Съжалявам да го кажа, но защо се включвате в тази тема, като никак не разбирате от ЗУТ
Чл. 148 (4) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Разрешението за строеж се издава на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ въз основа на одобрен технически или работен инвестиционен проект, когато такъв се изисква.
А чл. 161 ти дава легалната дефиниция на това що е възложител:
Чл. 161. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Възложител е собственикът на имота, лицето, на което е учредено право на строеж в чужд имот, и лицето, което има право да строи в чужд имот по силата на специален закон. Възложителят или упълномощено от него лице осигурява всичко необходимо за започване на строителството.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 07:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
незаконно строителство
|
|
48 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Silviq и gega
"Друг е въпросът, дали главният архитект би издал разрешение за строеж на несобственик, но ... представи си, че издаде". Това са моите думи и съжалявам, че трябва да го кажа, но явно не четете между редовете - темата не е кой е "възложител" по см. на 161. Но разбрах, че може да цитирате правилно закона, което си е някакъв плюс все пак.
Въпрос - кое ви дава основание да считате, че Вие разбирате от ЗУТ?
Въпрос - кое ви дава основание да считате, че Вие разбирате от ЗУТ?
- Silviq
Re: Silviq и gega
123, колежката Силвия казва, че не ги разбираш, ти, тия работи, но както се казва, има свобода на мнението и печата! ;-))))
-
scribtor - Потребител
Re: Silviq
Колега Инот, не знам ти какво мислиш, ама аз определено се отказвам от повече коментари по въпроса. :-))))
-
scribtor - Потребител
Re: scribtor
Придържам се към предложението, пък нали и не разбираме.......
Нека да оставим знаещите да "разчепкат" темата :))))))
Нека да оставим знаещите да "разчепкат" темата :))))))
- Инот
Неколегиалното отношение не ви прави по-добри специалисти - изрично отбелязох, че не съм злонамерена. Не мисля, че е необходима иронията - приемете мнение, различно от вашето, за което гарантирам, че е правилно.
- Silviq
Кое беше правилното мнение, че нещо се объркахме и тримата - Скриптор, Инот и аз самия:))
- 123
48 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|