Тъй като нещо не мога да разбера, се чудя? Значи ако има искане и се заведе дело за съдебна делба на такъв имот, то съда проверява налице ли са условията, за да се пристъпи към такава. Тоест има ли наличните условия относно имота и неговата квадратура, за да се извърши това.
А как стоят нещата, ако делбата е доброволна. Изискват ли се пак такива условия или всичко зависи от волята на съделителите?
Случаят е следният и ми е интересно как трябва да се процедира. Налице са 4 съсобственика на магазинни помещения който са две, всяко по 40 кв.м. Те се намират в сграда която е закупена, но магазинните помещения преди това са били отчуждени, върнати са на наследниците и не са включени в собствеността касаеща сградата. Ако се направи искане за добровлона делба, то може ли да се приеме или е невъзможно. Идеята ми е, всеки двама от съсобствениците да станат съсобственици на отделен магазин? Или, трябва, всеки от тях да стане собственик на една четвърт идеална част от тях., тоест всеки да получи по 20 кв.м..
- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Доброволна делба на съсобственост
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Доброволна делба на съсобственост
Niama da ima nikakuv problem vseki ot 2 da sa susobstvenici na otdelen magazin. Ako ne ste dobre zapoznat s materiata, oburnete se kum kolega-advokat i ako imate vsi4ki dokumenti za izpoviadvane na sdelkata, stava mnogo burzo.
USPEH!!!
USPEH!!!
- han_solo
Благодаря ти и аз съм сигурен за това, но един от съсобствениците, заявява че това предложение не може да се осъществи, тъй като не са били на лице изискванията. и за това се чудех. Не че съм вече адвокат, но то си трябва волята на страните да съвпада, за да има правно валидно направено волеизявление, за да се изповяда това пред нотариус, а след като има несъгласни или по не мислещи си, че това е невъзможно ...
- Горанов
taka e. To zatova e dobrovolna delba. No pri tozi variant ne vijdam za6to ne e suglasen? Sus sudebna delba e mnogo bavno i muchitelno, vkliuchitelno i za nego.
- han_solo
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|