начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Влизане в чужд акаунт - наказателна отговорност?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Влизане в чужд акаунт - наказателна отговорност?

Мнениеот ippeuda » 17 Яну 2021, 01:10

Здравейте!

Ще опитам да съм максимално ясна и кратка в обяснението на ситуацията и питането ми.
Преди дни беше направен пробив във Facebook акаунта ми. Смяна на паролата няма, но са изтрити снимки, видеа, постове, и сега този акаунт е напълно ненужен, защото липсват всички спомени, които съм имала и качвала в него още от създаването му.

Имам IP-то на човека, както и подозрения кой е той, но какво всъщност мога да направя по въпроса?
Предвижда ли се разследване и подвеждане под наказателна отговорност за такова деяние или полицията няма да ми обърне грам внимание, ако подам жалба? Може ли да бъде заведено дело?

Предварително благодаря!
ippeuda
Нов потребител

Re: Влизане в чужд акаунт - наказателна отговорност?

Мнениеот propensity » 17 Яну 2021, 03:53

За наказателно преследване - забравете.

Най-добре се свържете със съпорта на "бука", обяснете какво се е случило и помолете да ви възстановят акаунта в предишния му вид.
propensity
Потребител

Re: Влизане в чужд акаунт - наказателна отговорност?

Мнениеот ippeuda » 17 Яну 2021, 22:50

Ее, наистина ли? Четох статия от 2013, в която пише, че се обсъжда приемането на промени в НК и се предвижда дори затвор за разбиване на парола в социалните мрежи.
Иначе за fb съпортa, като им знам бързината на реагиране от другите случаи, в които се е налагало да им пиша за съдействие, по-скоро е загубена кауза.
Благодаря за отговора!
ippeuda
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