- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Рикошет в мост
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Рикошет в мост
Здравейте!
След като тази сутрин известен столичен адвокат в прав текст обвини по една от националните телевизии Вълкан Хамбарлиев - граничният полицай, проектил изстрелян от служебното оръжие на когото смъртоносно рани афганистански мигрант в близост до гр. Средец - че е употребил оръжие незаконосъобразно, пускам тази тема тук с надеждата да отделим правните аргументи от емоциите и опитите за манипулация на общественото мнение.
Съгласно чл. 87 от ЗМВР, полицейските органи могат да използват оръжие след предупреждение при задържане на лице, извършило или извършващо престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга. Следователно, ако се докаже съпротива от страна на мигрантите при тяхното задържане заради незаконното пресичане на държавната ни граница, и е имало издадено съответното предупреждение от граничния полицай - не се ли явява използването на оръжие от негова страна напълно законосъобразно? Да, в закона има задължение да се направи всичко възможно да се запази живота на лицето, срещу което е насочено оръжието - но каква е връзката между изпълнението на това задължение и самата правомерност на употребата на оръжие?
Другият ми въпрос е свързан с образуваното следствено дело за "убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана": полицейските органи имат право да използват оръжие единствено при наличието на "абсолютна необходимост" - правно понятие, различаващо се значително от института на неизбежната отбрана; и при условие, че самата неизбежна отбрана никъде не е упомената в ЗМВР - какви са правните аргументи следственото дело да е за превишаване пределите именно на неизбежната отбрана, а не за неспазване нормите на "абсолютната необходимост" примерно?
Благодаря предварително!
След като тази сутрин известен столичен адвокат в прав текст обвини по една от националните телевизии Вълкан Хамбарлиев - граничният полицай, проектил изстрелян от служебното оръжие на когото смъртоносно рани афганистански мигрант в близост до гр. Средец - че е употребил оръжие незаконосъобразно, пускам тази тема тук с надеждата да отделим правните аргументи от емоциите и опитите за манипулация на общественото мнение.
Съгласно чл. 87 от ЗМВР, полицейските органи могат да използват оръжие след предупреждение при задържане на лице, извършило или извършващо престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга. Следователно, ако се докаже съпротива от страна на мигрантите при тяхното задържане заради незаконното пресичане на държавната ни граница, и е имало издадено съответното предупреждение от граничния полицай - не се ли явява използването на оръжие от негова страна напълно законосъобразно? Да, в закона има задължение да се направи всичко възможно да се запази живота на лицето, срещу което е насочено оръжието - но каква е връзката между изпълнението на това задължение и самата правомерност на употребата на оръжие?
Другият ми въпрос е свързан с образуваното следствено дело за "убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана": полицейските органи имат право да използват оръжие единствено при наличието на "абсолютна необходимост" - правно понятие, различаващо се значително от института на неизбежната отбрана; и при условие, че самата неизбежна отбрана никъде не е упомената в ЗМВР - какви са правните аргументи следственото дело да е за превишаване пределите именно на неизбежната отбрана, а не за неспазване нормите на "абсолютната необходимост" примерно?
Благодаря предварително!
- ssgate44
- Нов потребител
Re: Рикошет в мост
Ми либерални мисли, наистина сте ксенофоб можете да се снимате в профил и да си разпечатате флаери, независимо дали е мърляв чужденец - той заслужава живот. В живота си не съм удрял човек без причина, едно че имам незнайно как силен удар и всъщност умъртвявам с един удар но това е шега. Вие поставяте на чинна позиция въпросния полицай - но границите не са това което бяха и така. Да, заслужил е и какво от това. Оставя си убиец и това е. Всеки е прави мърсотии в живота си - ама чак убийства. Защо е стрелял нефелно - ми това е есенцията на случката - стреля се не на живо месо. Както и да е. Полицията е разпасана много - ама много. До невъзможност, честно. Просто плюскат по два хляба на ден и нищо не правят - те забравят и посоките на географията - ми вицове има за тях, не става с блеене по кръстовищата.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Защо е стрелял нефелно - ми това е есенцията на случката - стреля се не на живо месо.
Да, в закона наистина има задължение полицейските органи да направят всичко възможно да запазят живота на лицето, по което е насочено оръжието - защо това не се е случило обаче, предполагам би трябвало да е въпрос на допълнително изясняване на обстоятелствата, при които се е случила стрелбата; съответно, да се назначат евентуални следствени експерименти и пр. "Стреля се не на живо месо" не знам какво значи, а и в закона подобно определение/изискване определено липсва. Като основният ми въпрос тук бе свързан със законосъобразността на употребата на оръжие - субективните определения на стрелбата като такава слабо ме интересуват.
п.п. Ad hominem нападките и общите приказки по темата пък въобще не възнамерявам да ги коментирам. Както и да е - благодаря за "топлото" посрещане във форума! И все пак - моите извинения, ако езикът използван от мен е бил обиден или непристоен!
