- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАКВО ТОЧНО Е ЧЛ.483 ОТ ГПК И ЗАЩО НЕГО ПРИЗНАВАТ ОБЩИНИТЕ?
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
КАКВО ТОЧНО Е ЧЛ.483 ОТ ГПК И ЗАЩО НЕГО ПРИЗНАВАТ ОБЩИНИТЕ?
ЗДРАВЕЙТЕ ЮРИСТИ,ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПОПАДАМ ВЪВ ТОЗИ ФОРУМ И ПРОЧИТЙКИ ДРУГИ ПОДОБНИ ТЕМИ ИКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ И АЗ ЗА СЪВЕТ.ОТ 10 ГОДИНИ СЕ ГРИЖА ЗА ИМОТ НА БЛИЗЪК ПРИЯТЕЛ КОЙТО ПОЧИНА.ЕДИНСТВЕНИЯТ НАСЛЕДНИК Е СЕСТРА МУ КОЯТО ПРЕДИ 12 ГОДИНИ ЗАМИНА ЗА САЩ И ОТ ТОГАВА НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ Е.ТЯ СЪЩО НЕ СЕ Е ЛЕГИТИМИРАЛА КАТО НАСЛЕДНИК.ТОКА И ВОДАТА ВСЕ ОЩЕ СА НА НЕГОВО ИМЕ И НЕ МОГА ДА ГИ ПРЕХВЪРЛЯ БЕЗ Н.А. КЪЩАТА ИМА НУЖДА ОТ РЕМОНТ И НЕ МИ СЕ ИСКА ДА ВЛАГАМ ПАРИ БЕЗ Н.А.ПОДАДОХ СИ МОЛБА ПО ЧЛ.483 И КОГАТО СТИГНАХ В ОБЛАСТНАТА УПРАВА МИ ОТКАЗАХА ДА ПОДПИШАТ МОЛБАТА КАТО МИ ПОИСКАХА ДОГОВОР ЗА ПОКУПКА.АЗ НЯМАМ ТАКЪВ И ЧЛ.483 Е ТОЧНО ЗА ДА СЕ СДОБИЯ С ТАКЪВ НАЛИ?ДОКОЛКОТО РАЗБРАХ ОТ ВАШИЯТ ФОРУМ АКО ИМАМ НЯКАКЪВ ДОГОВОР ДОРИ ДА НЕ Е НОТ.ЗАВЕРЕН ТОЙ МЕ ПРАВИ СОВСТВЕНИК.КАКВО ДА НАПРАВЯ СЕГА ЗА ДА МИ ПОДПИШАТ? !!!! ВАШ КОЛЕГА МИ ПРЕПОРЪЧА ПОМОЩ С ФАЛШИВ ДОГОВОР И ПРОЦЕНТ ОТ ПАЗАРНАТА ОЦЕНКА ВЪЗЛИЗАЩ НА ПЕТ ЦИФРЕНА СУМА В ЛВ. МИСЛЯ ЧЕ Е ПЪЛНА ЛУДОСТ.
- ТЕДИ
483 ГПК Ви трябва пред Нотариуса, не пред Областта! Това, че ще се грижили за приятеля Ви , не Ви прави собственик на имота му! 483 Ви дава право да се снабдите с док. за собственост, но САМО при определени предпоставки - изтекла придобивна давност или писмени доказателства. От написаното не правя извод, някое от тези обстоятелства да са на лице! Ако имате нещо в тази насока - пишете.
- Гост
Теди, отидете при нотариус, опишете му подробно цялата ситуация и той ще прецени дали имате шанс да получите констативен нотариален акт за собственост на база изтекла придобивна давност /защото доказателства май нямате/. Ако Ви каже, че имате шанс, той ще Ви упъти какви документи да извадите, а ще са необходими и показанията на трима свидетели, както сочи обсъждания Чл. 483 ГПК. Според мен имате шанс, но единствено ако сте владели имота като собственик тези 10 г. /плащали сте му данъците, разноски и т.н./, а не като наемател например. Желая Ви успех!
- AnnA!
Anonymous написа:483 ГПК Ви трябва пред Нотариуса, не пред Областта! Това, че ще се грижили за приятеля Ви , не Ви прави собственик на имота му! 483 Ви дава право да се снабдите с док. за собственост, но САМО при определени предпоставки - изтекла придобивна давност или писмени доказателства. От написаното не правя извод, някое от тези обстоятелства да са на лице! Ако имате нещо в тази насока - пишете.
ИМАМ ТРИМА СВИДЕТЕЛИ.ВСИЧКИТЕ СЪСЕДИ ДО ИМОТА.ОТ ОБЩИНАТА МИ ИЗДАДОХА СКИЦА,А ОТ ДАНЪЧНОТО МИ НАПИСАХА ЧЕ НЕ СЕ ВОДИ НА МОЕ ИМЕ.НО ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ АЗ ПЛАЩАХ ДАНЪЦИТЕ НА НЕГОВО ИМЕ И ВЗИМАХ РАЗПИСКИ НА МОЕ ИМЕ ЧЕ АЗ ГИ ВНАСЯМ ПАРИТЕ.НОТАРИУСЪТ КАЗА ЧЕ ТЕЗИ РАЗПИСКИ СА ДОСТАТЪЧНИ.ЗАЩО СЛЕД КАТО ОБЩИНАТА МИ ИЗДАДЕ НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ,ОБЛАСТНАТА УПРАВА ОТКАЗВА ДА ГИ ПОДПЕЧАТИ ЧЕ ИМОТА НЕ Е ДЪРЖАВЕН.СПОРЕД НОТАРИУСЪТ САМО ТОВА ТРЯБВА ДА НАПИШАТ БЕЗ ДА МИ ИСКАТ ДРУГИ ДОКУМЕНТИ.ЖИВЕЯ ТАМ ОКОЛО 6 МЕСЕЦА В ГОДИНАТА,Т.Е. ВСЯКО ЛЯТО.
- ТЕДИ
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|