- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
прецакване на чужденци с нищожни сделки
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
прецакване на чужденци с нищожни сделки
здравейте колеги,
мощна вълна заля пазара на недвижими имоти, който агенциите отвориха и за чужденци. това дотук е ясно. днес обаче видях проект на нотариален акт за покупко-продажба на апартамент от англичанин. апартаментът е в нова кооперация, като според друг нотариален акт собственик на земята е фирма, собственост на същия англичанин.
и така-на човека му е направена фирма със седалище в сфия . тази фирма купува земя и понеже англичанинът няма право да купува земя-то на него му се продава само апартамент!!!!интересно ми стана-собственикът на апартамента ще е такъв и на идеални части от земята, на която е построен. на практика въпросният англичанин не получава нищо-сделката е нищожна и може да се атакува дори и от продавача!!!а клаузата, дописана в договора, че земята ще бъде прехвърлена в подходящ за това момент, няма правна стойност
вие как смятате
мощна вълна заля пазара на недвижими имоти, който агенциите отвориха и за чужденци. това дотук е ясно. днес обаче видях проект на нотариален акт за покупко-продажба на апартамент от англичанин. апартаментът е в нова кооперация, като според друг нотариален акт собственик на земята е фирма, собственост на същия англичанин.
и така-на човека му е направена фирма със седалище в сфия . тази фирма купува земя и понеже англичанинът няма право да купува земя-то на него му се продава само апартамент!!!!интересно ми стана-собственикът на апартамента ще е такъв и на идеални части от земята, на която е построен. на практика въпросният англичанин не получава нищо-сделката е нищожна и може да се атакува дори и от продавача!!!а клаузата, дописана в договора, че земята ще бъде прехвърлена в подходящ за това момент, няма правна стойност
вие как смятате
- dont worry
към 22222
)именно - щом са едно и също лице, значи той продава сам на себе си-и как ще получи, за да продаде като е чужденец
а ако обособим ЮЛ и ФЛ - тогава пак е прецакан - получава само право на строеж
а ако обособим ЮЛ и ФЛ - тогава пак е прецакан - получава само право на строеж
- dont worry
чужденец
Всичко е законосъобразно!Имам чувството,че имаш пропуски в обучението си по вещно право.
- адвокат
dont worry написа:аз се извинявам, че ви занимавах с горната тема - прави сте и то е мн ясно и логично, а вещното право съм го учила, уча и сега.
построих си грешна схема и бях убедена, че е така.
За объркването ти стана ясно. Но стана и ясно за знанията на другите /които твърдят ,че всичко било законосъобразно/, относно злоупотребата с право.
Та регистрирането на тия търговски дружества си е идеален пример за злоупотреба с право. За съжаление няма да се намери български съд, който да го санкционира.
- stavrev
- Потребител
Защо смятате, че има злоупотреба с право при регистриране на ТД от чужд гражданин в България - самият закон го допуска и регистрираното ТД е местно лице? А dont worry ми се струва, че бърка имуществото на ТД, регистрирано от едно физическо лице и имуществото на самото физическо лице. Простете, ако не е така!
- oli_frrren
oli_frrren написа:Защо смятате, че има злоупотреба с право при регистриране на ТД от чужд гражданин в България - самият закон го допуска и регистрираното ТД е местно лице?
Да,но всички знаем,че тези ТД се регистрират не с цел да извършват тълговска дейност,а единствено чрез тях да се купуват недв.имоти-земя. Така се заобикаля забраната в Конституцията
- stavrev
- Потребител
Ето, че имало мнения по тази тема!!!
Аз от три дена мисля за тази земя и единственото пешение май е правото на стоеж да бъде прехвърлено в настоящия момент, а за земята да се сключи предварителен договор при сбъдване на условието чужденците да могат да придобиват земя, съответната да им се прехвърли, а до тогава стоителя или инвеститора да си плаща данака. АКО НА НЯКОЙ МУ ХРУМНЕ ДРУГ ВАРЯНТ , МОЛЯ ДА СПОДЕЛИ.
Аз от три дена мисля за тази земя и единственото пешение май е правото на стоеж да бъде прехвърлено в настоящия момент, а за земята да се сключи предварителен договор при сбъдване на условието чужденците да могат да придобиват земя, съответната да им се прехвърли, а до тогава стоителя или инвеститора да си плаща данака. АКО НА НЯКОЙ МУ ХРУМНЕ ДРУГ ВАРЯНТ , МОЛЯ ДА СПОДЕЛИ.
- Gastra
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|