Платих си на помощник-нотариус да ми изготви пълномощно, но нещо не ми вдъхва доверие текстът. Може ли да го погледнете и да дадете съвети за корекция? Искам да продам на моя възрастна близка мой имот, като тя ме упълномощава да действам от нейно име и да се явя сама при нотариуса за изповядване на сделката. Освен това ми беше дадена една декларация, която тя да завери при кмета на селото - за гражданство и гражданско състояние. Останах с впечатление, обаче, че до края юристът, който ми изготви пълномощното, не разбра напълно кой на кого продава (беше доста нервно - краят на работното време, преди празник, всички бързаха), та по едно време аз диктувах текста и затова не съм много сигурна в резултата. Може би трябваше да отида при адвокат, а не при помощник-нотариус. Ето и текста на пълномощното, като изпускам данните за самоличност и описанието на имота:
"Долуподписаната.... упълномощавам... със следните права:
1.Да ме представлява, подписва и ангажира пред всички физически и юридически лица, организации, институти, учреждения/съдебни, Нотариус, съдебно-изпълнителни, данъчни, социални органи, служби по вписвания, общини, административни и други служби/ в република България с право от мое име и за моя сметка да закупи, включително като договаря сама със себе си /да сключи сделка сама със себе си/, следния неин собствен недвижим имот, а именно...
2.Да ме представлява, подписва и ангажира пред Данъчните органи, Общини, Кметства, както и пред всички други учреждения, организации и служби с право да подава, подписва и получава всякакви документи /заявления, молби, декларации, удостоверения за данъчни оценки, скици и др./, необходими за осъществяването на горните права.
3.Във връзка с горните права да подписва предварителни и окончателни договори.
Упълномощител:..."
- Дата и час: 28 Ное 2024, 07:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Редакция на пълномощно за продажба при договаряне сам със се
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Редакция на пълномощно за продажба при договаряне сам съ
щом има : " да закупи от мое име и за моя сметка , във връзка с това да ме представлява пред данъчните, Нотариуса и ................................, като вкл. и подписва; договаряйки сам със себе си и точното описание на имота " - смело, става !
- адв.
Благодаря за бързия и точен отговор. Забравих да напиша, че в пълномощното е включен и текстът (след описанието на имота):
" на цена ... лв., които съм й изплатила предварително". Удачен ли е този текст, трябва ли да пише дали на ръка или по друг път ми е изплатила парите предварително, трябва ли да е определена цената в пълномощното?
" на цена ... лв., които съм й изплатила предварително". Удачен ли е този текст, трябва ли да пише дали на ръка или по друг път ми е изплатила парите предварително, трябва ли да е определена цената в пълномощното?
- dyody
не задължително да се определи цената, когато си имате доверие, тогава се пише : "при цена и условия , такива, каквито намери за удачни ".
Нека остане текста "които съм й изплатила предварително" , така ще се отрази и в н. а . - естествено, ако нямате друго предвид.Ако остане - няма значение начина на вече извършеното плащане.
Нека остане текста "които съм й изплатила предварително" , така ще се отрази и в н. а . - естествено, ако нямате друго предвид.Ако остане - няма значение начина на вече извършеното плащане.
- адв.
Добре Ви е пълномощното;
Вие също попълвате две векларации по време на сделката;
Разбрах, че е отбелязана цената на продаваемия имот - различна ли е от данъчната му оценка ? Имота Ви в СИО ли е ?
Вие също попълвате две векларации по време на сделката;
Разбрах, че е отбелязана цената на продаваемия имот - различна ли е от данъчната му оценка ? Имота Ви в СИО ли е ?
- адв.
Няма от какво да се притеснявате, изпълнена е разпоредбата на чл.38 от ЗЗД, а именно посочено е, че можете да договаряте сам със себе си. Колегата е абсолютно прав, че няма от какво да се притеснявате и смело да изповядвате сделката!
- Гери
Благодаря, вече съм наясно и спокойна! Всичко най-хубаво на адв. и Geri!
- dyody
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|