- ssgate44
- Нов потребител
Ми животът е дар - с какво е заслужил чужденецът - ми напишете му поне името - как така, ма това журналистически сензации ли са, вече се питам аз дали да не ме застрелят за по-сигурно - да няма проблеми. Няма такова понятие - оправдано отнемане на живот. Сигурно сте и небръснат и ходите да раздавате акъл по улиците и кафетата. Момичешки бащи.
Пуснал си е пистолета да стреля калашника ли не ме интересува - айде пиле под едно-друго, разпасан ембеламитечен архетип, древно изкопаемо. Полицая е сатрап в случая - с какво е заслужил афганистанеца да го умъртвят. Еми бягат - те не искат ама там им е некомфортно. Какво знаем ние за ужаса на Афганистан и всъщност семитските теми ми идват интригуващи.
Стана нещо, но то не е преднамерено добре, но защо да не си понесе отговорността полицая - да си стиска с две ръце дясната ръка следващия път. Ми нали ги гледам какви са, ми така. Изтървахме виетнамците - сега и бежанците. Идеално но от гледна точка на стопанския поглед - нула.
Пуснал си е пистолета да стреля калашника ли не ме интересува - айде пиле под едно-друго, разпасан ембеламитечен архетип, древно изкопаемо. Полицая е сатрап в случая - с какво е заслужил афганистанеца да го умъртвят. Еми бягат - те не искат ама там им е некомфортно. Какво знаем ние за ужаса на Афганистан и всъщност семитските теми ми идват интригуващи.
Стана нещо, но то не е преднамерено добре, но защо да не си понесе отговорността полицая - да си стиска с две ръце дясната ръка следващия път. Ми нали ги гледам какви са, ми така. Изтървахме виетнамците - сега и бежанците. Идеално но от гледна точка на стопанския поглед - нула.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Иване, що не пробваш да влезеш в някоя банка посред нощ и през мазето, вместо като всички хора през деня и на гишето?
Ако искаш можеш да се опиташ да разгледаш самолетите на Граф Игантиево (особено ако там има кацнали и нечий чужбински по време на учения) по тъмни доби, прескачайки оградата...
Мислиш ли че там ще се съобразяват с някаква "крайна необходимост"?
Със същия успех можеш да го пробваш това в някоя военна база на НАТО в така демократичната Германия. Или да прескочиш оградата между САЩ и Мексико.
Ефекта ще е много по-зрелищен, ако сте 50-тина човека в добра спортна форма.
Ако искаш можеш да се опиташ да разгледаш самолетите на Граф Игантиево (особено ако там има кацнали и нечий чужбински по време на учения) по тъмни доби, прескачайки оградата...
Мислиш ли че там ще се съобразяват с някаква "крайна необходимост"?
Със същия успех можеш да го пробваш това в някоя военна база на НАТО в така демократичната Германия. Или да прескочиш оградата между САЩ и Мексико.
Ефекта ще е много по-зрелищен, ако сте 50-тина човека в добра спортна форма.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Не ми се заяжда, ама усещам нещо нечисто - от една страна сме образовани един пример за култура и щом се засегнат частните интереси - ааа. Афганистан не е виновен за хала си - те си знаят как и защо. Ми не знам какво щастие е да си егоист, това наистина.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Ок - бежанци са. Има официални начини да се влезе в една държава. Има КПП, където пред съответните власти можеш да заявиш искането си да бъдеш приет като бежанец. Дали ще те приемат или не вече е друг въпрос. Но когато ти откажат приема, това означава ли че трябва да се нарушават законите само и само за да постигнеш това, което си си намислил? Защо тия афганистнаци не бягат в ... де да знам ... в Китай или в Индия примерно?
Ако нещата са наистина "на живот и смърт", мисля че нямаш право да си придридчив към качеството и количеството на помощта, която ти се предлага.
Ако нещата са наистина "на живот и смърт", мисля че нямаш право да си придридчив към качеството и количеството на помощта, която ти се предлага.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
ivan_lawyer написа: с какво е заслужил чужденецът ...
С това, че напада държавата ми.
Ти изправял ли си се (дори в града, не в дивото), срещу арабин? Срещу един здрав, в разцвета на силите си, добре обучен и натрениран арабин изправял ли си се? А срещу трима? А срещу тридесет?
Ако се случи, ще се сетиш ли за правата на човека, за НК, за НПК, за Афганистан, м? Да, иззад мониторчето е лесно, нали?
Български полицай е застрелял войник от чужда държава, който, изпълнявайки мисията си, е преминал нелегално границата на родината ти, Иване ...!
ivan_lawyer написа:.. ми напишете му поне името ...
... е как, като част от задачата е да не се знае кой, какъв е и от къде е, м?
