начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Покупка на жилище- плащане и с лихвоточки

Казуси за недвижими имоти

Покупка на жилище- плащане и с лихвоточки

Мнениеот огнян » 11 Фев 2005, 15:41

Предстои ми покупка на жилище. Майка ми има лихвоточки. Може ли да ми ги прехвърли за да платя и с тях част от сумата? Предварителен договор още не съм подписъл. Ако е възможно прехвърлянето кога трябва да се направи? Парите от ДСК, кога ще ги получа след предварителният договор или нотариалният акт? За старо жилище. Предварително благодаря.
огнян

Re: Покупка на жилище- плащане и с лихвоточки

Мнениеот scribtor » 11 Фев 2005, 22:13

Не може да Ви ги прехвърли.
Ако майка Ви е в окончателния списък, евентуално може тя да закупи жилището.
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот митко » 13 Мар 2005, 22:39

Баща ми има лихвоточки и го няма в списъците. Може ли да ми ги прехвърли? И защо да не може като дядо ми му ги е прехвърлил навремето?
митко

Мнениеот scribtor » 14 Мар 2005, 22:24

Навремето можеше, ама сега не може.
Колкото до това, че баща ви го няма в списъците, ами позаинтересовайте се защо, то не може току така да отпадне....
И побързайте защото не се знае колко време още ще важат точките....
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот митко » 15 Мар 2005, 00:22

Няма го в списъците защото не отговаря на условията за да влезе в тях. Сега и в този 6-ия пак няма да може да се класира! Супер шантава работа. Не мога да си представя, че ще ги изгуби ей така безвъзвратно. И аз поразпитах и наистина се оказа, че не могат да се прехвърлят дори и на роднини. Могат да се онаследяват само и то до 3 пъти. И как така онези на времето имаха шанса да си превърнат в компенсаторни инструменти а аз да нямам. Направо не знам какво да правя. Много несправедливо ми се вижда всичко. Мога ли да си търся правата по съдебен път и Вие примерно как виждате развитието на случаи като моя?
Предварително благодаря!
П.П. Да знаете някой компетентен адвокат, който би могъл да направи нещо?
митко

Мнениеот scribtor » 15 Мар 2005, 00:36

И аз не знам какво до Ви кажа.
Със сигурност може да се обжалва списъка, ако не сте включен в него. Но ако не отговаряте на условията, какво да обжалвате?
Идея си нямам как да се защитите - написах Ви само това, което със сигурност знам. Може и да има някакъв начин, някакъв иск, но аз не съм се занимавал с подобни дела, пък и не познавам адвокат, който да се занимава.
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот митко » 15 Мар 2005, 20:50

Все пак благодаря:) Всичко добро Ви желая!
митко

Назад към Имотни казуси