начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

ЮРИДИЧЕСКИ СЪВЕТНИК - ФИЕСТА ООД - явна дискриминация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот gega » 23 Юли 2005, 00:00

Вие сам си отговорихте къде са най-добрите! И Даниела Доковска Ви го е посочила!
gega
Потребител

Мнениеот Гост » 23 Юли 2005, 08:31

Гега много пъти съм чела постовете ти някъде си уцелвал отговора ,но много пъти не ,много пъти си се държал аругантно ,останала съм с впечетлението ,че си посредствен ,което предвид това ,което съм прочела от тебе като отговори .
Мисля ,че ако всички възспитаници на СУ са от твоя калибър това не говори добре за самия СУ ,а напротив .
Гост

Мнениеот gega » 23 Юли 2005, 09:10

донке, когато хулиш, поне имай смелостта да изпъсваш именцето си! Всички могат да се досетят как съм те разкрел - много ПРОСТО, такава езикова и духовна немощ можеш само ти да притежаваш! Не желая да се занимавам с дребни душици като теб в тази лятна утрин! Много имаш да учиш, донче! И правопис, и право, и правила на изразяване, и начин на общуване и ....
gega
Потребител

Re: в отговор на СТУДЕНТ

Мнениеот студент » 24 Юли 2005, 15:59

Terry написа:СТУДЕНТ, приятелю, извинявай, обаче на която и тема да отваря все си се изказал, къде грамотно, къде не до там. Не приемай изявлението ми като опит за скършване на развихрилата ти се юридическа мисъл, обаче омръзваш някак...
Освен това какво значение има къде си завълшил, според мен много по-важно е къде си успял да се реализираш. Пак ще си говорим, когато завършиш (ако действително учиш все още, пък било то и в СУ) :)

първо-не съм ти никакъв приятел.второ-участвам най-много в 3 теми и не давам мнението си без да съм сигурен.че имам достатъчно наблюдения по въпроса.имам още 4 години да уча,така че не си позволявам да коментирам юридически казуси и да товаря излишно форума.но ми е чудно едно-как може юристи,каквито твърдите,че сте,да се занимават с такива злободневни темички и да се участвате в такива спорчета на дребно.абе хора,вие друга работа нямате ли си????и един съвет-моля,оправете си правописа,че не знам да се смея ли,да плача ли,да се чудя ли,да вярвам ли на очите си.аман от голи,болни амбиции,АМАН.
студент

Мнениеот студент » 24 Юли 2005, 16:07

Anonymous написа:Аз съм завършил в ПУ - първия редовен випуск. Успехът от следването ми е отличен. Оценките от държавните изпити - също.
На практико-теоритичния изпит, един член от комисията, беше адв. Даниела Доковска. След като свърши с моето изпитване, тя ме попита: Колега, Вие сте завършил СУ, нали? Остана много учудена, когато отговорих, че съм завършил ПУ, а не СУ. Тя замълча за миг, след което добави: Сигурна съм, че ще станете отличен съдия.
Аз бях много горд от себе си. Почувствах се оценен. Но това беше до конкурса за съдии, който се състоя след няколко месеца. Не бях приет, защото, според комисията, не бях достатъчно добър. А какъв беше критерия за "достатъчно добър" никой не знаеше...Знаеше се само, че ще се предпочитат завършили СУ.
Сега съм адвокат. Добър адвокат. А след няколко години може ми ще съм много добър в моята област. И не ме притеснява конкуренцията. Ама никак!!! И вече изобщо не искам да бъда съдия - да работя за парите, които той получава и да съм подчинен някому.
Така че благодарен съм на съдбата, че завърших ПУ, а не СУ. :lol:

ами браво,само дето не разбрах защо си доволен,че си завършил ПУ,а не СУ.нещо не ми става ясно.може би,защото си успял да се реализираш и без да държиш трудните кандидат-студенски изпити в СУ(или пък си ги държал и не са те приели??????????)
студент

Мнениеот Гост » 24 Юли 2005, 16:13

студент написа:
Terry написа:СТУДЕНТ, приятелю, извинявай, обаче на която и тема да отваря все си се изказал, къде грамотно, къде не до там. Не приемай изявлението ми като опит за скършване на развихрилата ти се юридическа мисъл, обаче омръзваш някак...
Освен това какво значение има къде си завълшил, според мен много по-важно е къде си успял да се реализираш. Пак ще си говорим, когато завършиш (ако действително учиш все още, пък било то и в СУ) :)

първо-не съм ти никакъв приятел.второ-участвам най-много в 3 теми и не давам мнението си без да съм сигурен.че имам достатъчно наблюдения по въпроса.имам още 4 години да уча,така че не си позволявам да коментирам юридически казуси и да товаря излишно форума.но ми е чудно едно-как може юристи,каквито твърдите,че сте,да се занимават с такива злободневни темички и да се участвате в такива спорчета на дребно.абе хора,вие друга работа нямате ли си????и един съвет-моля,оправете си правописа,че не знам да се смея ли,да плача ли,да се чудя ли,да вярвам ли на очите си.аман от голи,болни амбиции,АМАН.

