- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ! Съседите палят дърветата в двора ни!
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ! Съседите палят дърветата в двора ни!
Здравейте! Имам нужда от съвет как да постъпя - съседите от съседната къща влизат в двора ни докато ни няма и палят дърветата ни :( Не знам на кого да се оплача и към кого да се обърна. От полицията ми казаха, че няма за какво да се хванат, за да ги предупредят/накажат, а не знам коя общинска структура се занимава с подобни неща. Всякакви съвети са добре дошли! Благодаря ;)
- Марина
Re: Помощ! Съседите палят дърветата в двора ни!
Застраховайте си къщата и евентуално трайните насаждения в двора. Във Вашата общината няма ли наредба за опазване на обществения ред?
- Be you
Ако съм на теб ще пиша до всички медии-ако трябва и до "Шоуто на Слави". А преди това ще им подпаля гащите като дойдат пак. Нека си проличи отвреме на време, че институциите не бездействат, ............
- Katia
Не мисля, че имаме време за застраховаме нещо - вчера подпалиха едно дърво, днес са се заканили на още едно :( Нямам представа кой общински орган се занимава с подобни своеволия, иначе сме към община "Лозенец". Катя, имам огромно желание да реагирам както ме съветваш, но искам да реагирам по законния ред с позволени средства - стига да знам кои са :) Не бих искала да занимавам медиите с махленски сблъсъци :(
- Марина
Как така от полицията са Ви отговорили ? Направете си писменна жалба до началника на РПУ, опишете подробно извършеното, ако имате свидетели ги пишете с искане да бъдат разпитани/само че те да са съгласни/, заведете тази жалба с входящ номер. Та те по закон са длъжни да затитят правата Ви, след като се посяга на Ваша собственост.
- КО
Казаха, че можем да заведем жалба, но няма да има последици за извършителите, освен предупреждение. Т.е. няма да могат да ги откажат от бъдещите им намерения :(
- Марина
Що за глупости!?
Чл. 216. (1) НК: Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
Чл. 216. (1) НК: Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
- oli_fren
Мисля, че е най-добре да предявите иск за непозволено увреждане по чл.45, ЗЗД и да поискате обезщетение както за имуществени, така и за неимуществени вреди!
- Александра
Я ги докаже я не, особено пък неимуществените. По добре съвета на oli_fren, но навсякъде уважаема Марина трябва да се доказва, доказва.
- КО
при мене съседа изкърти мой външен канал поставен още с построяването на къщата -но прокурора не възбуди наказателно постановление защото щетата била по малка от мин заплата в страната
аз сега сам ли трябва да подам иск и въз основа на кой член да го принудя да възсанови тръбата на канала ми Аз искам да го отремонтирам /дори и с мои средства /но той не ме допуска до имота си
как да постъпя ???
аз сега сам ли трябва да подам иск и въз основа на кой член да го принудя да възсанови тръбата на канала ми Аз искам да го отремонтирам /дори и с мои средства /но той не ме допуска до имота си
как да постъпя ???
- миро
Защо пък да не ги докаже! Основното е да докаже, че наистина е имало палеж на дървета. Специално неимуществените вреди си следват направо-утре ще обясня. Убедена съм, че ще ги осъди като две и две. Знам доста уважени подобни искове, които на пръв поглед изглеждат малозначителни и смешни като например, уважен е иск срещу съседа заради дървото в неговия двор, чиито клони надвисвали над съседния двор, падала шума, другият все трябвало да чисти, изслушаната експертиза установява, че точно този вид дърво произвежда богата листна маса и т.н., присъдено е обезщетение в размер на 300 лв.
- Александра
съседа е осъден още да премахне ствола на дървото, надвисващ над съседния двор.../из практиката на СРС/!
- Александра
В допълнение, виж: Наредба №1 от 10.03.1993 г. за опазване на озеленените площи и декоративната растителност ДВ, бр.26/1993г.
- Инот
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|