начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

slujba po vpisvaniqta

Казуси за недвижими имоти

slujba po vpisvaniqta

Мнениеот marin83 » 21 Май 2005, 22:58

Загрижен съм за неприкосновеността на данните ми, може ли да ми кажете, какви са превенциите хора които не са собственици да получават копие или извлечение от нотариален акт от службата по вписванията.
Изискват ли поне лична карта, проверяват ли дали е валидна, проверяват ли дали данните от нея съвпадат с външните белези на лицето което я представя.

molq wi, ako pismoto mi na kirilica ne se 4ete, daite mi znak da go pratq na latinica.
marin83

Re: slujba po vpisvaniqta

Мнениеот Галина » 22 Май 2005, 10:27

За какво толкова или от какво толкова сте загрижен?
Галина

Мнениеот marin83 » 29 Май 2005, 11:17

Наистина ли всеки може да отиде в служба по вписванията и да получи справка за имотното състояние на непознат човек, да се снабди с копие от негов нотариален акт, стига да знае 3-те му имена?
marin83

Мнениеот Жана Дарк » 29 Май 2005, 19:09

Да.Това е публичен регистър,чрез него се дава гласност на всички сделки за които е предвидено вписване.Чрез вписванвто се дава и защита на на осъщественото правно действие спямотрети лица.
Жана Дарк

Мнениеот Галина » 29 Май 2005, 19:41

Кажете какво точно Ви притеснява?Дори и да се снабди със заверено копие от документ за собственост,това не значи,че може да продаде имота ви.
Галина

Мнениеот marin83 » 31 Май 2005, 10:32

Притеснява ме това, че всеки, стига да знае 3-те ми имена, може да поиска справка за имотното ми състояние, а после да получи копие от произволен мой нотариален акт, и от него да научи данните от личната ми карта (ЕГН, номер на личната карта, постоянен адрес, кога е издадена, а също и подписа ми...) които се съдържат в нот.акт. Ако това е вярно, не се ли обесмисля закона за защита на личните данни, тъй като всеки има достъп до данните от личната карта на който си поиска?
Благодаря Ви много
marin83

Мнениеот marin83 » 31 Май 2005, 10:33

Притеснява ме това, че всеки, стига да знае 3-те ми имена, може да поиска справка за имотното ми състояние, а после да получи копие от произволен мой нотариален акт, и от него да научи данните от личната ми карта (ЕГН, номер на личната карта, постоянен адрес, кога е издадена, а също и подписа ми...) които се съдържат в нот.акт. Ако това е вярно, не се ли обесмисля закона за защита на личните данни, тъй като всеки има достъп до данните от личната карта на който си поиска?
Благодаря Ви много
marin83

Мнениеот Бо » 31 Май 2005, 13:43

Не ги слушайте! В службата по вписвания не дават копия на нот. актове, а се правят справки относно имотите:еди-кой си имот на еди-кого си, но не предоставят копия, а ако някъде се прави, то просто не е редно!
Бо

Мнениеот ne » 31 Май 2005, 19:00

за да бъде направена справката е необходимо да се знаят освен трите имена и ЕГН на лицето за което се прави справката.
ne
Потребител

Назад към Имотни казуси