Здравейте,
Надявам се да можете да ме посъветвате как да посъпя в следния случай:
Баба ми има документ представляващ решение на поземлената комисия за възстановяване правото на собственост на земеделска земя. Документът е издаден през 1992г. и досега не е съставен нотариален акт, нито (доколкото знам) е плащан някакъв данък за тази земя. Въпросът ми е може ли по някакъв начин да се извади нотариален акт за земята или е прекалено късно? Ако е възможно, какво трябва да направя?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Няколко питания за собственост върху земя
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Няколко питания за собственост върху земя
Не ви трябва нотариален акт. Решението на поземлената комисия/сега общинска служба по земеделие и гори/, придружено със скица за имота/имотите описани в него, има силата на констативен нотариален акт съгласно ЗСПЗЗ-чл.10 ако не се лъжа.
- Иван
Може да си издадеш констативен акт за собственост ако искаш но рещението на поземлената комисия е достатъчно стига да пише в него влязло в законна сила и с него може да продадеш земята данъци не се дължът за земеделска земя все още
- vanja
- Младши потребител
Така е-има силата на НА, но все пак не е. Така че нищо не пречи въз основа на решението на поземлената комисия д а си извадиш констативен нотариален акт за собственост.
- Силви
Иван е прав, няма нужда да се вади нот. акт, но трябва задължително решението на поземлената комисия да се впише.
- valena_
- Младши потребител
i vse pak- izvadi si notarialen akt,to4no vyz osnova na tezi dokumenti i reshenie na pozemlena komisiya...idi pri edin ot notariusite v grada si i toi shte napravi kakvoto e neobhodimo....no notarialen akt moje da se systavi.
- miss pravo
Земята е била на наследствена на дядо ми, но той е починал преди 20 години.
Сега мисля, че баба ми и двмата й синове я наследяват.
Благодаря.
Сега мисля, че баба ми и двмата й синове я наследяват.
Благодаря.
- Роси
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|