начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Оспорване на решение на ОС етажна собственост

Казуси за недвижими имоти

Оспорване на решение на ОС етажна собственост

Мнениеот tintir » 17 Апр 2023, 20:22

Здравейте,
Ще се опитам накратко да опиша проблема.
Имаме жилище което е сем.собственост и двамата фигурираме в регистъра като собственици.
Домоуправител е фирма.Тази фирма от самото начало адресира всички писма само до единия собственик/в случая жена ми/. Многократно им е писано ,дори и от адвокат,че кореспонденцията трябва да се адресира и до двамата. От известно време жена ми не живее в жилището и съответно от време на време си прибира пощата.
Наскоро се провело ОС за което научавам от съседи.Поканата и дневния ред винаги се изпращат по пощата с писмо-никога няма уведомление на таблото.Съответно аз не съм разбрал за провеждането на ОС и какво се е решило.Та питането е-мога ли да оспоря законността на събранието с оглед на това,че не съм информиран като собственик за провеждането му? По този начин не мога и да участвам в решенията които се взимат.Лишават ме и от правото ми на глас.
tintir
Нов потребител

Re: Оспорване на решение на ОС етажна собственост

Мнениеот atanasov_law » 18 Апр 2023, 11:09

От начина по който сте представили казуса усещам, че отговор, който ще ви удовлетвори, може и да не получите. Не са малко юристите, които обслужват фирми-домоуправители. Те четат и пишат в този форум и със сигурност знаят всички финтове, с които да изолират от събрание някой неудобен собственик. Затова моят съвет е да потърсите диалог, без да им ставате досаден. С едно телефонно обаждане през няколко месеца и въпроса "Планували ли сте скоро събрание на адрес..?", ще спечелите повече, отколкото с опит за оспорване на протокол.
atanasov_law
Младши потребител

Мнениеот tintir » 18 Апр 2023, 18:55

Финтовете са си финтове,тук става въпрос за системно пренебрежение. Помолени са много пъти-устно,писмено и от адвокат.Въпреки това продължават да не ме уведомяват.В края на краищата са длъжни да уведомяват всеки собственик.Така,че търся начин да ги принудя,след като не става с думи.
tintir
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 19 Апр 2023, 10:17

tintir написа:От известно време жена ми не живее в жилището и съответно от време на време си прибира пощата.

Най-лесния начин - сменете ключалката на пощенската кутия.
Най-сигурния - оправете си отношенията със съпругата.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот tintir » 19 Апр 2023, 14:23

guest1 написа:
tintir написа:От известно време жена ми не живее в жилището и съответно от време на време си прибира пощата.

Най-лесния начин - сменете ключалката на пощенската кутия.
Най-сигурния - оправете си отношенията със съпругата.

И какво като сменя ключалка-писмото пак няма да е адресирано до двамата. И аз пак няма да съм информиран какво се случва.
tintir
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 19 Апр 2023, 18:32

tintir написа:И какво като сменя ключалка-писмото пак няма да е адресирано до двамата. И аз пак няма да съм информиран какво се случва.

Когато получите писмо, ще видите кой е подателя и ще го отворите, ако е въпросната фирма. Само не казвайте - " не чета чужда кореспонденция ", щото явно касае и двама ви.

guest1
Активен потребител

Мнениеот tintir » 20 Апр 2023, 13:58

guest1 написа:
tintir написа:И какво като сменя ключалка-писмото пак няма да е адресирано до двамата. И аз пак няма да съм информиран какво се случва.

Когато получите писмо, ще видите кой е подателя и ще го отворите, ако е въпросната фирма. Само не казвайте - " не чета чужда кореспонденция ", щото явно касае и двама ви.

Когато нещо касае двамата-стоят имената и на двамата на плика или където и да било.Утре ,примерно, ако заведе дело домоуправителска фирма срещу нея за неплатени сметки? Мен касае ли ме това-не. Не съм бил уведомен за нищо. Явно вие четете чужда поща.
tintir
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 20 Апр 2023, 16:31

tintir написа:Когато нещо касае двамата - стоят имената и на двамата на плика или където и да било. Утре ,примерно, ако заведе дело домоуправителска фирма срещу нея за неплатени сметки? Мен касае ли ме това-не. Не съм бил уведомен за нищо. Явно вие четете чужда поща.

Чужда поща не чета, но писмата до съпругата ми не са „чужда поща“!

Тази глупост - „Мен касае ли ме това - не.“ - си я избийте от главата. Ако има предявен иск спрямо нея - ще го отнесете и вие. Ако сте в „режим СИО“, а не „законов режим на разделност“ или „оговорен режим“.

guest1
Активен потребител

Назад към Имотни казуси