начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

ЮРИДИЧЕСКИ СЪВЕТНИК - ФИЕСТА ООД - явна дискриминация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

IVELINA

Мнениеот Гост » 17 Юли 2005, 08:28

justine написа:Надявам се, че тя се интересува от студентите си по също такъв адекватен начин! Освен това не намирам за редно и колегиално подобно пейоративно умалително название, употребено по адрес на уважавани юристи.
P.S.: Забележката ми е съвсем добронамерена.

Никъде в предишния си постинг не съм споменавала имена, justine. Говорех по принцип. Така, че не ме упреквайте в неколегиално отношение към уважавани юристи.
Отдавна знам за сайта на Г. Денков - той е по ОТП и е много добро виртуално учебно помагало за първокурсници.
Гост

Мнениеот донна2 » 17 Юли 2005, 09:08

Филипе , нали се беше цанил за модератор ,айде сега да изтриеш всички глупости сварзани с Атака .........ще бъдеш ли така добър .
Е днес е недяля .......предполагам ,че си почивка ама за понеделник не забравяй ,то досега триеше това което не бива да се трие ,сега изтрий нещо което не му е мястото тука .......става нали !!!!!!!!
донна2

Мнениеот донна2 » 17 Юли 2005, 09:14

А и още нещо .........тук не е място за разните му политически изяви та били те и майтапи , не ме интересува лицето цитиращо Атака неин фен ли е , майтап ли си прави с тях или незнам какво там .............
Но определено мястото на Атака не е тук .........това май беше правен форум ..........
донна2

Мнениеот IVELINA » 17 Юли 2005, 09:55

студент написа:ами не може всички,които искат да стават асистенти да идат в СУ.ми то просто няма толкова щатни бройки.и не мога да разбера кво толкова се възмущавате.университета не бил наш.кво значи мой,твой,неин?има ли конкурс-има.дори предполагам,че кандидатите,завършили НБУ се ползват с привилегии.какъв ви е проблема?вие се радвайте,че идват и такива от СУ,че като ги знам ваще.........А и още нещо.Къде работят повечето от вашите преподаватели(защото голяма част от тях са хонорувани).И не ви приляга за човек,който се занимава с благородната професия да обучава бъдещите юристи на България на професионализъм и морал,да се занимава с такива незначителни спорчета.оставете това на студентите като мен:)

На какво се възмущавам ли? Ще ти кажа – възмущавам се на двуличието и арогантността на някои завършили в СУ, които кой знае какво мнение са имали за НБУ, но като са разбрали, че се открива асистентско място, те не са се поколебали да кандидатстват. Не може така! Човек трябва да има принципи. Особено един юрист. А аз не понасям двуличието. Предполагам, че и ти също. Затова съм на мнение, че ако наистина им се преподава на завършилите СУ, по-добре първо да опитат да преподават в СУ. И ако вие от СУ се поставите за малко на моето място, ще се съгласите с мнението ми поне донякъде.
Истината е, СТУДЕНТ, че и в НБУ няма толкова щатни бройки, но винаги когато има конкурс броят на кандидатите е доста голям по обясними причини…И не си мисли, че аз съм се ползвала с някакви привилегии на моя конкурс. Спечелих го съвсем честно. Привилегиите са дотолкова, че ако двама кандидати покажат еднакви знания и умения и ако единият от тях е учил НБУ, комисията ще класира него на първо място. Нищо повече!

И пак ще кажа на JUSTINE, че умалителното, което употребих беше израз на раздразнение към постингите по темата. Нямаше никакво лично отношение от моя страна. Дори не съм споменала имена, защото никога не споменавам.
IVELINA

Мнениеот justine » 18 Юли 2005, 19:01

Разбрах Ви още първия път, не се притеснявайте! :wink:
justine
Потребител

Мнениеот студент » 19 Юли 2005, 01:53

който не е съгласен,че в българия трябва да има само един юридически факултет е ............. и няма реална преценка за нещата.кажете ми скъпи мои каква е ползата от повече юридически факултети?няма значение дали той ще бъде в софия,варна,бургас или някъде другаде.важното е да е само един или максимум два,защото българия няма нужда от повече юристи и като резултат много кадърни студенти без значение дали са завършили НБУ,СУ,ПУ,ВСУ,ВТУ или някой друг ,остават без работа.смятам,че това мое мнение изчерпва всичко по тая тема и вече няма какво повече да се добави.а и всички знаят кой факултет трябва да остане единствен и той ЩЕ остане единствен.тази асистентка,която от НБУ съм сигурен,че навремето ,като е кандидатствала,е била сигурна,че в СУ дават най-доброто юридическо образование,но по някакви причини не се е записала там(или не са я приели,или не е била уверена в собствените си възмножности и не е кандидатствала там,или просто родителите и са по-заможни и могат да я издържат в НБУ и няма смисъл да се напъва да кандидатства в СУ,или има някакви връзки в НБУ и т.н.).кво повече да говорим.просто не искам труда ми през тия 5 години да отива напразнно.
студент

