начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

недвижим имот при постъпване в старчески дом

Казуси за недвижими имоти

недвижим имот при постъпване в старчески дом

Мнениеот paskal2 » 19 Юли 2005, 23:23

Здравйте! Интересуват ме следните въпроси:
- Какво ще стане с нивите на баба ми, ако тя влезе в старчески дом?
- Може ли да бъдат прехвърлени тези ниви при положение ,че вече сме подали докуенти за приемане в старчески дом. Ако това прехвърляне стане, дали то не е в разрез с правилата за кандидатстване в старчески дом и така стане невъзможно приемането на баба ми?
paskal2
Нов потребител

Мнениеот гений75 » 20 Юли 2005, 09:38

Паскале, и мен много ме вълнува този въпрос. Знаеш, че има минимум документи, които се попълват и цялото досие се изпраща към това ДСП, където е домът.
Целият проблем идва от това, че са на двойно подчинение - общината финансира, а заповедта се издава от директора на ДСП.
Прочетох внимателно правилника на АСП и знаеш ли каква беше изненадата ми? Изпълнителният директор Ангелов може директно да издаде заповед за настаняване в съответният дом. Ако имаш подводница - действай!
По въпроса за имотите: 1. изисква се представяне на копие/незаверено/ от нот.акт на обитаваното жилище и
2.нот.акт за прехвърляне или продажба на жилище или вилен имот през последните 5 години.
Това е една скрита вратичка за отказ за настаняване на лицето.
Лично аз, преди подаването на документите, прехвърлих всичките имоти на моята баба.
Защото трябва да е нуждаеща се, без да има някой да полага всекидневни грижи за нея.
И още нещо Домът удържа пенсията, доходите от ренти и т.н. Така че си направи сметката
Ще бъда благодарен ако още някой даде информация!!!!
гений75

Назад към Имотни казуси