Загрижен съм за неприкосновеността на данните ми, може ли да ми кажете, какви са превенциите хора които не са собственици да получават копие или извлечение от нотариален акт от службата по вписванията.
Изискват ли поне лична карта, проверяват ли дали е валидна, проверяват ли дали данните от нея съвпадат с външните белези на лицето което я представя.
molq wi, ako pismoto mi na kirilica ne se 4ete, daite mi znak da go pratq na latinica.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
slujba po vpisvaniqta
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: slujba po vpisvaniqta
Наистина ли всеки може да отиде в служба по вписванията и да получи справка за имотното състояние на непознат човек, да се снабди с копие от негов нотариален акт, стига да знае 3-те му имена?
- marin83
Да.Това е публичен регистър,чрез него се дава гласност на всички сделки за които е предвидено вписване.Чрез вписванвто се дава и защита на на осъщественото правно действие спямотрети лица.
- Жана Дарк
Кажете какво точно Ви притеснява?Дори и да се снабди със заверено копие от документ за собственост,това не значи,че може да продаде имота ви.
- Галина
Притеснява ме това, че всеки, стига да знае 3-те ми имена, може да поиска справка за имотното ми състояние, а после да получи копие от произволен мой нотариален акт, и от него да научи данните от личната ми карта (ЕГН, номер на личната карта, постоянен адрес, кога е издадена, а също и подписа ми...) които се съдържат в нот.акт. Ако това е вярно, не се ли обесмисля закона за защита на личните данни, тъй като всеки има достъп до данните от личната карта на който си поиска?
Благодаря Ви много
Благодаря Ви много
- marin83
Притеснява ме това, че всеки, стига да знае 3-те ми имена, може да поиска справка за имотното ми състояние, а после да получи копие от произволен мой нотариален акт, и от него да научи данните от личната ми карта (ЕГН, номер на личната карта, постоянен адрес, кога е издадена, а също и подписа ми...) които се съдържат в нот.акт. Ако това е вярно, не се ли обесмисля закона за защита на личните данни, тъй като всеки има достъп до данните от личната карта на който си поиска?
Благодаря Ви много
Благодаря Ви много
- marin83
Не ги слушайте! В службата по вписвания не дават копия на нот. актове, а се правят справки относно имотите:еди-кой си имот на еди-кого си, но не предоставят копия, а ако някъде се прави, то просто не е редно!
- Бо
за да бъде направена справката е необходимо да се знаят освен трите имена и ЕГН на лицето за което се прави справката.
- ne
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|