- Дата и час: 24 Ное 2024, 16:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имотен проблем
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
имотен проблем
Може ли да се развали натуриален акт на който има постройка, а натуриалниа акт е издаден на 500 кв. земя срещу гледане? Имам ве4е заведено дело като целта е то4но "Да се развали решението" Единият от родителите ве4е не е жив, делото се води от другия и сестрата в семейството.Благодаря предварително на отзовалите се!
- davidova
Re: имотен проблем
Питате дали може да бъде развален договора за издръжка и гледане приживе от
родителя ви който е жив и е сключил заедно с другия ви родител,който е починал с вас договор за издръжка и гледане .
Поне аз това разбирам от написаното ,защото е малко неясно зададен въпроса .
Може разбира се ако не сте изпълнявали задълженията си по ДИГ,но това ще го реши съдът .
родителя ви който е жив и е сключил заедно с другия ви родител,който е починал с вас договор за издръжка и гледане .
Поне аз това разбирам от написаното ,защото е малко неясно зададен въпроса .
Може разбира се ако не сте изпълнявали задълженията си по ДИГ,но това ще го реши съдът .
- донна2
Договорът може да бъде развален,но съдът преценява.Следва да се докаже,че лицето не е полагало грижи и така не е изпълнило поетите задължения по договора.Надявам се,че имате адвокат,тъй като такъв вид дела са доста трудни и сложни.Ако адекватно искът не бъде оспорен и подкрепен с доказателства,може делото да бъде загубено.
- галина
Благодария! Какво бих могла да направя ако далото се води целенасо4ено и молбата е пълна с лъжи.Аз и семейството ми жевеем в 4ужбина,в момента се развеждаме със съпруга ми.Неговата майка и сестра са завели делото защото вината по развода е на съпруга ми и жилището което имаме в БГ аз претендирам да остане на мен и децата или бъде преписано предварително на тях, което той отказа.Той живее с нелегално стояща в страната наша обща приятелка, която се оказа в дъното на вси4ки раздори.Делото е срещу двамата ни, но по вси4ко ли4и 4е подтекста съм аз.Само на мен съдът е назна4ил служебен адвокат.Той отказва да разговаря с мен,моя адвокат ми препрати БГ делото.Имам пълни доказателства за лъжите, сама ли трябва да се представам само 4рез мой адвокат? Благодаря!
- davidova
Госпожо Давидова,съдът ви е назначил служебен адвокат,тъй като вие не сте в страната/такъв е закона,т.е.този адвокат да ви защитава интересите/.Не знам дали ще ме разберете правилно,но аз силно се съмнявам дали този служебен адвокат ще защити интересите ви.Съдът ще му определи един смешен хонорар и на него ще му е все тая дали ще загубите или ще спечелите делото. Ако действително това на вас не ви е все едно,НАЕМЕТЕ СИ СВЕСТЕН АДВОКАТ. Не го ли направите,нямате никакъв шанс. Предният път ви казах,че това са дела,които са сложни от фактическа и правна страна.Съдът не е длъжен да ви казва какво да правите.Както се казва- ПОБЕЖДАВА ТОЗИ,КОЙТО Е ПО-ДОБЪР! Успех !
- галина
Neka ne obijdame kolegite - tova che e poel slujebna zashtita NE GO PRAVI AVTOMATICHNO LOSH ADVOKAT.
Da, s tezi smeshni honorari edva li moje da vude motiviran ot drugo osven ot profesionalizam. Po-dobre beshe da posavetvate jenata da mu plati dopalnitelno a ne da se govorite obshto prakticheski za vsichki advokati - utre vie moje da ste na negovoto miasto kato slujeben zashtitnik...
PP: a za tazi nezakonno prebivavashta, razbivashta chujdi semeistva, i nechie detstvo jena niama li koi da uvedomi imigracionnite vlasti?!?
Da, s tezi smeshni honorari edva li moje da vude motiviran ot drugo osven ot profesionalizam. Po-dobre beshe da posavetvate jenata da mu plati dopalnitelno a ne da se govorite obshto prakticheski za vsichki advokati - utre vie moje da ste na negovoto miasto kato slujeben zashtitnik...
PP: a za tazi nezakonno prebivavashta, razbivashta chujdi semeistva, i nechie detstvo jena niama li koi da uvedomi imigracionnite vlasti?!?
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ ! Ве4е 2 години продължава този фарс и аз не знам до кога.Жената е толкова нахална 4е раз4исти децата, той подли4ко се крие, но и не преклу4ва развода, тя ова4е не се маха.Имигранските власти са информирани, но аз не искам да насилвам нещата." Хасила хубост не става " е казал народът ни.Не искам и да заставам срещу свекърва ми, но сте бъда принудена поне да разубле4а лъжите пред адвокатка.Разбира се 4е сте и платя.Моля ВИ хвърляйте по едно око, аз ще искам помоща ви и ще ВИ информирам за развитието на нещата.Делото е другия месец.
