Фирмата ми е наемател на НИ на физ.лице..Договорът е дългосрочен ,наемната цена е ниска.Имам кандидат-юр.лице,което дава добра цена за наем на офиса.Как ще ме посъветвате да постъпя,като се има в предвид,че няма изрично упоменато в договора ни със собственика ,че не може да се преотдава имота.
Не искам да изпадам в конфузна ситуация като посредник!Дайте ми съвет,Моля!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 08:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Преотдаване под наем на НИ
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Преотдаване под наем на НИ
Въпросът Ви е май повече етичен, отколкото юридически. След като няма забрана за преотдаване под наем, значи няма пречка да го направите. Въпросът Ви е как да вземете разликата между двата наема, без да "загрее " наемодателя? Или питате нещо друго?
- sunny_75
Да,правилно сте ме разбрали!Притеснението ми произтича от това,че трябва да се
заведат партиди във ВиК,Енерго и БТК .Без знанието на собственика това едва ли ще стане.Лошото е ,че моето ЕТ не е регистрирано по ДДС за разлика от др.фирма
и,ако тек.разходи минават чрез мен то те няма как да си въстановят ДДС.
заведат партиди във ВиК,Енерго и БТК .Без знанието на собственика това едва ли ще стане.Лошото е ,че моето ЕТ не е регистрирано по ДДС за разлика от др.фирма
и,ако тек.разходи минават чрез мен то те няма как да си въстановят ДДС.
- 888
Мисля, че е възможно завеждането на новите партиди и с договора за пренаемане. Той на практика и на теория си е договор за наем-не би следвало да имате проблеми.
- sunny_75
Не бих се очудил в скоро време наемодателят да "стопли", че наемите са се вдигнали и да поиска увеличение на наемната цена, която плащате. Ако не сега, след няколко месеца най-късно...
Освен, че е некоректно спрямо него (по-добре се радвайте на ниския наем, който заплащате в момента!), не забравяйте че евентуалният пренаемател не пасе трева (регистриран е по ДДС - това е достатъчно доказателство за сериозност) и не би искал да се стига до каквито и да било усложнения, камо ли съдебни спорове... Никой няма да спечели в дългосрочен план от подобно развитие на нещата според мен.
Но вие сте запознат с нещата от близо, знаете конкретните субекти, все пак помислете.
Освен, че е некоректно спрямо него (по-добре се радвайте на ниския наем, който заплащате в момента!), не забравяйте че евентуалният пренаемател не пасе трева (регистриран е по ДДС - това е достатъчно доказателство за сериозност) и не би искал да се стига до каквито и да било усложнения, камо ли съдебни спорове... Никой няма да спечели в дългосрочен план от подобно развитие на нещата според мен.
Но вие сте запознат с нещата от близо, знаете конкретните субекти, все пак помислете.
- Gosho
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|