- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
проблем с ВиК от стар собственик
|
|
87 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: проблем с ВиК от стар собственик
дона, за съжаление няма да е иск, а молбичка по 237.Така, че съдия изпълнителя ще потропа на вратата на Нели преди тя да се усети, че става нещо:)))
- radoslav al
ако имаш 10-15 хиляди неизправни клиента, може да ти трябват не 5 ,а 15 години за да стигнеш до някого:))))Въпреки, че това не оправдава 'ВиК' де!
- radoslav al
Но те не ми приемат и уведонлението. Просто ми вадят разпечатка и казват, че трябва да си заплатя и тогава ще сменят партидата
- Нели
мисля ,че ще е искова молба наредба 9 е отменена ,а въпросната норма е процесуално правна по тая причина ще се приложи реда по новата наредба №4
- донна2
виж чл.203 от Закона за водите.Аз си вадя по него изпълнителни листове:)))
- radoslav al
препоръчвам ти тогава да им изпратиш писмо с Bulpost, като на нея изрично опишеш съдържанието на писмото(уводомление за смяна на собственик на имот, находящ се в гр......., ул.,,,, ет, апарт.....).Поискай и известие за доставяне.Струва 2,40 за пратка в същия град.В краен случай с препоръчано писмо, но по-добре недей.Друг вариант е да депозираш молбата не в инкасовата служба, а при Управителя в входящ номер.
- radoslav al
в новата наредба не е записано защото има норма от по-висш ред и е безсмислено да се записва в наредбата:)))
- radoslav al
защо там си е записано споровете по съдебен ред затова си мисля ,че...............ще е с искова молба
[%sig%]
[%sig%]
- донна2
реда по чл.237 ГПК е също съдебен:))))Ама виж 203 от Закона за водите-"дължимите суми се събират по реда на чл.237 б"к"ГПК въз основа на извлечение от сметките"
- radoslav al
Нели, ето и един съвет от претатил човек с ВИК. Не се занимавай с касиерките. Срещни се с някой инспектор, или някой отговарящ за връзки с клиентите. Обясни му точно какво се е случило. Ако знаеш точния адрес на стария собственик, на който живее, го дай на служителя. Помоли да ти сменят партидата на водомера, като вземеш входящ номер за това си действие. А те нека си търсят задълженията от 2000 г. Може пък да се окаж че човекът срещу теб е разбран. Може да имаш късмет. Пожелавам ти го най - искрено. Аз самата съм минала по този път и то успешно. Късмет!
- geryvesy
- Младши потребител
Вече мисля така да направя. Защото касиерките 2 пъти ме връщат. Стария собственик си спря телефона, а не знам и новият му апартамент.
Мерси
Мерси
- Нели
Аз също имах подобен проблем с ВиК. В апартамента ми живееше наемател, който го освободи и 3 месеца по-късно разбрах, че не е плащал вода през цялото време. Отидох в офиса на ВиК на пазара "Красно село" и една любезна и приятна инспекторка ми каза да занеса договора за наем. За датата на прекратяването приеха устното ми твърдение. Аз започнах да си плащам сметките след тази дата, а ВиК си търсят парите от наемателя.geryvesy написа:
> Нели, ето и един съвет от претатил човек с ВИК. Не се занимавай
> с касиерките. Срещни се с някой инспектор, или някой отговарящ
> за връзки с клиентите. Обясни му точно какво се е случило. Ако
> знаеш точния адрес на стария собственик, на който живее, го дай
> на служителя. Помоли да ти сменят партидата на водомера, като
> вземеш входящ номер за това си действие. А те нека си търсят
> задълженията от 2000 г. Може пък да се окаж че човекът срещу
> теб е разбран. Може да имаш късмет. Пожелавам ти го най -
> искрено. Аз самата съм минала по този път и то успешно. Късмет!
> Нели, ето и един съвет от претатил човек с ВИК. Не се занимавай
> с касиерките. Срещни се с някой инспектор, или някой отговарящ
> за връзки с клиентите. Обясни му точно какво се е случило. Ако
> знаеш точния адрес на стария собственик, на който живее, го дай
> на служителя. Помоли да ти сменят партидата на водомера, като
> вземеш входящ номер за това си действие. А те нека си търсят
> задълженията от 2000 г. Може пък да се окаж че човекът срещу
> теб е разбран. Може да имаш късмет. Пожелавам ти го най -
> искрено. Аз самата съм минала по този път и то успешно. Късмет!
- Си Си
Вече 2 пъти ходя до ВиК. Говорих с , кой ли не. Всеки казва мое недоглеждане и ВиК не носи отговорност за това. А това, че са влизали да измерват водомера през цялото това време спор няма. По извлечението личи.Че съм глупачка разбрах. Всичко на всичко не знам и какъв е адреса на стария собственик, а телефонът му е все изключен. Знаете ли добър адвокат, който се занимава с подобни дела във Варна.
- Нели
мисля,че ви написах по горе да пуснете една жалба срещу лецето ,което отказва да ви приемат молбата за смяна на партидата , от там ще тръгнете
- donna
- Старши потребител
Нели кажи ми моляте реши ли проблема С ВиК. Аз имам същия проблем, само дето спечелих апартамент на търг, а не съм го купувал.
- Тихомир
За съжаление ще те разочаровам. Къде ли не ходих и все ме отрязваха. Внесох малко от сумата и сега чакам какво ще стане. Успех
- НЕЛИ
Вече станах банална с моя проблез с ВиК, но пиша да ви разкажа за Монополиста ВиК. В събота(работен ден) успях чрез заплаха за жалба до касиерката в ВиК да си сменя партидата. В понеделник - първия работен ден след тов,а ми звънят от ВиК (ръководител не знам какво си), че задълженията на старият собственик се прехвърлят автоматично и ако не ги заплатя ще ми спрат водата и ще задвижат юристите си. Кажете ми след 5 годишно безучастие и вече 600 лв. дълг как така ВиК нищо не направи срещу стария собственик, а сега първия работен ден реагира светкавично.
Щом те не са си изпълнявали задълженията по наредбата, аз длъжна ли съм да ги спазвам.
Щом те не са си изпълнявали задълженията по наредбата, аз длъжна ли съм да ги спазвам.
- Нели
Споко ,опитват се да ви уплашат ,ами да се опитват я да видим кого ще трябва да съдят ,стария собственик или вас.Търсят лесния начин някой да им плати водата ...не им обръщайте внимание!
- донна2
Сега пък не могат да ми изчистат старите задължения, защото не и знаят адреса и нямали време да ходят до съда да го търсят. Ако съм им го намерила можело и да я съдат.Та аз от къде да и знам стария адрес.
- Нели
Някой ще сподели ли мнение относно давността на паричното задължение??
- Gigito
87 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|