начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СОБСТВЕНОСТ НА КПП-КАЛОТИНА ПОМОЩ!!!

Казуси за недвижими имоти

СОБСТВЕНОСТ НА КПП-КАЛОТИНА ПОМОЩ!!!

Мнениеот ЕЛИ ИЛИЕВА » 12 Юли 2005, 08:53

Баща ми е наследник на дядо ми на имоти на КПП-Калотина.От 1998г. се съдиме с Поз.Комисия - Драгоман и мислейки че се съдиме за земята / излъгани от адвокат/ се оказа че само е обжалвано решение на комисията което не ни връща земята.Това ме накара да прочета законите и според тях излиза че към този момент ние сме законните собственици и държавата води самоуправни действия в имотите ни.В закона за възстановяване на собственоста чл.2т.2 земите ни са отчуждени не по установения законов ред.До днес не е изпълнена ал.5 от закона за възстановяване на недвижимата собственост.В закона за държ.собственост държавата може да придобие собственост по чл.43, а по чл.70т.4 трябва да приложи документи установяващи правото й но собственост.2003г.Олимпи Кътев издаде акт за държавна собственост на КПП-Калотина в нарушение на закона.Според закона за собственост и наследство ние сме законните собственици и трябва ли да съдиме ние държавата след като тя трябва да приложи чл.101 от закона за собственоста без това да минава през съда.Кажете ми правилно ли чета законите?
ЕЛИ ИЛИЕВА

Мнениеот BaTSali » 12 Юли 2005, 09:02

С едно прочитане на закона едва ли правилно ще съумете сама да си изясните правната обстановка, при все че определено фактическата може да ви е пределно ясна, за разлика от това което на нас от постинга не ни става така ясно!
Лично мое мнение- "Когато имаш две кила брашно, дай ги на майстор да ти опече хляб!
а освен това, без да се обиждате, целта определено не ми е такава,:)
почти всички лишени от свобода, в който и да е затвор в страната, знаят, може би дори и наизуст наказателния кодекс и наказателно-процесуалния кодекс, но това определено не ги прави юристи!!,
BaTSali

Мнениеот галина » 12 Юли 2005, 16:28

Колкото и да четете,то надали нещо ще разберете!Обърнете се към адвокат,който не само ги е чел, ами знае и как да ги прилага!Успех!
галина

Мнениеот Гост » 12 Юли 2005, 17:11

галина написа:Колкото и да четете,то надали нещо ще разберете!Обърнете се към адвокат,който не само ги е чел, ами знае и как да ги прилага!Успех!
ДА АМА ОТ АДВОКАТИ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ И ЕВРОТО В ХИЛЯДАРКИ НЕ РАСТЕ ПО ДЪРВЕТАТА.
Гост

Назад към Имотни казуси