Мнениеот Гост » 19 Юли 2005, 15:21

[И няма нещо,което НБУ да не ми е дал – имах възможност да прочета най-добрата юридическа литература на Любен Василев, А.Калайджиев, Ал.Стойнов, Ив. Ненов, Ж.Сталев и мн.др.
.[/quote]
Драга Ивелина,
тези автори можеш да си ги четеш и в Националната библиотека срещу скромните 3лв. на година и НБУ нищо не ти дава.
Гост

Мнениеот 666 » 19 Юли 2005, 20:06

Съгласна съм, че правистите които в момента бълва държавата ни са твърде много, но представете си , ако остане само 1 ВУЗ? Та в него ще се наблъскат всички "умни" деца на "еди кой си...." Мама и тате ще "помагат" и в един момоент какво се получава?- юрист по поръчка... . Не споделям мнението , че студентите завършили друг ВУЗ освен СУ не са кадърни. Лошото е ,че младите юристи трудно се доказват - т.е. не им се дава реален шанс. Но и работодателите са си в правото да изискват.....те откъде да знаят кой как е завършил образованието си? Според мен всичко е въпрос на късмет. Трябва да си умен и кадърен и да не испуснеш момента когато " пиленцето каца на рамото ти", а това се случва на всеки поне 1 в живота.
P.S. Друг е въпроса да не чакаш "манната небесна", а да си малко по- амбициозен.... :wink:
666

Мнениеот kkkkkkk » 19 Юли 2005, 21:10

diskriminazia za rabota e iziskvane na vazrastta:do 25g.,do40g. i t .n.
v edna obiava imashe iziskvane za zavarsheno visshe obrazovanie i vazrast do 19 godini!!!!! :roll:
kkkkkkk

Мнениеот stavrev » 19 Юли 2005, 21:58

kkkkkkk написа:diskriminazia za rabota e iziskvane na vazrastta:do 25g.,do40g. i t .n.

Не винаги.
v edna obiava imashe iziskvane za zavarsheno visshe obrazovanie i vazrast do 19 godini!!!!! :roll:

:D :D :D :D
Това ми хареса!
stavrev
Потребител

Мнениеот Гост » 20 Юли 2005, 12:16

И освен да има завършено висше образование, да е до 19 години, сигурно ще трябва да владее поне 2 чужди езика и да има поне 2 години стаж по специалността.
Гост

Мнениеот eti » 22 Юли 2005, 10:38

Anonymous написа:Пише завършил СУ.Този, който не се е явявал на изпит по наказателно право -обща и особена част при Стойнов/ на тест разбира се/ не може да се нарече юрист!!! :twisted:

Kolega,ne mojem vsi4ki da sme v potoka na Stoinov vse pak...osaznaite se:))A i Stoinov koli i besi na zazubrqne na u4ebnika,malko sled tova se zabravj absoljutno vsi4ko...radvam se 4e sam pri Panajotov....tezi prepodavateli sa na krainostite-ili ni puskat lesno ili ni iztezavat do posledno i nakraja....na esen s pesen
eti

Мнениеот ГОСТ » 22 Юли 2005, 11:15

Тази година завършвам право в НБУ и ако трябва да бъда откровена, малко съжелявам, че се записах там. И то не защото нивото на образованието и преподавателите е по-ниско от колкото в СУ, а защото вече усетих дискриминацията от страна на работещия юридически свят...Направо ми идва така както съм на 26г да запиша и право в СУ ...Много е неприятно да си взел толкова много и то тежки изпити и накрая.....Обява за работа "...само завършили СУ.." Аз съм доволна от нивото на НБУ.. дори в много отношения този университет предлага един по-нов, модерен и актуален подход... но с това ограничено мислене на кон с капаци - незнам. Освен да почвам темите по история..това е по-лесен вариянт от колкото да се промени тази скована нагласа на юристите завършили Alma mater!
ГОСТ

Мнениеот lil » 22 Юли 2005, 15:11

Много от присъстващите тук са прави за СУ - алма матер го наричат - мечта за българското /юридическото / образование... Качетсвото обаеч няма нищо общо с подбора. Лично аз съм завършила УНСС и мога да ви кажа, че не ми беше по-лесно на кандидатстудентския изпит там, отколкото на този в СУ. Да - явявала сам се на кандидатстудентски в СУ - в годината преди да ме приемат в УНСС. Тогава и на мен ми се искаше да уча там, да получа качествено образование, само че получих шамар по история... И тъй като като кандидатствах единствено там и с една единствена специалност си пропуснах цяла година. Но представяте ли си какъв шок изживях когато разбрах, че мои съученици - които не стъпваха в училище или ако стъпваха само се излагаха с глупостта си са приети там с пълни шестици, като дни преди изпита по история са заявили категорично кои шест теми ще се теглят! И една от тях се изтегли! Не казвам че всички влизт така, но много от тези които аз познавам от СУ са такива или са се прехвърлили след първата си година от Благоевград (където наистина е с тест по бълг. ез.) и пак с връзки разбира се.
Така че не ми го хвалете толкова СУ - за тази специално за сп. "право" е пропито с дъх на подкупи и шуробаджанащина.
lil
Младши потребител

