- Дата и час: 27 Ное 2024, 23:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
elementaren vapros
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
elementaren vapros
za6to vinagi vav vseki problem se natrisat advokati, koito na vsi4koto otgore i ne sa v 4as (neiskam da obijdam nikogo), no bol6instvoto konsultacii sa napravo tragi4ni. Kakva otgovornost nosi advokat pri nekompetentna konsultacia
- anti advokatin
Re: elementaren vapros
Тогава си наеми брокер на недвижими имоти или дори агенция. Напоследък, гледам, много им се дигнал рейтинга
[%sig%]
[%sig%]
- znajko
нямам нещо конкретно, но ако искаш ще дам пример.
отказ от вещно право на ползване ставало със "съдебно определение на Софийски градски съд", а не с ДЕКЛАРАЦИЯ за ОВП и това проваля сделка за продажба - нямам думи за компетентността на консултанта
отказ от вещно право на ползване ставало със "съдебно определение на Софийски градски съд", а не с ДЕКЛАРАЦИЯ за ОВП и това проваля сделка за продажба - нямам думи за компетентността на консултанта
- anti advokatin
Съгласен съм, че има фрапиращи случаи в тази насока, но не мога да се съглася, че това е правило, за да може да си позволява някой да поставя под въпрос качеството на "консултациите" предоставяни от "адвокат" по принцип. Да не повдигам въпроса за случаите, при които клиента не предоставя цялата необходима информация за извършване на консултацията или си е наумил, че трябва да чуе от консултанта определен отговор.
- hebigatsu
- Активен потребител
Mnogo mi haresvat vashte predizvikatelstva kum advokatite. Prav ste che taihnite otgovori chesto, ne vinagi, ne si struvat. Izglejda ne iskat dori da vi otgovoriat na vuprosa !!! I az sum tursila otgovora toi e POCHTI NIKAKVA i mnogo muchno dokazvaema otgovornost nosi edin advokat v B-a. Jalko, taka niama da se opravi sudebnata sistema
- E
Ами като толкова си се харесвате, направете си портал за "плюене" по адвокати, не виждам защо трябва да занимавате хората, влезли тук с вашите недоволства от адвокатската професия. С какво им помагате, не ми става ясно. Все пак това е правен форум, а не плювалник. Смятам, че е грозно и недостойно да давате такива крайни оценки за една професия от която нямате никакво понятие. Всички хора многократно се срещаме в ежедневието си с безотговорно служебно отношение, и според вас двамата трябва да се говори за това тук, в правният портал ли? Или скрити зад анонимността, изливате злобата си и това ви кара да се чувствате много значими ?
ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ИЗГЛУПЯВА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, НО ВИЕ ПРЕКАЛЯВАТЕ С ТАЗИ ПРИВИЛЕГИЯ !!!
ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ИЗГЛУПЯВА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, НО ВИЕ ПРЕКАЛЯВАТЕ С ТАЗИ ПРИВИЛЕГИЯ !!!
- 666666
- Младши потребител
Ospokoite se, nikoi ne vi plue. Konstatira se fakta che v Bulgaria advokatite ne nosiat otgovornost za davane na nepravilni suveti i che v tozi forum nikoi niamashe smelosta da go priznae i da nareche istinata s duma, zashto se pitam??.Mislia che triabva da se osvobodite malko ot tova komunistichesko beslichie. S vashta solidarnost mi prilichate na obekt koito niama ochertania na otdelni chovezi izvurshvashti razlichni deistvia - edna siva masa. Advokati kato vsichko drugo ima dobri i loshi. Za suzhalenie ne bih vi postavil pri purvite zashtoto, kakto pishete ne vi e dori iasno s kakvo pomagam...no vi e iasno che nishto ne razbiram ot vashata profesia. Opitaite sledvashtia put da obmislite kakvo pishete i da poskriete zlobata i neudoletrovenostnosta koiato luha ot pismoto vi.
- E
Е,
Както виждам Вие обичате сам /а/ и много бързо да стигате до изводите, които Ви харесват /цитирам: che v tozi forum nikoi niamashe smelosta da go priznae i da nareche istinata s duma, zashto se pitam??./ Същото се отнася и до партньора Ви по темата - antiadvokatin / Зад едно отлкова категорично мнение явно се крият достъчно от необходимите знания, които да го обосноват. Ако е така, не виждам никаква нужда да Ви консултирам по въпроса за отговорността на адвоката. Явно и Вие и antiadvokatin сте достатъчно компетентни да си отговорите сами.
Ако изказът ми Ви затруднява, ще Ви го кажа още веднъж, но с думи прости:
Няма как да очаквате отговор, ако въпросът Ви звучи горе-долу така: "Вие, адвокатите сте много прости парчета, ама я ми отговорете на въпроса...."
Ако действително сте дълбоко убеден /а/ в некомпетентността на адвокатите, потърсете съвет от автомонтъор например. Може би той ще е достатъчно компетентен, за да Ви помогне.
И една лична молба- поработете малко по правописа, пунктуацията и граматическите правила. Неграмотното писане ми причинява неизмеримо душевно терзание.