Защо мислиш, че юристите са по-различни от другите хора. Едно е да си завършил право, пък дори и това да е СУ, друго е какъв характер имаш, а трето дали можеш да пишеш правилно.
Дали някой ще се заяжда на дребно или ще си губи времето с глупости съвсем не зависи от образованието му. Това изцяло зависи от ВЪЗПИТАНИЕТО МУ. Добре е да правиш разлика между тези две неща.
И още нещо, не се заблуждавай, че можеш да пишеш грамотно на български. Само в последния ти постинг има куп граматични грешки. Да не ги изброявам всичките, но не смяташ ли, че в българския език изречението се започва с главна буква? :evil:
И още нещо, колегите тук реагират на изказванията ти най-вече заради това, че от думите ти лъха високомерие и надменност.
Гост

Мнениеот Гост » 24 Юли 2005, 17:44

nachinyt na obuchenie i v SU i vyv vsichki ostanali universiteti e mnogo ostarql i sled kato 5 godini se mychish da nauchish cqlata tazi suha TEORIQ izlizash i se sblyskvash s neshto syvsem, ama syvsem razlichno - PRAKTIKA. zatova si mislq, che naistina nqma golqmo znachenie kyde shte zavyrshish, zashto sled kato vzemesh diplomata, zapochvash da uchish tova, koeto naistina shte ti trqbva. A tova spored men trqbva da se promeni.
Bqh v Belgiq na obmenni nachala za edin semestyr i tam izpita e vyrhu realni dela, izlezli napravo ot evropejskiq syd i kazus, na kojto trqbva da mu napishesh reshenie, po nachina, po koito se pishat v evr. syd!!! izlizash i znaesh kak se misli, kak se pishe sydebno reshenie... tova dori v SU go nqma za syjalenie. i kolko oshte neshta bi trqbvalo da ni uchat ... mnogo jalko, no tova e polojenieto. i spored men trqbva da se uvajavame, vseki edin chovek, nezavisimo kyde e zavyrshil, si ima svoite kachestva i nedostatyci. bi bilo po- lesno za vsichki, ako nqma takava vrajda m/u zavyrshilite SU i vsichki ostanali. Uspeh na vsichki
Гост

Мнениеот студент » 24 Юли 2005, 18:07

Anonymous написа:
студент написа:

Защо мислиш, че юристите са по-различни от другите хора. Едно е да си завършил право, пък дори и това да е СУ, друго е какъв характер имаш, а трето дали можеш да пишеш правилно.
Дали някой ще се заяжда на дребно или ще си губи времето с глупости съвсем не зависи от образованието му. Това изцяло зависи от ВЪЗПИТАНИЕТО МУ. Добре е да правиш разлика между тези две неща.
И още нещо, не се заблуждавай, че можеш да пишеш грамотно на български. Само в последния ти постинг има куп граматични грешки. Да не ги изброявам всичките, но не смяташ ли, че в българския език изречението се започва с главна буква? :evil:
И още нещо, колегите тук реагират на изказванията ти най-вече заради това, че от думите ти лъха високомерие и надменност.

това за главната буква е така,но ти така и не каза какви са другите ми граматически грешки.и виж какео ще ти кажа,миличка,мене като ме дразни нещо, не запазвам лицемерно благоприличие като много от вас.самият начин,по който реагираш,без дори да съм ти накърнил личното спокойствие пряко,ме кара да си мисля,че ти таиш по-голяма злоба и арогантност в себе си.ще ме извиняваш ,скъпа,но тези твои колеги с доброто възпитание имат някои много просташки изказвания и ме обиждат без причина.значи нещата стават наистина много проблемни:лошо образование,лошо възпитание,неграмотност.вай,вай,вай,аллах!!!!!!!!!
студент

Мнениеот Terry » 24 Юли 2005, 19:05

СТУДЕНТ,
е сега вече ме разсмиваш, благодаря ти сърдечно!!!!
Поздрави Терри!
:lol:
Terry

Мнениеот судент » 24 Юли 2005, 20:06

Terry написа:СТУДЕНТ,
е сега вече ме разсмиваш, благодаря ти сърдечно!!!!
Поздрави Терри!
:lol:

радвам се :D :D :D :D :D :D :D :D :D
судент

Primirie!!!!

