начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

как да извадя дубликат на нотариален акт, ако имам само ксер

Казуси за недвижими имоти

как да извадя дубликат на нотариален акт, ако имам само ксер

Мнениеот Златина » 06 Юни 2004, 00:11

С мой познат се уговорихме да ми продаде своя имот, но той е загубил нотариалния акт а има само ксерокопие от него. На копието се вижда името на нотариуса, но тези от които е получил имота не са живи за да потвърдят продажбата.
Как да си извади дубликат или препис от нотариалния акт? И колко може да му струва.
предварително благодаря
Златина

Re: как да извадя дубликат на нотариален акт, ако имам само

Мнениеот alexander_tonev » 06 Юни 2004, 05:58

В Службата по вписванията /бившия Нотариат/ издават заверени преписи от нотариални актове на страните по сделката с писмена молба и срещу лична карта. Ако сделката е извършена след 1997 г., когато се създадоха частните нотариуси, препис може да се получи и от нотариуса, изповядал сделката.
alexander_tonev

Re: как да извадя дубликат на нотариален акт, ако имам само

Мнениеот Златина » 06 Юни 2004, 23:02

mnogo blagodaria za burzia otgovor
i vi pojelavam mnogo profesionalni uspehi
Златина

как да извадя дубликат на нотариален акт, кокато имам само с

Мнениеот Валентина Шокова » 01 Мар 2005, 09:33

Имам скица на имот на който съм наследница. Нотариалния акт е загубен !Как да извадя нов или препис и какви документи ще ми трябват при положение че собственика на имота баща ми е трудно подвижен и нямам пълномощно за това?
Валентина Шокова

как да извадя дубликат на нотариален акт, кокато имам само с

Мнениеот Валентина Шокова » 01 Мар 2005, 09:36

Имам скица на имот на който съм наследница. Нотариалния акт е загубен !Как да извадя нов или препис и какви документи ще ми трябват при положение че собственика на имота баща ми е трудно подвижен и нямам пълномощно за това?alexander_tonev написа:

> В Службата по вписванията /бившия Нотариат/ издават заверени
> преписи от нотариални актове на страните по сделката с писмена
> молба и срещу лична карта. Ако сделката е извършена след 1997
> г., когато се създадоха частните нотариуси, препис може да се
> получи и от нотариуса, изповядал сделката.
Валентина Шокова

Re: как да извадя дубликат на нотариален акт, кокато имам са

Мнениеот nkunev » 01 Мар 2005, 14:14

Ами колегата е обяснил как да се сдобиете с препис, а това че баща Ви - собственика до колкото разбирам - е трудно подвижен не е проблем относно упълномощаването Ви, помощник нотариуса ще дойде при него и ще бъдете упълномощена "на място"
nkunev
Младши потребител

Назад към Имотни казуси