начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Razpredelenie na polzvane v sasobstven imot

Казуси за недвижими имоти

Razpredelenie na polzvane v sasobstven imot

Мнениеот mir4o » 09 Юни 2005, 14:36

Kolegi poiavi mi se interesen kazuz-Triabva da se razpredeli polzvaneto na mazeta ,tavani i pripada6t se imot kam postroena ka6ta v partsel ,koito e tolkova malak 4e nemoje da se razdeli i obosobi na tri otdelni 4asti.
Osven tova spored dpgovora za delba i etajna sobstvenost mejdu starnite e ugovoreno 4e vseki pritejava po 1/3 4ast ot tavanite i pome6teniata,no ne e konkretizirano koi pome6tenia.sranite po dogovora sa trima bratia ,koito sled smarta na ba6ta si nemogat da se spogodiat koi kade da polzva.Vrezultat na tova neiskat da sklu4at dogovor za razpredelenie na polzvane ,pri koeto potarsiha uslugite mi za izvar6vane na sadebna delba.
Problemat e 4e toia imot ne moje da se podeli realno ta vi pitam

Moje li da se podade isk do sada da izvar6i razpredelenieto na polzvae na pome6teniata i imota po sadeben red ili toia isk po sa6testvo e nedopustim.

Blagodaria vi za saveta predvaritelno.
Mir4o
mir4o

Re: Razpredelenie na polzvane v sasobstven imot

Мнениеот sunny » 09 Юни 2005, 15:53

Вижте чл.32 от ЗС, но този иск е недопустим за разпределяне ползване на общи части на етажната съсобственост.В последния случай решението за ползване се взема от общото събрание на ЕС. Общите части не могат и да се делят.
Ако помещенията са част от къщата, най-вероятно представляват общи части, същото се отнася и до дворното място-щом е толкова малко, предназначението му е да обслужва етажната собственост, а не други стопански нужди.
sunny
Младши потребител

Re: Razpredelenie na polzvane v sasobstven imot

Мнениеот mir4o » 10 Юни 2005, 12:00

kolegi za dvornoto miasto sam saglasen napalno ,no po otno6enie na 4astite v mazeto i tavana mislia 4e vseki ot etajnite sobstvenitsi ima pravo da polzva pome6tenia v maze i tavan do razmera na ugovorenoto v delbenia dogovor.
V sa6nost ideiata e ne da se pravi realna delba,za6toto e bezmisleno i ne realno a mi da se konkretizira koi kade polzva za da niama pretentsii ot drugite.
nai dobre bi bilo da se sporazumeiat no nali znaete 4ovek e vinagi al4en
mir4o

Назад към Имотни казуси