Мнениеот d vision » 24 Юли 2005, 20:36

Kato vi cheta kakvo ste pisali vav forumite mi stava njakak tazno.
Che imenno hora, koito pretendirat da se narichat juristi si razmenjat
podobni repliki pak bilo to v edin obiknoven forum kakavto e tozi.
Koga naj-posle shte preodoleete gordistta, kojato laha ot vsichki vas?
Ima mnogo po-vazno neshta, kojto mogat da badat resheni s vasha
polza. Na vseki ot vas!!!!! Haide da ostavim tezi mezdulichnostni vrazdi,
koito javno se podklazdat ot nedobronamereni, kojto imat za edinstvena
tsel da protivopostavjat horata, da sazdavat konflikti. Tezi, kojto otgovarjat na podobni slovestni predizvikatelstva i napadki ne sa neshto
po razlichno ot avtorite im. Az tuk pravja izkljuchenie, taj kato mojata
kauza e blagorodna!!!!! Prizovavam za poveche madrost, kojato shte
pomogne ne samo na vseki ot vas, no i na tezi okolo vas, na Bulgaria!
Bez uvazenie,
Viktor
d vision

Мнениеот d vision » 24 Юли 2005, 20:39

Oshte neshto!
Kato vash kolega iskam da izrazja nadezdata si sledvashtija pat, kogato
posetja tozi forum da bada prijatno iznenadan ot vasheto otnoshenie po
PRAVNI TEMI I KAZUSI, koito zasjagat po edin ili drug nachin vseki ot vas!
Pak Viktor!
d vision

Мнениеот d vision » 24 Юли 2005, 20:41

Edin jurist trijabva da se nauchi na tarpimost i tolerantnost kam kolegite si i na po-silnite kam nego!
d vision

Мнениеот студент » 24 Юли 2005, 23:59

вярно е това.всичко е вярно.тези,на които трябва да се ядосваме, са шибаните политици българоотстъпници и предатели.вече няма да участвам в тази тема и е крайно време всички да спрат да пускат мнения,защото няма нищо градивно в този спор.
студент

Мнениеот гост » 25 Юли 2005, 11:21

Какво значи ПУ?
гост

Мнениеот Гост » 27 Юли 2005, 16:48

Пловдивски университет, поне така мисля
Гост

Мнениеот гостуващ » 28 Юли 2005, 12:02

правилно мислиш
гостуващ

Некадърност

Мнениеот Александър Левиев » 28 Юли 2005, 22:56

Основният проблем на българското образование е селското противопоставяне за това кой ВУЗ е по-добър.От този въпрос възникват и вашите терзания,които вие наричате дискриминация.Истина е че има много ВУЗове които не отговарят на изискванията и което е по-важно в тях поради хорариума или поради липсата на нужния брой преподаватели студентите не могат да получат необходимата им подготовка.Също така обаче е вярно и че за качествата на определен професионалист не е основното къде точно е учил, а от качеството на човека.Явно обаче има много хора,които не опирайки се на личните си качества търсят оправдание и подкрепа в някакви долнопробни селски противопоставяния-доматите в Петрич са по-добри от тези в София,а краставиците в Плевен са по-добри от същите в Пловдив.Просто България е твърде малка за да бъде обект на всякакви противопоставяния.
Александър Левиев

Мнениеот Анонимна » 29 Юли 2005, 10:06

Anonymous написа:Гега много пъти съм чела постовете ти някъде си уцелвал отговора ,но много пъти не ,много пъти си се държал аругантно ,останала съм с впечетлението ,че си посредствен ,което предвид това ,което съм прочела от тебе като отговори .
Мисля ,че ако всички възспитаници на СУ са от твоя калибър това не говори добре за самия СУ ,а напротив .

Боже, боже, може ли юрист да бъде толкова неграмотен........
Оцелен
арОгантно
което предвид това ,което съм прочела от тебе като отговори( що за изказ е това)
въЗПитаник

Колежке, толкова сте неграмотна, че ще бъде най- добре да се върнете обратно в училище да се дообразовате и чак тогава да изказвате мнение където и да било.

Не мислете, че ви нападам...., но няма нищо по- жалко от неграмотен човек.
Анонимна

Мнениеот Грамотна Анонимна » 29 Юли 2005, 11:34

Анонимна написа:
Anonymous написа:Гега много пъти съм чела постовете ти някъде си уцелвал отговора ,но много пъти не ,много пъти си се държал аругантно ,останала съм с впечетлението ,че си посредствен ,което предвид това ,което съм прочела от тебе като отговори .

Боже, боже, може ли юрист да бъде толкова неграмотен........
Оцелен
арОгантно
което предвид това ,което съм прочела от тебе като отговори( що за изказ е това)
въЗПитаник

Колежке, толкова сте неграмотна, че ще бъде най- добре да се върнете обратно в училище да се дообразовате и чак тогава да изказвате мнение където и да било.

Не мислете, че ви нападам...., но няма нищо по- жалко от неграмотен човек.

Все пак, драга Анонимна,
преди да излагате мнението си - и себе си - по въпроса за нечия грамотност, отворете речника, за да видите там:
Уцелвам
Грамотна Анонимна

ПредишнаСледваща

Назад към Трудово право