- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследена сграда
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Наследена сграда
Здравейте!Получих в наследство къща,която е строена преди доста години.Предполагам,че тъй като строителството е отдавнашно къщата е търпима.Въпросът ми е мога ли да обособя в сградата санитарен възел/в момента няма такъв/ и какво е необходимо за това/проекти,разрешения и т.н./?И въобще какво може да се строи в подобен вид сгради?
- titi
Re: Наследена сграда
Така никой не може да ти каже със сигурност, пък и Галина е напълно права!
-
scribtor - Потребител
Заповядай в нашата нотариална кантора, ако си от Русенски район. Ще ти намерим строителен техник, проектант и архитект, после ще получиш разрешение от Общината- не се притеснявай- ние от кантората вършим всичко. Ти само ще дойдеш да си прибереш готовия нотариален акт- ние не сме като префърцунените софийски колеги, дето само изповядват сделките и карат клиентите всичко друго да вършат сами.
- пом.нотариус-Яна Благоева
Ей, мърло русенска, що не вземеш да се гръмнеш, а! И говориш глупости на всичкото отгоре - за да се издаде разрешение за преустройство сградата трябва да е законна, което в случая като че ли не е така, а с удостоверение за търпимост няма да стане.
- oli_fren
Здравейте!Едва днес имам възможност да пиша.Имам нот. акт,според който къщата е купена през 1958г.След това обаче са правени най-различни преустройства,разширения и т.н.Вчера ходих да проверя дали има за тях строителни разрешения,проекти и др. но няма такива.В общината ми казаха,че тези разширения са незаконно направени,още повече че къщата се намира в съсобствен имот.Според съсобственика няма нищо черно на бяло от едно време,с което да се удостовери,че съсобственика е съгласен с тези разширения и преустройства.От общината ми казаха,че къщата в първоначалния си вид е търпима,но разширенията и преустройствата са незаконни,защото когато те са извършени не са отговаряли на тогава действащия план/в него къщата е отразена в първоначалния си вид/.Моля кажете ми какво да правя?
- titi
Това вече е прекалено! Що за език е това! Направо нямам думи. Вече почнаха да се обиждат колегите на кой откъде е. Много колегиално няма що! Да живее културата... Това все пак е форум, който се чете и от хора без юридическо образование, т.е. "клиенти". Какво ще си кажат хората като ви прочетат отношението един към друг...
- Отговор
GAlia, ti tova s pase i cope li go slaga6 navsiakde ili go pi6e6 vseki pat???
Nikoj ne te zadaljava da se obajda6, kato ne si na kef!
Nikoj ne te zadaljava da se obajda6, kato ne si na kef!
- krisito
Тук никой не "pase" и не "cop(a)e", скъпа:))) Права е Галина по принцип, а ти вземи пиши на "Кирилица". И първо е copy, а след това paste!
- oli_fren
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|