Осъдила съм Общинска служба “Земи и гори” Тетевен. Решението на Ловешкия Окръжен съд е от 31.10.2003 год. и е окончателно. Въпреки всичко все още не съм въведена във владение.
Искам да съдя виновните длъжностни лица за престъпление по служба, защото в случая не се касае само за чиновническо безхаберие и нихилизъм, а за съзнателни злоумишлени действия с цел облагодетелстване на фирма и лица, които ползуват моите имоти в момента.
Моля, помогнете ми да намеря подходящ адвокат с опит.
Благодаря ви предверително.
Диляна
- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся адокат да съди ОС"ЗГ" Тетевен
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
- 99999
Подадохте ли молба до ОСГ да ви въведат във владение? Ако не сте го направете като им представите заверен препис от решението на съда. Зависи и по какъв начин Ви е възстановен имота и има ли експертиза на вещо лице, с която да е определен имота, който се възсатановява. Ако е само принципно решение за възстанояване без скица на вещо лице, тогава би трябвало ОЗГ да изготвят скица. Но отново трябва да подадете молба. Сигурно е, че те няма да направят каквото трябва сами. Ако все пак сте подали молби и те не правят нищо имате няколко възможности. Както е казал колегата по горе може да обжалвате отказ, ако имате такъв, но има срокове и ако са пропуснати ще трябва отново да се подава молба. В Наказателния кодекс има предвидено престъпление по служба, което е свързано изрично с възпрепятстване на реституцията, така, че може да се подаде жалба до прокуратурата. Може да подадете и жалба до Министерство на земеделието, тъй като ОСГ е подчинена на това министерство. Моят съвет, обаче, е да си намерите адвокат, който да се занимае със случая. Не го казвам само, защото аз съм адвокат, а защото много добре познавам процедурите по възстановаване на земеделски земи и съм лично засегната от бездействие на ОСГ в друг град. Законите са много зле написани и възможността да се допуснат фатални грешки са много, ако със случая не се занимава човек с юридическо образование.
- martareny
otgovor
99999 написа:имотът идентифициран ли е? Ако имате издаден отказ /писмен/ за въвода го обжалвайте пред съда .
Ne znam kakvo znachi identificiran. Nqmam izdaden otkaz. Nyamam izobshto kakvo da objalvam, zashtoto reshenieto na sada e v moia polza i e okonchatelno. Te prosto me motaiat s absurdni motivi.
- Dil
Да подала съм молба с копие до МЗГ. Има експертиза на вещи лица. Решението не е принципно а има мотиви и задължителни указания. Нямам отказ а някакви абсурдни аргументи, че за да изпълни решението, ОСЗГ Етрополе трябва да върне на ОСЗГ Тетевен някакви преписки, а то не им ги връща. В отговор на изкане на МЗГ за изясняване на случая директорът на ОбДЗГ Ловеч, твърди че решението на Ловешкия окръжен съд не е задължително за ОСЗГ Етрополе и видите ли не може да се изпълни решението.
Аз съм подготвила жалба до районния прокурор на Тетевен. Също се готвя за Европейския съд и Европейския омбудсман. Там нещата със сигурност ще се уредят, след като едно окончателно решение на български съд не може да се изпълни.
Аз се обърнах към форума не за съвет, а за да ми препоръча адвокат, който има опит и успешни дела относно тази материя. Искам да го наема. Моля, насочете ме.
Благодаря ви!
Аз съм подготвила жалба до районния прокурор на Тетевен. Също се готвя за Европейския съд и Европейския омбудсман. Там нещата със сигурност ще се уредят, след като едно окончателно решение на български съд не може да се изпълни.
Аз се обърнах към форума не за съвет, а за да ми препоръча адвокат, който има опит и успешни дела относно тази материя. Искам да го наема. Моля, насочете ме.
Благодаря ви!
- Гост
Аз съм адвокат, работя в София, но доста време прекарвам и в ТЕТЕВЕН, познавам всички шефове на институции там, така че ако те устройва ми пиши на dage@abv.bg.
- Гост
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|