- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
застраховка срещу тайна продан на жилище
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: застраховка срещу тайна продан на жилище
нотариално заверена декларация, в която собствениците заявяват, че за определен период от време няма да са в страната и всички разпоредителни сделки с имота ще са нищожни, депозирана в службата по вписванията по партидата на имота.
- 789
Аз съм на същото мнение за декларацията. Макар, че и право на ползване понякога би могло да помогне, но трябва да се внимава на кого се учредява.
- shveda
- Потребител
789, ти това правил ли си го? Как става, после като си дойдат лицата и искат забраната да отпадне? Аз това за пръв път го чувам....Кажи нещо повече, може да се окаже, че върши добра работа.
-
scribtor - Потребител
С цялото си уважение - съмнявам се да има практическо приложение, това теоритическо предложение.
МONTESKIO
МONTESKIO
- monteskio.
Аз за пръв път го чувам, но ако става ще спести много труд и пари на хората, но не ми се вярва в службата по вписвания да взимат такива декларации, защото къде ще ги даржат? Пък и ако всички се юрнат?... Аз затова питам, ако става да знам.
-
scribtor - Потребител
Според мен е неприложимо.В момента нямам много време, но тези дни - ще изложа ситуации, които правят подаването на такава декларация безсмислено и ненужно.
МОНТЕСКИО
МОНТЕСКИО
- monteskio
- Активен потребител
Преди 8 месеца "наемател" продаде жилището на сина ми, намиращ се в чужбина, на което аз съм ползвател. С фалшиви : л.к на сина ми, фалшива нот.зав.декрарация от мое име за отказ от правото за ползване, фалшиво нот.зав.пълномощно от снаха ми. Дори новите купувачи за ипотекирали жилището.
До сега не ми е известен начин за предпазване, но учредяване на право на ползване е дребна мярка. Може би завеждане на дело и възрана, но това за какъв срок предпазва, а ако собствениците живеят 15 г. в чужбина?
До сега не ми е известен начин за предпазване, но учредяване на право на ползване е дребна мярка. Може би завеждане на дело и възрана, но това за какъв срок предпазва, а ако собствениците живеят 15 г. в чужбина?
- Виктория
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|