начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Разходен ордер за арендно плащане

Казуси за недвижими имоти

Разходен ордер за арендно плащане

Мнениеот Aisha » 20 Апр 2005, 13:23

Имам ли право да изисквам копие от документа, който подписвам ежегодно при получаване на арендно плащане от кооперация, а именно разходен касов ордер? Досега не са ми предлагали копие от ордера, а аз искам да имам документ за това, колко, за какво и кога получавам. Задавам въпроса в правния форум, защото документът за арендно плащане има отношение към владението и придобивната давност. И защо не предлагат копие от документа - защото би трябвало като плащат, да правят удръжки и да ги документират, а не им се занимава ли? Служебната бележка за платени суми има ли тук място или ордерът е достатъчен?
Aisha

Re: Разходен ордер за арендно плащане

Мнениеот Sirius » 20 Апр 2005, 22:36

Разходния касов ордер е счетоводен документ, който се използва от касиерите когато от касата излизат пари в брой. С него се удостоверява, че сума Х е изплатена на лицето У. По този начин касиерът удостоверява, че сумата дейстително е изплатена на посоченото лице. Екземплярите от разходните касови ордери и приходните касови ордери се съхраняват от касиерите, за ревизиите. Ако не се издават с индиго винаги можете да поискате ксерокопие от вашия екземпляр. Иначе същите документи се съхраняват след ревизиите в архива на счетоводството.
Sirius

Re: Разходен ордер за арендно плащане

Мнениеот Aisha » 21 Апр 2005, 08:37

Благодаря за отговора.
Aisha

Назад към Имотни казуси