- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
kak да се предпазя от измама
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
kak да се предпазя от измама
Предстои ми да закупя апартамент от двама доста подозрителни съсобственици които постоянно отлагат сделката. Как да се предпазя от измама. Имаме адвокати, които ще изготвят предварителния договор, ще подготвят всичко за нотариуса , но все пак остава периода от сключването на сделката пред нотариуса и докато сделката влезе в публичният регистър.Покупката ще стане на база данъчна оценка и при евентуален провал ще съм многомного назад. Приемам всякакви предложения и деи как да се предпазя от измама
- мая
Re: kak да се предпазя от измама
Според мен в предварителните договори има уловка.Не сключвайте такъв, а направо окончателен. Предварителният договор не ви дава 100% сигурност.Е....остава ви чл. 19 от ЗЗД за сключване на окончателен,ако те се отметнат,но опит знам,че това ще ви струва доста нерви,пари и..................неограничено време. Затова плащайте веднага!Задължително проверете за тежести върху имота,за да не се окаже,че прекалено скъпо сте платили.Най-добре е парите да ги преведете по сметка на нотаируса и едва след вписването на сделката в съда,продавачите да си получат парите.
- Галина
Галина, би ли ми обяснила как става това с парите по сметка на нотариуса и какви са таксите за това. Кога е точното време за проверка на имота за тежести и още нещо знам че новите нот. актове се вписват в службата по вписвания по обяд , а кога влизат в публичен регистър(мисълта ми е да не продадат имота няколко пъти)
- мая
Съсобствениците едва ли ще се съгласят на варианта предложен от Галина. Те декларират пред нотариуса, че са си получили парите преди изповядването на сделката. Задължително изберете нотариус, на когото имате доверие, че и сред тях има некоректни. Може в нотариалния акт да се включи клауза, че ако с влязло в сила съдебно решение загубите собствеността върху имота, то предишните съсобственици ви дължат парите, които реално сте платили за него. Не е зле да се информирате продавачите от колко време владеят имота, за да не се окаже, че често се препродава.
- Жоро
Ако правилно съм Ви разбрала препоръчвате неустойка, в случай на съдебно отстраниение и пр., на стойност равна на действително заплатената от Вас. Това работи със сигурност и съм го правила неколкократно, но ако разликата между данъчната оценка и реалната продажна цена е голяма, препоръчвам и подписване на обратно писмо.
- justine
- Потребител
Какво е това "обратно писмо", какво е това - знания трупани с години....
В правото царски пътища няма .
В правото царски пътища няма .
- postglosator
нали си имате адвокати, обърнете се към тях, какво ги проверявате!
- 789
Искай плащането да стане чрез сметка на нотариуса. Като представиш удостоверение, че имота е на твое име нотариуса ще преведе сумата на продавача. И не се хващай да купуваш по данъчна оценка. Искай да се пише действителната стойност.
- Таралан Кольо
Върви при Нотариус и поискай сделката да стане точно по този начин. Удостоверение за липса на тежести се издават от службата по вписвания при районния съд. Получаваш удостоверение,че имота е чист,има и подпис на съдия по вписванията.Едва когато сделката бъде вписана,то тогава нотариусът ще прехвърли парите на продавачите. Това е най-сигурният начин.Представи си,че продавачите имат няколко заверени копия от документ за собственост и пообиколят няколко нотариуса? Първият по право печели,т.е. първата вписана сделка.А тези дето са дали пари кеш.........................ДА ГО ........................... Така мисля аз!
- Галина
Trudno 6te gi ubedi6 da ti prodadat na realna cena. Na prkatika mnogo malko sa sdelkite s realni ceni. No pone opitai varianta sus cialata suma po smetka na notariusa.Галина написа:
> Върви при Нотариус и поискай сделката да стане точно по този
> начин. Удостоверение за липса на тежести се издават от службата
> по вписвания при районния съд. Получаваш удостоверение,че имота
> е чист,има и подпис на съдия по вписванията.Едва когато
> сделката бъде вписана,то тогава нотариусът ще прехвърли парите
> на продавачите. Това е най-сигурният начин.Представи си,че
> продавачите имат няколко заверени копия от документ за
> собственост и пообиколят няколко нотариуса? Първият по право
> печели,т.е. първата вписана сделка.А тези дето са дали пари
> кеш.........................ДА ГО ...........................
> Така мисля аз!
> Върви при Нотариус и поискай сделката да стане точно по този
> начин. Удостоверение за липса на тежести се издават от службата
> по вписвания при районния съд. Получаваш удостоверение,че имота
> е чист,има и подпис на съдия по вписванията.Едва когато
> сделката бъде вписана,то тогава нотариусът ще прехвърли парите
> на продавачите. Това е най-сигурният начин.Представи си,че
> продавачите имат няколко заверени копия от документ за
> собственост и пообиколят няколко нотариуса? Първият по право
> печели,т.е. първата вписана сделка.А тези дето са дали пари
> кеш.........................ДА ГО ...........................
> Така мисля аз!
- han_solo
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|