- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка на жилище- плащане и с лихвоточки
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Покупка на жилище- плащане и с лихвоточки
Предстои ми покупка на жилище. Майка ми има лихвоточки. Може ли да ми ги прехвърли за да платя и с тях част от сумата? Предварителен договор още не съм подписъл. Ако е възможно прехвърлянето кога трябва да се направи? Парите от ДСК, кога ще ги получа след предварителният договор или нотариалният акт? За старо жилище. Предварително благодаря.
- огнян
Re: Покупка на жилище- плащане и с лихвоточки
Не може да Ви ги прехвърли.
Ако майка Ви е в окончателния списък, евентуално може тя да закупи жилището.
Ако майка Ви е в окончателния списък, евентуално може тя да закупи жилището.
-
scribtor - Потребител
Баща ми има лихвоточки и го няма в списъците. Може ли да ми ги прехвърли? И защо да не може като дядо ми му ги е прехвърлил навремето?
- митко
Навремето можеше, ама сега не може.
Колкото до това, че баща ви го няма в списъците, ами позаинтересовайте се защо, то не може току така да отпадне....
И побързайте защото не се знае колко време още ще важат точките....
Колкото до това, че баща ви го няма в списъците, ами позаинтересовайте се защо, то не може току така да отпадне....
И побързайте защото не се знае колко време още ще важат точките....
-
scribtor - Потребител
Няма го в списъците защото не отговаря на условията за да влезе в тях. Сега и в този 6-ия пак няма да може да се класира! Супер шантава работа. Не мога да си представя, че ще ги изгуби ей така безвъзвратно. И аз поразпитах и наистина се оказа, че не могат да се прехвърлят дори и на роднини. Могат да се онаследяват само и то до 3 пъти. И как така онези на времето имаха шанса да си превърнат в компенсаторни инструменти а аз да нямам. Направо не знам какво да правя. Много несправедливо ми се вижда всичко. Мога ли да си търся правата по съдебен път и Вие примерно как виждате развитието на случаи като моя?
Предварително благодаря!
П.П. Да знаете някой компетентен адвокат, който би могъл да направи нещо?
Предварително благодаря!
П.П. Да знаете някой компетентен адвокат, който би могъл да направи нещо?
- митко
И аз не знам какво до Ви кажа.
Със сигурност може да се обжалва списъка, ако не сте включен в него. Но ако не отговаряте на условията, какво да обжалвате?
Идея си нямам как да се защитите - написах Ви само това, което със сигурност знам. Може и да има някакъв начин, някакъв иск, но аз не съм се занимавал с подобни дела, пък и не познавам адвокат, който да се занимава.
Със сигурност може да се обжалва списъка, ако не сте включен в него. Но ако не отговаряте на условията, какво да обжалвате?
Идея си нямам как да се защитите - написах Ви само това, което със сигурност знам. Може и да има някакъв начин, някакъв иск, но аз не съм се занимавал с подобни дела, пък и не познавам адвокат, който да се занимава.
-
scribtor - Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|