[%sig%]
Както виждам Вие обичате сам /а/ и много бързо да стигате до изводите, които Ви харесват /цитирам: che v tozi forum nikoi niamashe smelosta da go priznae i da nareche istinata s duma, zashto se pitam??./ Същото се отнася и до партньора Ви по темата - antiadvokatin / Зад едно отлкова категорично мнение явно се крият достъчно от необходимите знания, които да го обосноват. Ако е така, не виждам никаква нужда да Ви консултирам по въпроса за отговорността на адвоката. Явно и Вие и antiadvokatin сте достатъчно компетентни да си отговорите сами.
Ако изказът ми Ви затруднява, ще Ви го кажа още веднъж, но с думи прости:
Няма как да очаквате отговор, ако въпросът Ви звучи горе-долу така: "Вие, адвокатите сте много прости парчета, ама я ми отговорете на въпроса...."
Ако действително сте дълбоко убеден /а/ в некомпетентността на адвокатите, потърсете съвет от автомонтъор например. Може би той ще е достатъчно компетентен, за да Ви помогне.
И една лична молба- поработете малко по правописа, пунктуацията и граматическите правила. Неграмотното писане ми причинява неизмеримо душевно терзание.
[%sig%]
- znajko
Ами на този елементарен въпрос може да се отговори елементарно. Просто отворете действащия Закон за адвокатурата и ще прочетет уредбата, касаеща отговорността на адвоката..............поне това е най-малкото, което може да направите. Друг е въпроса, какво се разбира под допуснати пропуски в работата /чл. 100 от ЗА/
- !
Merci za otgovora Znaiko. Pone pravilno me razbrahte. Ne iskam otgovor, znam go. Kolkoto se otnasia do pravopisa sushto ste prav. Priemete izvineniata mi. Zhiveia v chujbina ot 30 godini i govoria 5 ezika, koeto ne me izviniava no pone opravdava. Chovek se uchi ot greshki. Az moje i da porabotia vurhu pravopisa, no i Vie se postaraite da napravite profesiata si uvajavana i obichana.
- E
po princip zaedno s upulnomostavaneto na advokata se popylva i edna nay-cesto sinya belejcica(malka po razmeri hartiya),koeto vsustnost e dogovor za mandat . po silata imenno na tozi dogovor pri nedobrosuvestno nezastitavane na pravata na klienta si, advokatut nosi otgovornost za naneseni nematerialni ili posledvasti materialni vredi.
- akokoev
- Младши потребител
4е има адвокати и адвокати няма спор, но неможе6 да ни сложиш вси4ки под един знаменател. Като искаш нещата ти да вървят така както ти искаш у4и една година за приемни изпити, а след това още 5 и 1/2 и си решавай проблемите "ЮРИДИЧЕСКИ ИЗДЪРЖАНО" и няма да даваш пари на това омразно 'ПЛЕМЕ' каквито сме адвокатите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- дени
Всяка сложна система се нуждае от обрана връзка.
В устойчивите (добре работещи системи) преобладаващо е влиянието на ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ОБРАТНИ ВРЪЗКИ.
Когато в системата (по една или друга причина) започнат да доминират положителните обратни връзки или се "самогенерират" отрицателни или системата се разпада. Колкото по-сложна е системата, с толкова по-голяма сила действа горепосоченото!
Конкретно по въпроса: Адвокатите също са отговорни (тук формите са много), но когато ползата (приходите) от тях е по-малка от вредите (разходите) за тях, то ще настъпи промяна, която ще доведе системата в равновесие (конкретния адвокат губи име и клиенти, даже наскоро гледах един филм, в който клиента-бандит просто го гръмна ). Ако обаче за дълъг период от време вредите превишават ползите и в системата не се намери ДОСТАТЪЧНО СИЛНА (СИЛНИ) ОБРАТНА (-НИ) връзка (-ки), то системата ще се разпадне.
Според мен признаци за предстоящ разпад на въпросната "система" няма, т.е. от адвокати има нужда и ще продължава да има още дълги години напред!
Въпроса е обобщаващ и отговора ми е такъв.
p.s. Не съм адвокат и не съм адвокат на адвокатите. :-)))
В устойчивите (добре работещи системи) преобладаващо е влиянието на ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ОБРАТНИ ВРЪЗКИ.
Когато в системата (по една или друга причина) започнат да доминират положителните обратни връзки или се "самогенерират" отрицателни или системата се разпада. Колкото по-сложна е системата, с толкова по-голяма сила действа горепосоченото!
Конкретно по въпроса: Адвокатите също са отговорни (тук формите са много), но когато ползата (приходите) от тях е по-малка от вредите (разходите) за тях, то ще настъпи промяна, която ще доведе системата в равновесие (конкретния адвокат губи име и клиенти, даже наскоро гледах един филм, в който клиента-бандит просто го гръмна ). Ако обаче за дълъг период от време вредите превишават ползите и в системата не се намери ДОСТАТЪЧНО СИЛНА (СИЛНИ) ОБРАТНА (-НИ) връзка (-ки), то системата ще се разпадне.
Според мен признаци за предстоящ разпад на въпросната "система" няма, т.е. от адвокати има нужда и ще продължава да има още дълги години напред!
Въпроса е обобщаващ и отговора ми е такъв.
p.s. Не съм адвокат и не съм адвокат на адвокатите. :-)))
- Zoro2
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|