Мнениеот lil » 22 Юли 2005, 15:12

Много от присъстващите тук са прави за СУ - алма матер го наричат - мечта за българското /юридическото / образование... Качетсвото обаеч няма нищо общо с подбора. Лично аз съм завършила УНСС и мога да ви кажа, че не ми беше по-лесно на кандидатстудентския изпит там, отколкото на този в СУ. Да - явявала сам се на кандидатстудентски в СУ - в годината преди да ме приемат в УНСС. Тогава и на мен ми се искаше да уча там, да получа качествено образование, само че получих шамар по история... И тъй като като кандидатствах единствено там и с една единствена специалност си пропуснах цяла година. Но представяте ли си какъв шок изживях когато разбрах, че мои съученици - които не стъпваха в училище или ако стъпваха само се излагаха с глупостта си са приети там с пълни шестици, като дни преди изпита по история са заявили категорично кои шест теми ще се теглят! И една от тях се изтегли! Не казвам че всички влизт така, но много от тези които аз познавам от СУ са такива или са се прехвърлили след първата си година от Благоевград (където наистина е с тест по бълг. ез.) и пак с връзки разбира се.
Така че не ми го хвалете толкова СУ - особено за сп. "право" е пропито с дъх на подкупи и шуробаджанащина.
lil
Младши потребител

Мнениеот студент » 22 Юли 2005, 16:28

не е нужно да си публикувате постингите по два пъти.за да виабележат.да сте мислили на времето,като сте кандидатствали.наистина трябва да има някакъв критерий за отсяване,защото завършилите право са пркалено много.като станете работодатели можте да дискриминирате завършилите СУ,въпреки че няма да е много разумно.
студент

Мнениеот завършил студент » 22 Юли 2005, 16:40

Точно защото са мислили навремето са отишли в други ВУЗ, а не в СУ. Защото в СУ трудно се влиза и сега - изключения са влезлите по 2 начин. А сега им е мъчно защо не са седнали да четат и се подготвят повече, за да влязат в СУ.
завършил студент

в отговор на СТУДЕНТ

Мнениеот Terry » 22 Юли 2005, 20:07

СТУДЕНТ, приятелю, извинявай, обаче на която и тема да отваря все си се изказал, къде грамотно, къде не до там. Не приемай изявлението ми като опит за скършване на развихрилата ти се юридическа мисъл, обаче омръзваш някак...
Освен това какво значение има къде си завълшил, според мен много по-важно е къде си успял да се реализираш. Пак ще си говорим, когато завършиш (ако действително учиш все още, пък било то и в СУ) :)
Terry

Мнениеот Dineff » 22 Юли 2005, 23:01

:lol: Преуважаеми и висококвалифицирани колеги, учащи се или завършили СУ! Радвайте се, тъй като след като получавате най - качественото образование ( според вас ), би следвало да се представяте най - добре на всички конкурси и да бъдете най - начетените, което обаче със сигурност не е така ( според нас ). Случва се колеги от други ВУЗове да ви изместят. И точно това ви притеснява. Ами думичката е "конкуренция", уважаеми. И това е една много полезна думичка.
Dineff

Мнениеот Гост » 22 Юли 2005, 23:39

Аз съм завършил в ПУ - първия редовен випуск. Успехът от следването ми е отличен. Оценките от държавните изпити - също.
На практико-теоритичния изпит, един член от комисията, беше адв. Даниела Доковска. След като свърши с моето изпитване, тя ме попита: Колега, Вие сте завършил СУ, нали? Остана много учудена, когато отговорих, че съм завършил ПУ, а не СУ. Тя замълча за миг, след което добави: Сигурна съм, че ще станете отличен съдия.
Аз бях много горд от себе си. Почувствах се оценен. Но това беше до конкурса за съдии, който се състоя след няколко месеца. Не бях приет, защото, според комисията, не бях достатъчно добър. А какъв беше критерия за "достатъчно добър" никой не знаеше...Знаеше се само, че ще се предпочитат завършили СУ.
Сега съм адвокат. Добър адвокат. А след няколко години може ми ще съм много добър в моята област. И не ме притеснява конкуренцията. Ама никак!!! И вече изобщо не искам да бъда съдия - да работя за парите, които той получава и да съм подчинен някому.
Така че благодарен съм на съдбата, че завърших ПУ, а не СУ. :lol:
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Трудово право