начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

otkaz ot nasledstvo na zem. zemi

Казуси за недвижими имоти

otkaz ot nasledstvo na zem. zemi

Мнениеот Kostova » 24 Фев 2005, 09:21

Уважаеми господа юристи, моля да ми отговорите на следният въпрос;
Моята леля се е отказала от част от наследството което и се полага като наследник на зем.земи принадлежали на родителите и - мои баба и дядо.Отказът е станал с декларация която е заверена и подписана от кмета на селото.В тази декларация тя заявява,че приема само една голяма нива а от другите се отказва.Та въпросът ми е - Може ли сега при продажба на имотите леля ми да има притенции да получи дялот тези от които се е отказала.Валиден ли е този отказ?Благодаря!
Kostova

Re: otkaz ot nasledstvo na zem. zemi

Мнениеот az13 » 24 Фев 2005, 09:43

Направеният в този вид отказ е нищожен.Не може да се прави отказ за част от наследството , или отказ в полза на някой наследник.
Отказ не може да се заверява от Кметството/ сега/ .Преди го приемаха , но е задължително да е вписан в нарочната книга на съда по местонахождение на имотите.
Ако това не е направено , леля Ви има пълното право на дял от имотите, като без нейно съгласие те не биха могли да бъдат продавани.
az13
Младши потребител

Назад към Имотни казуси