начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

regulaciq?

Казуси за недвижими имоти

regulaciq?

Мнениеот mMmM » 29 Юни 2005, 09:42

zdraveite :)
Tarsq da si kupq edin dekar zemq v Cigo4ark, za da si postroq vila.Popitax v dosta agencii az nedvijimi imoto,no vav vsqka mi kazvat razli4no.I taka nemoga da razbera ako ne e v regulaciq zemqta mogat li da yregolirat imota mi i da se okaje 4e tova ne e moeto mqsto.A pak az ve4e da sam stignala do sredata?Ili regylaciqta ne e 4ak tolkova vajna.Govori se 4e skoro 6e yregylirat golqma 4ast ot kyrorta,no ne se znae to4no koga 6te stane i togava kolko 6te stryva.
Az kakto se vijda ne sam zapoznata i zatova mojete da me posavetvate za vsi4ko svarzano s zakypyvane na zemq.
Blagodarq
mMmM

Мнениеот zena -K » 29 Юни 2005, 10:19

Po vyprosa za regulaciqta rabotite stoqt taka - zemq,koqto ne e v regulaciq se vodi zemedelska i po ZUT ne e dopustimo da se izdade razre6enie za stroej.V takiva slu4ai se pravi promqna na statuta na zemqta i tq se vyvejda v regulacia.Sled tova s vyzmojno da se izvyr6i zakonno stroitelstvo.Tova oba4e e bavna- moje da otneme godinia, procedura i dosta skypa - samo za izrabotvane na proekt za 4asti4na promqna na PUP arhitektite vzimat po 1000 lv. i pove4e na dekar.
Ot tam natatyk vi 4akat proektirane, syglasuvaniq, str.razre6enie,stroitelna liniq i nivo, dogovori za prisyedinqvane, vpisvane v kadastyra i nai-posle vyvejdane v exploatacia ot Obshtinata.
Ako o6te ne Vi e minal merakyt USPEH!!! :P :D
zena -K

Мнениеот mmmm » 30 Юни 2005, 10:33

Znam 4e nqma da e lesno,barzo i bezbolezneno.No takava ni e sistemata.
Zna4i da ne se podlagvam da vzimam zemedelska zema bez da e uregolirana.V dosta agencii za nedv.imoti me ybejdavaxa 4e ne mi e nujna regulaciq.I az kato gi popitax dali kato uregolirat zemqta mi mogat da me izritat ot imota mi i te estestveno mi kazaxa 4e nemogat/v koeto se samnqvax/.
A imate li predstava kolko vzima arxitekta/vpisan v kamara/?
Blagodarq:) za iz4erpatelniq otgovor:)
mmmm

Назад към Имотни казуси