- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имам нужда от съвет как да се справя с общината
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
имам нужда от съвет как да се справя с общината
Става въпрос за няколко семейства във вилна зона Ромча, които от скорошните наводнения много са пострадали.Още през 2000г. са подали молба до Кмета да се осигури "законен и безопасен достъп" до техните парцели/те живеят там целогодишно/. Отговора е, негативен. По-късно 2002г. се открива производство за отчуждаване на части от 8 имота за прекарване на път през 7 от тях. Този път е проектиран в долната част на парцелите, който при наводненията са залети с вода. Семействата предлагат пътя да минава само през 1 парцел което е много по-удобно,а и потози начин новия път ще се намира в горната част на имотите и ще бъде използаем и при подобни наводнения.По какъв начин биха могли да се преборят за това.Имат ли шанс това да се направи само в общината или ще се наложи чрез съда?Могат ли да поискат съдействие и от гражданска защита? В общи линии моля за съвет какво може да се направи в случая ?Много ще съм благодарна за всеки отговор !
- ianica
Re: имам нужда от съвет как да се справя с общината
А да ми кажете поне къде биха могли да ми помогнат?
[%sig%]
[%sig%]
- ianica
под вилна зона селищно образувание ли имате предвид
въобще ли няма достъп до път
въобще ли няма достъп до път
-
cleo - Потребител
Тези имоти в регулация ли са или извън? Какъв е статута им? Трябва повече информация. И в двата случая сте зависими от общината/главния архитект. Гражданска - не мисля че може да помогне. Ако сте пострадали от наводненията може да подадете молба до общинската служба за защита на населението при бедствия аварии и катастрофи. За оглед на имотите и евентуално подпомагане за преодоляване на последствията. Не е гаранция че ще уважат молбата.
- ivon
Ами то е село/води се вилна зона/ и хората си живеят там.Всъщност път има,но да се стигне до него се минава през други частни имоти/ а ако хората кажат "не давам да ми минаваш през имота?"/
[%sig%]
[%sig%]
- ianica
В регулация са. А в какъв смисъл какъв им е статута?
[%sig%]
[%sig%]
- ianica
няма не искам
виж чл. 192 ЗУТ
виж чл. 192 ЗУТ
-
cleo - Потребител
Обжалвайте отчуждаването и предложете на общината проект за друг път - но това ще стане само, ако не сте изтървали срока за обжалване.
- topuzanova
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|