начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Неочакван SMS да платя за застрахователна полица живот.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неочакван SMS да платя за застрахователна полица живот.

Мнениеот faanny » 26 Сеп 2023, 21:29

Здравейте прависти, аз съм възрастна дама, над 70 г. и моля да ме извините за наивните въпроси. На 26.09.23г. получих есемес на телефона, напомняне, да заплатя 51 евро и номера на застрахователната полица за месец август 2023г. Никога не съм се застраховала лично. Обадих се в централният офис на застрахователя и ми казаха, че по номера на полицата е застраховка живот. Конфиденциална информация е, защото е на индивидуален клиент. Ако искам да разбера повече, трябва да подам жалба с личните си данни и пак частично могат да ми отговорят. При събитието (смърт от заболяване) бенефициентът ще осребри застраховката.
Жалбата ще е за злоупотреба с лични данни и да очаквам ли, че това ще направи застраховката невалидна ? Предполагам, че дъщеря ми ме е застраховала със задни мисли. :cry:
faanny
Младши потребител

Re: Неочакван SMS да платя за застрахователна полица живот.

Мнениеот faanny » 26 Сеп 2023, 21:34

faanny написа:Здравейте прависти, аз съм възрастна дама, над 70 г. и моля да ме извините за наивните въпроси. На 26.09.23г. получих есемес на телефона, напомняне, да заплатя 51 евро и номера на застрахователната полица за месец август 2023г. Никога не съм се застраховала лично. Обадих се в централният офис на застрахователя и ми казаха, че по номера на полицата е застраховка живот. Конфиденциална информация е, защото е на индивидуален клиент. Ако искам да разбера повече, трябва да подам жалба с личните си данни и пак частично могат да ми отговорят. При събитието (смърт от заболяване) бенефициентът ще осребри застраховката.
Жалбата ще е за злоупотреба с лични данни и да очаквам ли, че това ще направи застраховката невалидна ? Предполагам, че дъщеря ми ме е застраховала със задни мисли. :cry:
[quote="faanny"]Здравейте прависти, аз съм възрастна дама, над 70 г. и моля да ме извините за наивните въпроси. На 26.09.23г. получих есемес на телефона, напомняне, да заплатя 51 евро и номера на застрахователната полица за месец август 2023г. Никога не съм се застраховала лично. Обадих се в централният офис на застрахователя и ми казаха, че по номера на полицата е застраховка живот. Конфиденциална информация е, защото е на индивидуален клиент. Ако искам да разбера повече, трябва да подам жалба с личните си данни и пак частично могат да ми отговорят. При събитието (смърт от заболяване) бенефициентът ще осребри застраховката.
faanny
Младши потребител

Мнениеот doondie » 26 Сеп 2023, 22:39

faanny написа:Здравейте прависти, аз съм възрастна дама, над 70 г. и моля да ме извините за наивните въпроси. На 26.09.23г. получих есемес на телефона, напомняне, да заплатя 51 евро и номера на застрахователната полица за месец август 2023г. Никога не съм се застраховала лично. Обадих се в централният офис на застрахователя и ми казаха, че по номера на полицата е застраховка живот. Конфиденциална информация е, защото е на индивидуален клиент. Ако искам да разбера повече, трябва да подам жалба с личните си данни и пак частично могат да ми отговорят. При събитието (смърт от заболяване) бенефициентът ще осребри застраховката.
Сигурна ли сте, че не става дума за опит за измама? В България все още не е въведено еврото, така че звучи доста съмнително да има такава полица, при това толкова скъпа. Освен това, звучи и като опит да се сдобият с личните Ви данни, особено след като сами са Ви предложили да подадете жалба, че и нямало да разберете всичко, нищо че Вие сте застрахована ужким.

Моят съвет е да отидете в пилицията и в никакъв случай не пускайте жалба до съмнителни компании.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Мнениеот guest1 » 27 Сеп 2023, 16:05

doondie написа:Сигурна ли сте, че не става дума за опит за измама? В България все още не е въведено еврото, така че звучи доста съмнително да има такава полица, при това толкова скъпа. Освен това, звучи и като опит да се сдобият с личните Ви данни, особено след като сами са Ви предложили да подадете жалба, че и нямало да разберете всичко, нищо че Вие сте застрахована ужким.

Моят съвет е да отидете в пилицията и в никакъв случай не пускайте жалба до съмнителни компании.

Може да е много неща - от опит за измама (малко вероятно) до „обикновен“ спам.
Еврото не е въведено като официална парична единица, но това не пречи на никой да има валутна сметка в евро и да извършва плащания с евро.
За лични данни - едва ли питащата ще ги диктува по телефона, а при посещение в офис - ще е нужна идентификация. Още повече, че полицата уж е на нейно име.
faanny написа:Никога не съм се застраховала лично. Обадих се в централният офис на застрахователя и ми казаха, че по номера на полицата е застраховка живот. Конфиденциална информация е, защото е на индивидуален клиент. Ако искам да разбера повече, трябва да подам жалба с личните си данни и пак частично могат да ми отговорят. При събитието (смърт от заболяване) бенефициентът ще осребри застраховката.

Щом Вие лично не сте сключвали такъв договор - няма причина да търсят Вас за пари.
Добре е да подадете жалба в полицията, но и да не подадете - нищо не губите. Не плащате, блокирате този номер и забравяте. Нямате застраховка - няма какво да се анулира!

Ако трето лице Ви е застраховало и плаща премиите - това не е Във ваш ущърб!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот faanny » 27 Сеп 2023, 19:31

Нямам право да пиша името на застрахователната компания, но е най-голямата в страната, с много офиси. Аз се обадих в централния офис с номера на застрахователната полица. Няма да съм първата, на която са помогнали да прекрачи в по-добър свят, заради застраховката, особено ако е голяма, милион.
faanny
Младши потребител

Мнениеот guest1 » 27 Сеп 2023, 22:15

faanny написа:Нямам право да пиша името на застрахователната компания, но е най-голямата в страната, с много офиси. Аз се обадих в централния офис с номера на застрахователната полица. Няма да съм първата, на която са помогнали да прекрачи в по-добър свят, заради застраховката, особено ако е голяма, милион.

Без значение името и размера, щом е истинска - със сигурност е регистрирана като „„Администратор на лични данни“!

Колкото до втората част - обърнете се към Хорейшио!
Изображение
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