начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

vav vraska sas zemia

Казуси за недвижими имоти

vav vraska sas zemia

Мнениеот pizzara » 14 Апр 2005, 19:24

iskam da pitam. ZNACHI DIADOMI E IMAL ZEMIA KOIATO IA VRASHTAT I BRAT MU SI IA PISHE NA NEGOVO IME DAJE SI ISKARVA NOT.AKT NA NEGOVO IME AZ KATO NASLEDNIK NA DIADO MI MOGA LI DA USPORVAM TOZI NOT.AKT. SAS DELO NAPRIMER KATO IZVADIA DOKOMENTI OT POZEMLENATA KOMISIA.DALI SI ZASLOJAVA KOLKO VREME SHTE OTNEME DELOTO I AKO E TAKA NEKA NIAKOI ADVOKAT DA MI PISHE ZA DA SE VIDIME. AZ SAM OT SOFIA . A IMOTA E NA MORETO IUJNO CHERNOMORIE.
pizzara

Re: vav vraska sas zemia

Мнениеот Галина » 14 Апр 2005, 19:33

Ако искаш съвет,ПИШИ НА БГ! Все пак сте в такъв форум
Галина

във връзка със земя

Мнениеот pizzara » 14 Апр 2005, 20:28

искам да питам.Значи дядо ми е имал земя която я връщат и брат му си я пише на негово име.Аз като наследник или баба ми или леля ми може да успорваме този нот. акт с дело например като извадя документи от поземлената комисия за тази земя.Дали си заслужава колко време и пари ще отнеме.Ако има някакъв шанс нека някой адвокат да ми пише на пощата за да се видим и поговорим.Аз съм от София.Имота се намира на южното черноморие.
pizzara

Re: vav vraska sas zemia

Мнениеот pizzara » 14 Апр 2005, 20:29

искам да питам.Значи дядо ми е имал земя която я връщат и брат му си я пише на негово име.Аз като наследник или баба ми или леля ми може да успорваме този нот. акт с дело например като извадя документи от поземлената комисия за тази земя.Дали си заслужава колко време и пари ще отнеме.Ако има някакъв шанс нека някой адвокат да ми пише на пощата за да се видим и поговорим.Аз съм от София.Имота се намира на южното черноморие.Галина написа:
pizzara

Re: във връзка със земя

Мнениеот alex4o » 16 Апр 2005, 11:30

Хубаво е да си изкарате от поземлената комисия /сега ОСЗГ/ заверено копие от решението. Там ще ви искат удостоверение за наследници.
Иимате възможност на установтелен иск по чл.14, ал.4 от ЗСПЗЗ, при който ще искате да се признае за установено по отношение на брата на дядо ви, че дяо ви е бил собственик на земята преди одържавването.
Разбира се че си заслужава.
Ами около 5-6м ще ви отнеме и мисля че
alex4o
Потребител

Re: във връзка със земя

Мнениеот alex4o » 17 Апр 2005, 11:25

много е важна на кой на името е възстановена земята с решението на ПК, ако е на името на дядо ви трябва да заведете иска с правно по чл.14, ал4 от ЗСПЗЗ, ако е била взстановена земята на името на брата на дядо ви, следва да водите установителен иск по чл.11, ал.2 от ЗСПЗЗ, като ще искате да бъде признато по отношение на ПК , че дядо ви е бил собственик на земята преди одържавяването й. Този иск за да бъде допустим ви е нужно удостоверение по чл. 11, ал.2 от ЗСПЗЗ от което ще е видно, кой е заявил имота и на кой на името е възстановен.
Ако земята е била възстановена с решението на ПК и на двамата братя, а е била изключителна собственост на дядо ви водите иска по чл.14,ал.4
alex4o
Потребител

Назад към Имотни казуси