начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

проблем с ВиК от стар собственик

Казуси за недвижими имоти

Re: проблем с ВиК от стар собственик

Мнениеот radoslav al » 15 Ное 2004, 15:00

дона, за съжаление няма да е иск, а молбичка по 237.Така, че съдия изпълнителя ще потропа на вратата на Нели преди тя да се усети, че става нещо:)))
radoslav al

Мнениеот radoslav al » 15 Ное 2004, 15:20

ако имаш 10-15 хиляди неизправни клиента, може да ти трябват не 5 ,а 15 години за да стигнеш до някого:))))Въпреки, че това не оправдава 'ВиК' де!
radoslav al

Мнениеот Нели » 15 Ное 2004, 16:24

Но те не ми приемат и уведонлението. Просто ми вадят разпечатка и казват, че трябва да си заплатя и тогава ще сменят партидата
Нели

Мнениеот донна2 » 15 Ное 2004, 16:42

мисля ,че ще е искова молба наредба 9 е отменена ,а въпросната норма е процесуално правна по тая причина ще се приложи реда по новата наредба №4
донна2

Мнениеот radoslav al » 15 Ное 2004, 16:55

виж чл.203 от Закона за водите.Аз си вадя по него изпълнителни листове:)))
radoslav al

Мнениеот radoslav al » 15 Ное 2004, 16:59

препоръчвам ти тогава да им изпратиш писмо с Bulpost, като на нея изрично опишеш съдържанието на писмото(уводомление за смяна на собственик на имот, находящ се в гр......., ул.,,,, ет, апарт.....).Поискай и известие за доставяне.Струва 2,40 за пратка в същия град.В краен случай с препоръчано писмо, но по-добре недей.Друг вариант е да депозираш молбата не в инкасовата служба, а при Управителя в входящ номер.
radoslav al

Мнениеот radoslav al » 15 Ное 2004, 17:04

в новата наредба не е записано защото има норма от по-висш ред и е безсмислено да се записва в наредбата:)))
radoslav al

Мнениеот донна2 » 15 Ное 2004, 18:37

защо там си е записано споровете по съдебен ред затова си мисля ,че...............ще е с искова молба

[%sig%]
донна2

Мнениеот radoslav al » 16 Ное 2004, 10:01

реда по чл.237 ГПК е също съдебен:))))Ама виж 203 от Закона за водите-"дължимите суми се събират по реда на чл.237 б"к"ГПК въз основа на извлечение от сметките"
radoslav al

Мнениеот geryvesy » 19 Ное 2004, 11:36

Нели, ето и един съвет от претатил човек с ВИК. Не се занимавай с касиерките. Срещни се с някой инспектор, или някой отговарящ за връзки с клиентите. Обясни му точно какво се е случило. Ако знаеш точния адрес на стария собственик, на който живее, го дай на служителя. Помоли да ти сменят партидата на водомера, като вземеш входящ номер за това си действие. А те нека си търсят задълженията от 2000 г. Може пък да се окаж че човекът срещу теб е разбран. Може да имаш късмет. Пожелавам ти го най - искрено. Аз самата съм минала по този път и то успешно. Късмет!
geryvesy
Младши потребител

Мнениеот Нели » 19 Ное 2004, 15:03

Вече мисля така да направя. Защото касиерките 2 пъти ме връщат. Стария собственик си спря телефона, а не знам и новият му апартамент.
Мерси
Нели

Мнениеот Си Си » 20 Ное 2004, 12:58

Аз също имах подобен проблем с ВиК. В апартамента ми живееше наемател, който го освободи и 3 месеца по-късно разбрах, че не е плащал вода през цялото време. Отидох в офиса на ВиК на пазара "Красно село" и една любезна и приятна инспекторка ми каза да занеса договора за наем. За датата на прекратяването приеха устното ми твърдение. Аз започнах да си плащам сметките след тази дата, а ВиК си търсят парите от наемателя.geryvesy написа:

> Нели, ето и един съвет от претатил човек с ВИК. Не се занимавай
> с касиерките. Срещни се с някой инспектор, или някой отговарящ
> за връзки с клиентите. Обясни му точно какво се е случило. Ако
> знаеш точния адрес на стария собственик, на който живее, го дай
> на служителя. Помоли да ти сменят партидата на водомера, като
> вземеш входящ номер за това си действие. А те нека си търсят
> задълженията от 2000 г. Може пък да се окаж че човекът срещу
> теб е разбран. Може да имаш късмет. Пожелавам ти го най -
> искрено. Аз самата съм минала по този път и то успешно. Късмет!
Си Си

Мнениеот Нели » 22 Ное 2004, 14:06

Вече 2 пъти ходя до ВиК. Говорих с , кой ли не. Всеки казва мое недоглеждане и ВиК не носи отговорност за това. А това, че са влизали да измерват водомера през цялото това време спор няма. По извлечението личи.Че съм глупачка разбрах. Всичко на всичко не знам и какъв е адреса на стария собственик, а телефонът му е все изключен. Знаете ли добър адвокат, който се занимава с подобни дела във Варна.
Нели

Мнениеот donna » 22 Ное 2004, 18:47

мисля,че ви написах по горе да пуснете една жалба срещу лецето ,което отказва да ви приемат молбата за смяна на партидата , от там ще тръгнете
donna
Старши потребител

Мнениеот Тихомир » 24 Яну 2005, 17:54

Нели кажи ми моляте реши ли проблема С ВиК. Аз имам същия проблем, само дето спечелих апартамент на търг, а не съм го купувал.
Тихомир

Мнениеот НЕЛИ » 26 Яну 2005, 15:06

За съжаление ще те разочаровам. Къде ли не ходих и все ме отрязваха. Внесох малко от сумата и сега чакам какво ще стане. Успех
НЕЛИ

Мнениеот Нели » 16 Мар 2005, 16:58

Вече станах банална с моя проблез с ВиК, но пиша да ви разкажа за Монополиста ВиК. В събота(работен ден) успях чрез заплаха за жалба до касиерката в ВиК да си сменя партидата. В понеделник - първия работен ден след тов,а ми звънят от ВиК (ръководител не знам какво си), че задълженията на старият собственик се прехвърлят автоматично и ако не ги заплатя ще ми спрат водата и ще задвижат юристите си. Кажете ми след 5 годишно безучастие и вече 600 лв. дълг как така ВиК нищо не направи срещу стария собственик, а сега първия работен ден реагира светкавично.
Щом те не са си изпълнявали задълженията по наредбата, аз длъжна ли съм да ги спазвам.
Нели

Мнениеот донна2 » 16 Мар 2005, 20:48

Споко ,опитват се да ви уплашат ,ами да се опитват я да видим кого ще трябва да съдят ,стария собственик или вас.Търсят лесния начин някой да им плати водата ...не им обръщайте внимание!
донна2

Мнениеот Нели » 21 Мар 2005, 10:38

Сега пък не могат да ми изчистат старите задължения, защото не и знаят адреса и нямали време да ходят до съда да го търсят. Ако съм им го намерила можело и да я съдат.Та аз от къде да и знам стария адрес.
Нели

Мнениеот Gigito » 25 Мар 2005, 11:03

Някой ще сподели ли мнение относно давността на паричното задължение??
Gigito

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси