начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Iskam da zakupya imot.

Казуси за недвижими имоти

Iskam da zakupya imot.

Мнениеот Apple » 22 Апр 2005, 16:31

Zdraveite vsi4ki! Iskam da zakupya imot vuv Varna ili okoloeto i vsichko mi se struva mnogo oburkano. Purvo se svurzah s nyakolko agentsii, no te ili ne mi otgovaryaha s dni,. ili puk tryabvashe da im pratya po nyakolko e-maila za da mi dadat tsyalata informatsiya za imota, za koito pitam. Sled tova pisah na okolo 10-tina advokati i poluchih otgovori ot povecheto ot yah, kato samo edna advokatka mi otgovori za tsenata koyato shte iska kato honorar. Mnogo stegnat otgovor i vsichko izlojeno yasno i kratko. Ta sega tya se e naela da tursi imot koito otgovarya na moite iziskvaniya i da svarshi vsichko otnachalo do krai po sdelkata. Dnes mi kaza che za da se napravi proverka na imot za tejesti, tryabva da se predstavi pulnomoshtno na advokata i dokumenta se poluchava v srok ot 14 dni. Molya kajete mi tolkova li e naistina tozi srok, zashtoto az nyamam mnogo vreme. Sushto taka kak da razbera dali advokatkata koyato namerih e naistina chestna, pismata i sa mnogo profesionalni, raboti mnogo dobre zasega, kaza che tsenata e 1.5 % ot krainata tsena na sdelkata. registrirana e v Lex, chlen e na advokatskata kolegiya za grada v koito iskam da zakupya imota, kaza che shte ima skljuchen dogovor mejdu men i neya za tsyalata rabota, i kato styalo sled razgovorite ni imam dosta dobro 4uvstvo za neya. No kak da razbera dali naistina e dobra?! Dali da dam dogovora za proverka na nezavisim advokat za da go proveri za ulovki (imam poznat koito e glaven sudiya vuv okrujen sud). Vsichko izglejda tolkova oburkano. Posleden vupros - sled kato imam dogovor sklju4en s neya che shte se griji za moite interesi, ako nakraya stane gaf, moga li da ya darja otgovorna? Molya pomognete sus suvet! Blagodarya vi!
Apple

Re: Iskam da zakupya imot.

Мнениеот zvezda » 22 Апр 2005, 16:47

Кое точно ви изглежда объркано? Това, че въпросната адвокатка е перфектна и вие имате добро чувство за нея ? Не можете да повярвате на късмета си?
Като имате познат съдия, защо не питате него за срока за удостоверението?
Айде марш, че ме хвана яд!
zvezda
Потребител

Мнениеот Apple » 22 Апр 2005, 17:30

Kazah 4e imam poznat sudiya, koito e vsushnost ba6ta na moi poznat. Az dnes nau4ih 4e ima takuv srok, nyamam telefona na mom4eto za da mu zvunna, 4akam e-mail ot nego i zatova mejduvremenno re6ih da pi6a vuv foruma za da poiskam suvet. Bashta mu e glaven sudiya vuv okrujen sud i budi siguren 4e poslednoto neshto s koeto ima vreme da se zanimava e poznatite na sina si, ili pone nyama da se zaburza da mi otgovori v sekundata v koyato az imam nujda da polu4a otgovor. Kogato 4ovek iska da zakupi imot i da zaplati za nego nyakolko desetki hilyadi Evro togava smyatam 4e ima pravo da tursya vsyakakuv vuzmojen na4in za uverenie 4e vsi4ko e nared. I v kraina smetka ako tolkova si se podraznil, ne e hujno da mi otgovarya6, az samo turseh suvet, a ne nyakoi da se nahvurlya sre6tu men. V Bulgaria stavat mnogo izmami s imoti i mislya 4e pritesneniyata mi sa osnovatelni. I ako si ot jenski pol, izvinyavai 4e se obrushtam kum teb kato kum muj. No vse pak ti blagodarya za suveta!
Apple

Мнениеот Apple » 22 Апр 2005, 18:43

I oshte neshto, tazi advkatka naistina zvuchi mnogo mila i raboti mnogo tochno i burzo, no ne zabravyaite che nie korespondirame po internet, taka che imam osnovaniya da se pritesnyavam do momenta v koito se sreshnem i vsushnost do momenta v koito vsichko prikljuchi. Nyamah nikoi koi moje da mi preporacha advoat v grada v koito iskam da zakupya imota, taka che tryabvashe da izbera napulno nepoznat covek i da se nadyavam che vsichko shte e nared.
Apple

Мнениеот Ant » 22 Апр 2005, 23:35

Това е положението!
1.Всеки поема своя риск. Казвате, че сте платили много пари, но всъшност, не ги давате на адвокатката, а на продовача.
2.За съдията - разбира се, че няма да се разбърза, затова сте се обърнали към колежката.
3. 1.5 % е съвсем нормално за такъв случай. Тя даже е МНОГО СКРОМНА.
4. След като сте се доверили на колежката по интернет, а сега се съмнявате в нея, без причина, как ще се доверите на следващия в мрежата?
5. не Ви е нужен "контролен" адвокат - не е сигурно , че ще помогне. По последната причина и не предлагам себе си (работя във Варна).
6. Като става дума за измами, не забравяйте, че и нас ни подвеждат некоректни клиенти... много често.
7. Проверките на имоти трябва да стават за 7 дни, но службите често се бавят. Ако искате услуга "от днес за утре", това е съвсем друг вид уговорки..
8. Ако колежката Ви изпрати по факс или сканираните си документи (адвокатската книжка, например), заедно с адвокатското пълномощно, не мился, че трябва да се притеснявате.

