начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Наследена сграда

Казуси за недвижими имоти

Наследена сграда

Мнениеот titi » 14 Юни 2005, 09:42

Здравейте!Получих в наследство къща,която е строена преди доста години.Предполагам,че тъй като строителството е отдавнашно къщата е търпима.Въпросът ми е мога ли да обособя в сградата санитарен възел/в момента няма такъв/ и какво е необходимо за това/проекти,разрешения и т.н./?И въобще какво може да се строи в подобен вид сгради?
titi

Re: Наследена сграда

Мнениеот Галина » 14 Юни 2005, 18:29

Обърни се към адвокат и архитект!
Галина

Мнениеот scribtor » 15 Юни 2005, 20:41

Така никой не може да ти каже със сигурност, пък и Галина е напълно права!
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот пом.нотариус-Яна Благоева » 16 Юни 2005, 10:17

Заповядай в нашата нотариална кантора, ако си от Русенски район. Ще ти намерим строителен техник, проектант и архитект, после ще получиш разрешение от Общината- не се притеснявай- ние от кантората вършим всичко. Ти само ще дойдеш да си прибереш готовия нотариален акт- ние не сме като префърцунените софийски колеги, дето само изповядват сделките и карат клиентите всичко друго да вършат сами.
пом.нотариус-Яна Благоева

Мнениеот oli_fren » 16 Юни 2005, 10:23

Ей, мърло русенска, що не вземеш да се гръмнеш, а! И говориш глупости на всичкото отгоре - за да се издаде разрешение за преустройство сградата трябва да е законна, което в случая като че ли не е така, а с удостоверение за търпимост няма да стане.
oli_fren

Мнениеот titi » 16 Юни 2005, 11:09

Здравейте!Едва днес имам възможност да пиша.Имам нот. акт,според който къщата е купена през 1958г.След това обаче са правени най-различни преустройства,разширения и т.н.Вчера ходих да проверя дали има за тях строителни разрешения,проекти и др. но няма такива.В общината ми казаха,че тези разширения са незаконно направени,още повече че къщата се намира в съсобствен имот.Според съсобственика няма нищо черно на бяло от едно време,с което да се удостовери,че съсобственика е съгласен с тези разширения и преустройства.От общината ми казаха,че къщата в първоначалния си вид е търпима,но разширенията и преустройствата са незаконни,защото когато те са извършени не са отговаряли на тогава действащия план/в него къщата е отразена в първоначалния си вид/.Моля кажете ми какво да правя?
titi

Мнениеот Отговор » 16 Юни 2005, 13:54

Това вече е прекалено! Що за език е това! Направо нямам думи. Вече почнаха да се обиждат колегите на кой откъде е. Много колегиално няма що! Да живее културата... Това все пак е форум, който се чете и от хора без юридическо образование, т.е. "клиенти". Какво ще си кажат хората като ви прочетат отношението един към друг...
Отговор

Мнениеот krisito » 16 Юни 2005, 15:44

GAlia, ti tova s pase i cope li go slaga6 navsiakde ili go pi6e6 vseki pat???
Nikoj ne te zadaljava da se obajda6, kato ne si na kef!
krisito

Мнениеот oli_fren » 16 Юни 2005, 16:02

Тук никой не "pase" и не "cop(a)e", скъпа:))) Права е Галина по принцип, а ти вземи пиши на "Кирилица". И първо е copy, а след това paste!
oli_fren

Назад към Имотни казуси