- davidova
Поискай и ние сме на линия! Ще ми бъде интересно да разбера как вървят нещата и края на делото.Успех !
- галина
може да се образува исково производство за разваляне на сключения договор за прехвърляне на собственост срещу издръжка и гледане, но само по отношение на частта от имота собственост на преживялата съпруга.
- 3345
Да,това е важно уточнение! Може да се развали в онази част,касаеща преживелия съпруг.
- галина
Благодаря Ви ! Мислите ли 4е пе4атите на паспорта ми за влизане в страната е достатъ4но доказателство 4е съм си идвала 2 пъти?Интересно ми е защо само на мен е назна4ен служебен адвокат след като ние все още нямаме развод? Какви доказателства мислите 4е биха ми помогнали най-много?
- davidova
Това,че сте влизали и излизали от страната е без значение.Важното е,че не сте се явили на делото.Нямате посочен съдебен адрес за призоваване и това е наложило и призоваването ви в ДВ-к.От там идва факта,че ви е назначен служебен защитник,т.нар. особен представител.Това е изискването на закона, с оглед интересите на страната да бъдат защитени.Повтарям ви пак,че този имотен казус не е за подценяване. С колегите ви помагаме и ви разясняваме, но НАЕМЕТЕ СИ АДВОКАТ и нека движи делата ви.Успех!
- галина
Не искам да Ви плаша, г-жо Давидова, но дори служебният адвокат да е гений, той не може да защити интересите Ви, ако не му съдействате. При този тип дела 95% от доказателствата са гласни (т.е. свидетели) за изпълнение или неизпълнение на задълженията по издръжката и гледането. Този адвокат как ще намери хора, които да свидетелстват във Ваша полза, ако не му ги посочите Вие.
Не се подвеждайте от това, че един от прехвърлителите е починал. Задължението е неделимо, а и съпругата и дъщеря му са наследили правото да искат разваляне и от негово име.
Ако Вие не си помогнете, като подпомогнете адвоката (служебен или нает) изходът най-вероятно ще е неблагоприятен за Вас, тъй като противниците ви в спора ще доведат свидетели, чиито показания няма да са във Ваша полза. Дори това, че живеете в чужбина, а не полагате непосредствена грижа за прехвърлителите, вече е във ваша вреда.
Не се подвеждайте от това, че един от прехвърлителите е починал. Задължението е неделимо, а и съпругата и дъщеря му са наследили правото да искат разваляне и от негово име.
Ако Вие не си помогнете, като подпомогнете адвоката (служебен или нает) изходът най-вероятно ще е неблагоприятен за Вас, тъй като противниците ви в спора ще доведат свидетели, чиито показания няма да са във Ваша полза. Дори това, че живеете в чужбина, а не полагате непосредствена грижа за прехвърлителите, вече е във ваша вреда.
- Lo6a
правото на починалия съпруг за разваляне на договора не се наследява от съпругата и дъщерята.
- 3345
Благодаря Ви! Вси4ки сте толкова отзев4иви, прояснихте ми толкова неща.Аз трябва да обясня,4е първо нямаме развод със съпруга ми.Пред съда оба4е само на мен е назна4ен служебен адвокат.Лоша може да се окаже права защото целта вероятно е такава -разваляне на натореалния акт.Питам : Какво става ако съдът в 4ужбина пресъди кащата на мен и децата? Изобщо ще направи ли на съдията впе4етление , 4е целта е разваляне на акта с цел облагодетелствуване на семейството на сестра му.Мислите ли ,4е съпругът ми няма да се стресне, защото уговорката е едно а действителнодта може да се окаже гор4ива за децата ни.Благодаря и 4ЕСТИТ 3-ти МАРТ !
- davidova
3345,
Че задължението е неделимо и неизпълнението към един от прехвърлителите може да доведе до разваляне на целия договор, а и че правото за предявяване на иск по чл.87 ал.3 ЗЗД се наследява - няма какво да спорим. Мнението ми се основава на Венедиков и съдебната практика.
Г-жо Давидова, естествено, че съдията ще разбере, че целта на спора е да се върне имота на прехвърлителката, за да бъдат облагодетелствувани съпругът ви и сестра му. Това, обаче, няма самостоятелно значение. Това е извън предмета на конкретния спор и има някаква стойност само ако вие докажете, че сте полагали пълноценни грижи през цялото време. По това дело просто се проверява има ли изпълнение или не. Какво ще стане с имота по-късно, няма значение за това дело.
Дори при развода да предоставят ползуването върху това жилище на Вас и децата, това е предоставяне на ползуване, а не на собственост. Ако е събственост на бившата ви свекърва и/или дъщеря и, просто срокът, през който евентуално ще можете да го ползвате ще е много малък.
Това, че ви е назначен служебен адвокат е рутинно процесуално действие. Съдът просто е преценил, че вие и съпругът ви вероятно имате противоречиви интереси и ви е назначил отделен адвокат. Длъжен е бил да стори това.
