начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

LIHVOTOCHKI!!! Speshno mi e!

Казуси за недвижими имоти

LIHVOTOCHKI!!! Speshno mi e!

Мнениеот Мариана » 15 Сеп 2004, 20:04

Molia vi dajte mi njakakwa informacia kakwo moje da se naprawi s lihwotochkite.Po zakona za urejdane jilishtnite vuprosi na grajdanite,98g izliza che tezi pari ne mogat da se polzwat ako tituljarut na tezi lihwotochki ne e kartotekiran kato krajno nujdaesht se i ne kupuwa obshtinsko jilishte!!!! Otgore na wsichko sa i neprehwurljaemi! Imate li njakakwa informacia po wuprosa, ta towa e bezumie - stawa wupros za mnogo pari,koito sa dadeni kato wlog na durjawata i tja sega otkazwa da gi vurne na horata!
Мариана

Re: LIHVOTOCHKI!!! Speshno mi e!

Мнениеот bgjurist » 16 Сеп 2004, 09:06

Въпросът Ви изисква по-подробно обяснение, което не може да се изчерпи във форума. Отидете при адвокат.
bgjurist
Потребител

Мнениеот ой » 16 Сеп 2004, 12:09

РЕШЕНИЕ № 10127 ОТ 12.12.2003 Г. ПО АДМ. Д. № 9921/2002 Г., ІІІ ОТД. НА ВАС
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"За да бъде уважена претенцията за преобразуване на спестовните числа, определени към 31.12.1990 г., в жилищно компенсаторни записи, следва да бъдат налице при условията на кумулативност две условия - лицата да са титуляри на жилищно спестовни влогове и да имат доказана жилищна нужда по смисъла на чл. 2 от ЗУЖВГМЖСВ. Само в тези случаи може да бъде упражнено правото по § 9 от ЗР към ЗИДЗУЖВГМЖСВ."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ой

Мнениеот pencho iliev » 16 Сеп 2004, 12:23

moje li jilistno spestovnia vlog da se preobrazuva kato kompensatorni zapisi koito da se
targuvat na borsata tituliar sam i sam vklychan v spisacite za nujdaesti
p.iliev
pencho iliev

Re: utochnenie po kazusa

Мнениеот Мариана » 16 Сеп 2004, 12:42

Kazusa e takuw - to4kite sa na imeto na majka mi, tia se e konsultirala w Ter.podrazdelenie wuw Warna i sa i kazali che faktut che ima apartament na neino ime ne e prechka da zakupi drug i da polzwa tezi lihwotochki! a az ne moga da namerja zakonowo kude e utredeno towa. apartamentut wsushtnost go kupuwam az, no tui kato tezi tochki sa neprehwurljaemi shte trjabwa da bude na imeto na majka mi za da mojem da polzwame tochkite. Az sum jurist, i s drugi kolegi goworih, no nikoj njama ideja kakwa e sistemata tui kato materiata e dosta specifichna i dokolkoto wijdam nedobre uredena. No mi se struwa che trjabwa da ima njakakuw mehanizum - wse pak stawa wupros za spestowni wlogowe, ne bi trjabwalo Durjawata ednolichno da opredelja tolkowa iziskwania za polzwaneto na parite, koito horata sa pestili godini nared....
Мариана

Мнениеот Ladybird » 22 Окт 2004, 10:53

Здравейте, Мариана,

прочетох за проблемите Ви с лихвоточките.
Аз също се боря с този проблем, и ми коства доста нерви... Аз също не бях картотекирана, и се занимавах с това доста време - в крайна сметка ме картотекираха, но след картотекирането има още доста неща.

Общо взето, има няколко противоречащи си един на друг закони и наредби за уреждане на лихвоточките. Тъй като сте споменали че точките са на майка Ви и тя има вече друг апартамент - едното от условията е да нямате имоти над 15 000 лв, а също и да не сте извършвали продажби или прехвърляния от 1981 год над тези 15 000 (поне така си спомням - правилата ги имаше в наредбата която определя кои лица могат да кандидатстват за картотекиране)
Бих Ви посъветвала да отидете на консултация в Националната служба за жилищни спестявания - за съжаление не мога сега да си спомня точно името й, но ако искате мога да го потърся. Службата се намира във вътрешния двор на президентството - доколкото си спомням приемното й време беше във вторник и четвъртък преди обяд. Служителите са много любезни и ще Ви посъветват какво можете да направите.
Ladybird

Мнениеот ilit » 22 Окт 2004, 11:33

Zdravejte Mariana!
majka mi..respektivno i az imame problem s reshavaneto na zadachkata za lihvotochkite . Shte buda blagodarna, ako me orientirate kude tochno se namira Nachionalnata sl;ujba za jilishtni spestiavania.Blagodaria predvaritelno!
ilit
Нов потребител

Мнениеот meivanova » 22 Окт 2004, 12:00

Лицето, имащо лихвоточни отива в Общината, включва се в списък, по който изплащат после парите, прави фиктивна сделка за закупуване на имота /но имайте предвид, че след като закупи някой имот фиктивно не може с обратна сделка да го върне на лицето в следващите 5 години, иначе дължи връщане на лихвоточките/ и с този нотариален акт за закупуване на жиилще по реда на ЗУЖВГМЖСВ /в нотариалния акт изрично трябва да е записано че сделката се извършва при условията ипо реда на ЗУЖВГМЖСВ/ представя акта в общината и изплащат парите. Чао.
meivanova
Нов потребител

Мнениеот hjuikn » 25 Окт 2004, 01:15

samo da dobavia, pri preprodazba sumite ot lihvotocki ne se vrustat samo ako sdelkata e mezdu rodnini po prava i surebrena linia.
hjuikn

Назад към Имотни казуси