- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Апартамент без НА
|
|
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Апартамент без НА
От дадената информация дотук, излиза точно така.
- aglaia
- Младши потребител
При прехвърлянето е необходимо да има документ за собственост. Този документ може да бъде констативен нотариален акт, нотариалект акт за покупко - продажба, дарение, прехвърляне на собственост с/у издръжка и гледане и т.н. Възможно е документа за собственост да не е нотариален акт. Всъщнсост днес даже присъствах на такава сделка /като страна купувач:-)/ и документа за собственост бе договор м/у продавачите и държавата в лицето на едновремешните там председатели на районни съвети, разни органи за изграждането на софия и т.н. Също така може да има и влязло в сила съдебно решение, което да ви служи като такъв документ.
Ако лицето има документ за собственост, то няма никакъв проблем да продаде апартамента си. Все пак един нотариус като види документите ще ви каже за какво става дума.
Не ми сатна ясно обаче защо е вадена скица на апартамент! Да е къща или парцел добре, ама скица на апартамент в блок:-)
Ако лицето има документ за собственост, то няма никакъв проблем да продаде апартамента си. Все пак един нотариус като види документите ще ви каже за какво става дума.
Не ми сатна ясно обаче защо е вадена скица на апартамент! Да е къща или парцел добре, ама скица на апартамент в блок:-)
- Nabliudatel
Автор: албенка (---.telecablenet.com)
Дата: 10-06-05 13:43
Аз също не съм виждала договора, но човека ми обясни по телефона, че няма НА, а само договор, сключен с БДЖ и от дълги години(не зная точно колко) си живее в него.Плаща се редовно данъците, даже ми каза че си е извадил скица.... и сега иска да го продаде.
Горното цитирам щот не знам от колко дълги години е договора ,но предполагам ,че става въпрос за Наредбата за разпределяне и продажба на жилища и по конкретно тия договори се сключваха по чл.47 ал.2 от цитираната наредба по изричен образец .
При тая фактическа обстановка колегата ??? е прав .
Затова пишете годините кое кога е купувано и т.н. .........законодателната база все пак се променя .
Виждам ,че някои колеги искат 10 лева консултация ,е как не ви е срам..
Дата: 10-06-05 13:43
Аз също не съм виждала договора, но човека ми обясни по телефона, че няма НА, а само договор, сключен с БДЖ и от дълги години(не зная точно колко) си живее в него.Плаща се редовно данъците, даже ми каза че си е извадил скица.... и сега иска да го продаде.
Горното цитирам щот не знам от колко дълги години е договора ,но предполагам ,че става въпрос за Наредбата за разпределяне и продажба на жилища и по конкретно тия договори се сключваха по чл.47 ал.2 от цитираната наредба по изричен образец .
При тая фактическа обстановка колегата ??? е прав .
Затова пишете годините кое кога е купувано и т.н. .........законодателната база все пак се променя .
Виждам ,че някои колеги искат 10 лева консултация ,е как не ви е срам..
- донна2
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|