Ще бъда благодарна на всеки един от Вас, ако отделите малко от времето си и ме насочите към кого да се обърна.
Председател съм на Домсъвет в една кооперация, строена през 68 год. В блока са опънали кабели няколко доставчици на кабелна телевизия. Съкооператорите ми са включени към "Софкъмпани" и "София кабел". "Евроком" са наслагали кутии
без да са изтеглили кабели, а "Евротур сат" са си изтеглили кабел без да са искали
разрешение от никой и това го разбираме случайно, тъй като кабелите им висят на
фльонга и аз започнах да издирвам чий е, за да си го махнат. От тук започнаха проблемите. Хората в блока не искат "Евротур сат" и те нямат нито един клиент в нашия блок. Обаждам им се да дойдат и да си махнат кабелите, а те ми отговарят,
че няма да го направят, защото плащали наем за трасето на БТК и нямала съм право даже и да го отрежа.
Е, може ли някой да ми отговори кой е прав? Това трасе, за което плащат наем на БТК докъде се простира и включва ли шахтите за телеф.кабели на 15-те етажа?
Бих искала да отправя запитване в този дух, за да получа компетентен отговор, но
не зная кого да попитам. Ако БТК печели от кабеларите аз защо съм длъжна да гледам грозната и неестетична гледка под формата на кабели и кутии?
Просто съм бясна от наглостта и неуредиците. Хората от блока искат да им отрежат кабела, но засега все още удържаме положението.
Предварително благодаря на отзовалите се и се извинявам на всички за страничния въпрос. Успешна работа.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спор с БТК и кабеларки
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Спор с БТК и кабеларки
Интересно. Имаше някаква подобна тема за кабели, сервитути и градоустройствен план.
- Пионерче
Re: Спор с БТК и кабеларки
Изправен съм почти пред същия проблем. Наскоро закупих имот .Предишния собственик е бил клиент на БТК. Аз не съм и не желая тази услуга. В двора по фасадата на къщата има някаква грозна кутия и от нея тръгват още по-грозни кабели във всички посоки. Видях, че в закона за далеко съобщенията пише, че преминаването трябва да става възмездно и по договаряне, но при изграждане на мрежите. Не официалният им отговор е че нямали друга възможност. Искам да си махат нещата от двора и къщата ми. Ще бъда благодарен ако някой ми даде съвет как да постъпя. Благодаря Ви предварително.
- Tote
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|