Здравейте, имам нужда от помощ и моля, ако някой може да ме посъветва какво да направя по този проблем, пред който съм изправена в момента. Казуса е следния: през юни,94г закупих земеделска земя, която граничи със населено място. Закупената от мен земя се оказа, че е с около 300кв.м в повече от това което съм закупила по нот.акт . При влизането ми във владение на нивата, тя граничи от всякъде с вече оградени имоти и поставените колчета, не помня как се казваше тази комисия, която ги поставя ми определи в такива граници нивата, в които се вкл и тези 300кв.м. През този повече от 10год период от време аз засадих над 100 дръвчета, облагородих други около 30, поставих фургон и направих площадка пред него с навес, тоалетна, прокарах ток и вода до нивата, телефон също, почистих заедно с други членове на семейството си и родителите ми това място в продължение на около 2-3год от храсти, камъни и други боклуци за да може да се ползва, като същевременно съм карала на няколко пъти и почва от друга моя зем.земя и тор за да мога да я да покрия неравностите и да може да се ползва и за саденена зеленчуци.
Но, преди месец реших да си подготвя документи за строеж на малка вила - около 2 стай и малка веранда пред нея и да махна фургона, но се оказа, че при поправка в регулационния план на вилното селище, с който граничи нивата ми са отделени тези 300кв.м. по новата карта с която се снабдих от кадастъра. Посочени са като общински остатък, а аз ги владея фактически от покупката, до този момент и продължавам да го владея. Опитах се да ги придобия с като започнах процедурата за конститутивен нотариален акт, но общината ми отказа да ми издаде удостоверение, че тази земя не е общинска. Проверих и установих, че няма Акт за общинска собственост, и въпреки това ми беше върната молба-декларацията без да ми бъде попълнена, като същевременно ми беше даден, устно отговор че била общинска собственост ?????!!!!?????
Върху тези 300кв.м които общината отделя като общински остатък същевременно се намира и фургона ми с навеса , както и около 30дръвчета,и други които съм облагородила, прокараната вода, т.е. чешмата и водомера ми също се намират върху тези 300кв.м както и таблото с електромерите, а също така и тоалетната.
Моля Ви, помогнете ми, дайте ми съвет какво да правя за да си останат тези триста квадратни мента мои.
Ще Ви бъда много благодарна за мнения, препоръки, съвети и решения относно моя проблем.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем със земеделска земя
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Първо, нямат право да ви откажат извършването съответната административна услуга - т.е. да ви попълнят молба - декларацията със съответното удостоверение, да ви издадат скица и данъчна оценка. Друг е въпросът какво ще е съдържанието на удостоверението- ако имотът е актуван като Общински - да пишат че е частна общ. собственост. Обаче не могат просто да ви върнат молбата. Можете да обжалвате отказа съгласно Закона за административно обслужване на физ. и ю.л. Ако сте пропуснали срока, подайте нова молба-декларация . След като няма акт за общинска собственост следва удостоверението също да е в този смисъл.
- mutsa
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|