Успех и не бъдете обидно мнителен.
Ant

Мнениеот apple » 23 Апр 2005, 15:00

Blagodarya vi mnogo!
apple

Мнениеот Ant » 23 Апр 2005, 22:59

За нищо!
Ant

Мнениеот znam li » 23 Апр 2005, 23:19

Прав сте да се притеснявате - все пак става въпрос за много пари ...ако после стане гаф не бихте могъл да държите отговорен адвоката си ...те не носят такава отговорност. Може да се окаже, че имота е спорен, а и знаета за проблемите с реституираните имоти особено по Черноморието. Ако нещо все пак ви притеснява обадете се в Адвокатската колегия във Варна - попитайте дали е регистрирана или пътувайте до Варна и се срещнете с нея, или не й изпращайте пълномощно преди да сте се срещнали с нея. А как мислите - ще сключвате сделка или ще се правят проверки на имоти, които вие лично не сте видял - ами ако не ви хареса после?
znam li

Мнениеот Krasimira Milcheva » 24 Апр 2005, 20:22

Zdraveite! Pro4etoh pismoto Vi ! Az sum ot gr.Varna i rabotja v nai-goljamata agencija za nedvigimi imoti v grada/ "Address-real estates"/! Neznaja dali ste se obrushtali kum nas za sydeistvie no az moga da vi pomigna. Kato za na4alo shte vi kaga 4e vsi4ki imoti koito predlagame sa provereni v notarijata/Slugba Vpisvanija/kum koito imame modemna vryzka postojanno! Taka 4e znaem kakvi imoti prodavame, a i proverjavame sobstvenostta da purvi sobstvenik. A shto se otnasja za Ydostoverenieto za tegesti-vadi se za 3dni ot syda i bez nego ne izpovjadvame sdelka...Ako se interesuvate ot detailite v rabotata ni mi pishete na e-mail: krasi_milcheva@abv.bg ili mi se obadete na
GSM: 088-9624309
Yspeh!
Krasimira Milcheva

Мнениеот 444 » 24 Апр 2005, 21:28

Какво му е скромното 1,5% при положение, че във Варна не се намира почти нищо под 100000лв.. Някои работят по два месеца за тези пари, а като имаш предвид, че този балък не е отишъл даже да види какво купува, адвокатката спокойно може да се уговори с продавача да зашише малко цената и да вземе няколко хиляди и от него.
444

Мнениеот apple » 24 Апр 2005, 22:20

Zdraveite otnovo,

Blagodarya mnogo za razlichnite mneniya. Az shte otida da vidya imota koito shte kupya, oshte nishto ne e kupeno, a sega advokatkata samo tursi imot, taka che ne sum chak v tolkova golyama tumnitsa. No kato tsyalo znam che shte e riskovano dokato ne vidya dokumentite v rustete si i ne se uverya che vsichko e nared. Razbrah che moje da se vpi6e v notarialniya akt che parite nyama da se prehvurlyat v rutsete na prodavacha dokato ne vzema dokument ot suda na koito pi6e 4e az sum sobstvenik na imota. Tova mi zvu4i kato edin vid sigurnost i taka smyatam da napravya, no za krainata pokupko-prodajba shte sum na litse zaedno s advokatkata.
apple

Мнениеот znam li » 24 Апр 2005, 23:11

Не искам излишно да те плаша, но дори и да пише в нотариалния акт, че си собственик на имота това много лесно би могло да се оспорва в съда - знам, че е трудно да се възприеме това от човек, който не е учил право, но е така - нотариалният акт не създава абсолютна сигурност - ето затова е много рисковано да се купума без сигурна и цялостна проверка за тежести и вписани искови молба по отношение на имота. Пожелавам ти успех!
znam li

Мнениеот apple » 25 Апр 2005, 00:55

Zna4i advokatkata mi obyasni 4e sushtestvuva elektronna baza danni v koyato mogat da se proveryat imoti vpisvani ot 1992 godina nasam, a v suda ili v obshtinata moje da se proveri vsi4ko ot predi 1992 godina do sega. Smyatame da napravim i dvete, sled tova da se napi6e notarialniya akt i v nego da se upomene 4e parite 6te budat prehvurleni po smetkata na prodava4a sled kato az sum vzela dokument ot suda v koito pi6e 4e imota e moi. Tya mi obyasni 4e sudiyata koito izdava tozi dokument (neznam kak se kazva dokumenta) moje da izdade samo edin takuv, pred suda ima samo edin kupuva4. Mai izliza taka 4e "koi prevari, toi zavari", ta koito pruv stigne do suda i iska takuv dokument, toi shte e sobstvenik. Govorya v slu4ai 4e imota e prodaden na pove4e ot edno litse. Taka 4e zatova kazvam 4e iskam da se vklju4i tazi to4ka v notarialniya akt, za da znam 4e ako otida v suda i mi se kaje 4e ne mogat da mi izdadat takuv dokument, zna4i ima ne6to gnilo i parite nyama ve4e da sa v rutsete na prodava4a. No pak kazvam ni6to ne razbiram ot pravo, tova ostavyam na vas, tezi koito mi dadohte tolkova suveti. Blagodarya!
apple

Назад към Имотни казуси