, но е факт, че състава ни в това отношение е "пъстър". Просто добрият юрист си е добър юрист! Лично за себе си предпочитам да си чета, да си ходя на обучения, да си поддържам нивото в областта в която работя пък нека да не съм завършила СУ.
- gery
- Потребител
Не съм юрист и може би ще ми се измеете, но след като прочетох ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ ДИСКРИМИНАЦИЯТА, стигнах до извода, че този закон е напълно излишен, дори абсурден.
Освен това, при наличието на депутатски, дипломатически и др. имунитет, се нарушава и Конститиуцията, според която в чл.6 ал.2 Всички граждани са равни пред закона.
Това си е лично мое мнение.
По темата:
Работодател, който наема само завършили СУ, е изключително ограничен. При такъв не бих искала да работя. Ако работодателят е и юрист, определено ще има много провали, които ще се отразят и на служителите му.
Ще ви дам пример, който не е изолиран случай.
Дъщерята на мой приятели от Бургас беше приера в СУ, но записа в БСУ. Аргумените й бяха, че преподавателите са същите, дори повече се стараели в БСУ заради по-големите хонорари, а също и възможността да работи в кантората за дядо си, който е известен бургаски адвокат.
Освен това, при наличието на депутатски, дипломатически и др. имунитет, се нарушава и Конститиуцията, според която в чл.6 ал.2 Всички граждани са равни пред закона.
Това си е лично мое мнение.
По темата:
Работодател, който наема само завършили СУ, е изключително ограничен. При такъв не бих искала да работя. Ако работодателят е и юрист, определено ще има много провали, които ще се отразят и на служителите му.
Ще ви дам пример, който не е изолиран случай.
Дъщерята на мой приятели от Бургас беше приера в СУ, но записа в БСУ. Аргумените й бяха, че преподавателите са същите, дори повече се стараели в БСУ заради по-големите хонорари, а също и възможността да работи в кантората за дядо си, който е известен бургаски адвокат.
- stoyana
- Нов потребител
Аз по принцип избягвам да се изказвам в тези теми - кой е по- по- най, защото не обичам да си правя обощения и генерални изводи за един човек от това какво и къде е завършил, НО:
Във повечето обяви за работа и то най-вече на големи фирми и кантори се изисква именно да бъде завършено образованието в СУ. Нека си зададем въпроса "ЗАЩО?". И нещо друго - дори да не са прави, тези фирми го изискват и това е важното в случая, защото за всеки незавършил СУ, ще е пречка да започне работа там. Т.Е Да, не е определящо за знанията и способностите на един човек кой университет е завършил, но определено е важно и определящо кой университет си завършил при РЕАЛИЗАЦИЯТА. А мисля, че това е целта на всеки - да се реализира на пазара на труда.
Във повечето обяви за работа и то най-вече на големи фирми и кантори се изисква именно да бъде завършено образованието в СУ. Нека си зададем въпроса "ЗАЩО?". И нещо друго - дори да не са прави, тези фирми го изискват и това е важното в случая, защото за всеки незавършил СУ, ще е пречка да започне работа там. Т.Е Да, не е определящо за знанията и способностите на един човек кой университет е завършил, но определено е важно и определящо кой университет си завършил при РЕАЛИЗАЦИЯТА. А мисля, че това е целта на всеки - да се реализира на пазара на труда.
- mimi_sharkova
- Потребител
|
|