- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подаване на искова молба за съдебна делба от няколко лица
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Подаване на искова молба за съдебна делба от няколко лица
Когато няколко наследника подават искова молба за съдебна делба срещу останалите наследници възможно ли е само един от тях да я подпише и да я регистрира в съда, без да има изрично пълномощно за представителство от останалите ищци.
- Деси
Всяка исковата молба трябва да бъде подписана от всички лица, които фигурират като податели - тоест ищците. Ако не е подписана , тя е нередовна по смисъла на закона. В този случай исковата молба се оставя без движение от съда, като се изпраща съобщение на съответното неподписало я лице да отстрани този недостатък. Срокът за отстраняване нередовността е 7 -дневен. Ако не се отстрани нередовността в този срок, исковата молба се връща. Ако молбата се подава от пълномощник, трябва да има писмено пълномощно. Представители на страните по пълномощие могат да бъдат само родителите, децата и съпругът / и адвокати естествено/ и пълномощното трябва да е приложено към исковата молба. Ако не е приложено пълномощното, това също е нередовност, при която се процедира по посочения по-горе начин.
- marianchica
- Младши потребител
Да конкретизирам.
Аз сестрами и майка ми подаваме искова молба с/у останалите наследници, която разбира се е подписана от всички нас. Аз само трябва да я занеса до съда и да я регистрирам. Трябва ли задължително да е посочен 1 представител в молбата, на който да му е направено пълномощно, за да може той да я внесе и с който съда да коренспондира в последствие.
Аз сестрами и майка ми подаваме искова молба с/у останалите наследници, която разбира се е подписана от всички нас. Аз само трябва да я занеса до съда и да я регистрирам. Трябва ли задължително да е посочен 1 представител в молбата, на който да му е направено пълномощно, за да може той да я внесе и с който съда да коренспондира в последствие.
- Деси
За представянето на исковата молба в деловодството на съда не е необходимо да имате пълномощно. Важното е да е подписана и е добре да е редовна - с необходимите документи, които Ви легитимират като съсобственици на определени имоти на основание наследяването.
- marianchica
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|