начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Данъци Великобритания

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данъци Великобритания

Мнениеот nielka » 02 Май 2016, 17:52

Здравейте,

нужен ми е специалист за консултация относно излизане на българска марка за дамска мода на външния пазар и по- специално във Великобритания. Бих искала да знам всичко за данъчното облагане, наемане на персонал, осигуряване и т.н.

Благодаря предварително
nielka
Младши потребител

Re: Данъци Великобритания

Мнениеот borovinka » 03 Май 2016, 11:02

Здравейте,

Трябват ви счетоводител, адвокат и маркетингов консултатнт, запознати с пазара и законовите изисквания във Великобритания. Едва ли има български юристи, които в този форум да отговорят изчерпателно (и безвъзмездно) на въпросите ви.

Дори и да не поданик на Британската империя, на български специалист би му отнело доста време в ровене и сравняване на положенията в двете законодателства, за да ви каже как да действате.

Не се скъпете, организирайте си нещата от там.
Успех!
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот nielka » 10 Май 2016, 19:24

Благодаря Ви за отговора borovinka,

чудесно знам какво ми е нужно и вярвайте ми изобщо няма да се скъпя. Именно за това не зададох конкретни въпроси във форума, а дадох най- обща насока за информацията, която ми е нужна. Ако прочетете отново моят първи пост, ще се уверите, че търся специалист за консултация, на когото съответно да заплатя за същата :D .

Поздрави :D
nielka
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 12 Май 2016, 15:49

Чудесно, че сте се ориентирала пазарно.

Само че не в български форум ще намерите специалист, който да ви консултира успешно и в детайли с изискванията на британското законодателство. Съответно лице, което ще е най-добре запознато с това какви са изискванията, може да намерите на Острова.

Успех!
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 13 Май 2016, 02:56

nielka написа:Здравейте,
нужен ми е специалист за консултация относно излизане на българска марка за дамска мода на външния пазар и по- специално във Великобритания. Бих искала да знам всичко за данъчното облагане, наемане на персонал, осигуряване и т.н.
Благодаря предварително

Хайде да разделим въпросите:
1. относно маркетинга - за това ще ви трябва консултант.
2. за осчетоводяването и цялата финансова документация - ще имате нужда от счетоводител.

Адвокат не е необходим.Тук е въпроса - За какъв точно адвокат става дума? Щото на острова има няколко вида юристи.
Като начало може да прегледате страниците - Personal tax, National Insurance и HM Revenue
& Customs
в правителствения сайт Gov.uk
jhoro
Активен потребител

Мнениеот pchelichka » 16 Май 2016, 09:26

nielka, ако желаеш ми пиши на лични, мога да ти дам съвет относно тези неща.
pchelichka
Нов потребител

Назад към Данъчно право