Че задължението е неделимо и неизпълнението към един от прехвърлителите може да доведе до разваляне на целия договор, а и че правото за предявяване на иск по чл.87 ал.3 ЗЗД се наследява - няма какво да спорим. Мнението ми се основава на Венедиков и съдебната практика.
Г-жо Давидова, естествено, че съдията ще разбере, че целта на спора е да се върне имота на прехвърлителката, за да бъдат облагодетелствувани съпругът ви и сестра му. Това, обаче, няма самостоятелно значение. Това е извън предмета на конкретния спор и има някаква стойност само ако вие докажете, че сте полагали пълноценни грижи през цялото време. По това дело просто се проверява има ли изпълнение или не. Какво ще стане с имота по-късно, няма значение за това дело.
Дори при развода да предоставят ползуването върху това жилище на Вас и децата, това е предоставяне на ползуване, а не на собственост. Ако е събственост на бившата ви свекърва и/или дъщеря и, просто срокът, през който евентуално ще можете да го ползвате ще е много малък.
Това, че ви е назначен служебен адвокат е рутинно процесуално действие. Съдът просто е преценил, че вие и съпругът ви вероятно имате противоречиви интереси и ви е назначил отделен адвокат. Длъжен е бил да стори това.
- Lo6a
AKO NASRE6TNATA STRANA DOKAJE 4E STE BILA V 4UJBINA I 4E NE STE /URILNOMO6TENA/ DA GLEDATE LICETO 4REZ TRETO LICE / V NOTARIALNIQ AKT/ I SYDA NE VI E POZVOLIL DA ZAMENITE IZDRYJKATA I GLEDANETO S FINANSIVA POMO6 /KOQTO DA DOKAJETE S ZAPISI I BANKOVI PREVODI/ KAK MISLITE 4E BIHTE UBEDILI NQKOGO 4E STE POLAGALI GRIJI ZA LICETO KOETO VI E PREHVYRLILO IMOTA NALI TOVA REALNO E CENATA KOQTO PLA6TATE ZA NEGO галина написа:
> Това,че сте влизали и излизали от страната е без
> значение.Важното е,че не сте се явили на делото.Нямате посочен
> съдебен адрес за призоваване и това е наложило и призоваването
> ви в ДВ-к.От там идва факта,че ви е назначен служебен
> защитник,т.нар. особен представител.Това е изискването на
> закона, с оглед интересите на страната да бъдат
> защитени.Повтарям ви пак,че този имотен казус не е за
> подценяване. С колегите ви помагаме и ви разясняваме, но
> НАЕМЕТЕ СИ АДВОКАТ и нека движи делата ви.Успех!
> Това,че сте влизали и излизали от страната е без
> значение.Важното е,че не сте се явили на делото.Нямате посочен
> съдебен адрес за призоваване и това е наложило и призоваването
> ви в ДВ-к.От там идва факта,че ви е назначен служебен
> защитник,т.нар. особен представител.Това е изискването на
> закона, с оглед интересите на страната да бъдат
> защитени.Повтарям ви пак,че този имотен казус не е за
> подценяване. С колегите ви помагаме и ви разясняваме, но
> НАЕМЕТЕ СИ АДВОКАТ и нека движи делата ви.Успех!
- krasko
ami neznam koi vi e kazal 4e syda v 4ujbina moje da vi prisydi ky6tata delata za nedvijimi imoti se gledat pred syda po mestonahojdenie na imota - ako imota e v Munhen - pred tehniq analog na munhenski rajonen syd, ako e vyv Varna pred Varnenski rajonen syd
- krasko
Госпожо,това че нямате развод със съпруга си не касае спора.Всички се опитаха да ви обяснят защо ви е назначен адвокат.ВИЕ ЯВЯВАХТЕ ЛИ СЕ В СЪДА ? След като не сте се явили и не сте си ангажирали адвокат,как си мислите че трябва да постъпи този съд?Учудвам се,че вие най-после сте прозряла целта на иска- разваляне на нотариалния акт. А пък това със съдът в чужбина ,къщата и т.н. са пълни глупости.Кой ви каза това?Опитахме се всички тук да ви помогнем с каквото можем,но не разчитайте само на он-лайн помощ.ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ АДВОКАТ,защото както е тръгнало наистина делото няма да е във ваш интерес.
- галина
Благодария Ви! Не се безпокойте работия по вапроса, но не ми е лесно да взема решение.Първо трябва да разговаряме със служебния адвокат и разберем как е протекло делото.Родителите на съпругът когато ни поканиха да ни подарият тези 500 кв. м. празно място, в същият ден подариха и на сестрата и съпругът и -другите 500 кв.м. с вилна постройка и 3 стаен апартамент където те живееха заедно със родителите на съпругът ми.Тези факти имат ли зна4ение за съдът? Нашата вила стройхме по-късно.
- davidova
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|