Петнадесет хилядна армия (ако не и по-голяма), от ей такива добре подготвени "чужденци" има в момента в България. Добре разпределени, с перфектни комуникации.
Нали знаете колко е "трудно" да се вкарат в страната И десетина ТИР-а? Знаете, нали? Е, ако в тези тирове няма цигари, а 15000 АК-7,62.... М? Ко прай'м? Надупваме се? А? Иване?
Като им знам на нещастните ""бежанци"" желязната и стройна организация, създавана през последните 5-7 години, а и предвид разни други неща, лично аз съм сериозно притеснен... за теб, Иване, не знам ...
Но ... все пак има медии, послушни и изпълнителни ... Гледайте, слушайте, четете, вярвайте ...
Та, по темата: лично аз поздравявам колегата Хамбарлиев. Спазил си е процедурата. ... и, му стискам палци, продажниците да не получат разпореждане отвън да го сложат на дръвника.
П.П. А, да ... Искаш ли, Иване, къвто си уличен побойник, със здрав удар, да изпращаш, вечер, към 20.00ч., за около 20 минути, от училище до в къщи (до автобуса за в къщи!) щерката, щото детето от доста време е чужденец в собствената си държава? Обикаля 1 км. пеш, за да не минава по стандартния си маршрут, тъй като я е СТРАХ. А маршрутът е НС, градинката на ЦУМ, халите, Мария Луиза, Лъвов Мост, Сливница - автобус. М? И като тръгнат да я дърпат, или да я обарват, да си ползваш ударите? М? Може и "Макаров" да си вземеш, с 25 патрона ... То .... ще са не повече от двадесет талибаните, колко му е? М? Е, разбира се, ако ти хареса, ще ти плащам. По 5 лв. на час. Колкото на полицай. Става ли?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
doc03 написа:ivan_lawyer написа: с какво е заслужил чужденецът ...
С това, че напада държавата ми.
Ти изправял ли си се (дори в града, не в дивото), срещу арабин? Срещу един здрав, в разцвета на силите си, добре обучен и натрениран арабин изправял ли си се? А срещу трима? А срещу тридесет?
Ако се случи, ще се сетиш ли за правата на човека, за НК, за НПК, за Афганистан, м? Да, иззад мониторчето е лесно, нали?
Български полицай е застрелял войник от чужда държава, който, изпълнявайки мисията си, е преминал нелегално границата на родината ти, Иване ...!ivan_lawyer написа:.. ми напишете му поне името ...
... е как, като част от задачата е да не се знае кой, какъв е и от къде е, м?
Петнадесет хилядна армия (ако не и по-голяма), от ей такива добре подготвени "чужденци" има в момента в България. Добре разпределени, с перфектни комуникации.
Нали знаете колко е "трудно" да се вкарат в страната И десетина ТИР-а? Знаете, нали? Е, ако в тези тирове няма цигари, а 15000 АК-7,62.... М? Ко прай'м? Надупваме се? А? Иване?
Като им знам на нещастните ""бежанци"" желязната и стройна организация, създавана през последните 5-7 години, а и предвид разни други неща, лично аз съм сериозно притеснен... за теб, Иване, не знам ...
Но ... все пак има медии, послушни и изпълнителни ... Гледайте, слушайте, четете, вярвайте ...
Та, по темата: лично аз поздравявам колегата Хамбарлиев. Спазил си е процедурата. ... и, му стискам палци, продажниците да не получат разпореждане отвън да го сложат на дръвника.
П.П. А, да ... Искаш ли, Иване, къвто си уличен побойник, със здрав удар, да изпращаш, вечер, към 20.00ч., за около 20 минути, от училище до в къщи (до автобуса за в къщи!) щерката, щото детето от доста време е чужденец в собствената си държава? Обикаля 1 км. пеш, за да не минава по стандартния си маршрут, тъй като я е СТРАХ. А маршрутът е НС, градинката на ЦУМ, халите, Мария Луиза, Лъвов Мост, Сливница - автобус. М? И като тръгнат да я дърпат, или да я обарват, да си ползваш ударите? М? Може и "Макаров" да си вземеш, с 25 патрона ... То .... ще са не повече от двадесет талибаните, колко му е? М? Е, разбира се, ако ти хареса, ще ти плащам. По 5 лв. на час. Колкото на полицай. Става ли?
Имам два въпроса:
1. Наистина ли положението в София е такова и защо никой не протестира? А уж софиянци сте най-будните!?
2. Не е ли трябвало да внимава Хамбарлиев, тъй като стои под мост? Можеше да нарани себе си или колегите си? Знам, че е лесно пред монитора...
- ilian_todorov
- Активен потребител
И как спиш.doc03 написа:Петнадесет хилядна армия (ако не и по-голяма), от ей такива добре подготвени "чужденци" има в момента в България. Добре разпределени, с перфектни комуникации.
- fbr65
- Потребител
fbr65 написа:И как спиш.
Като къпано бебе! С единствената разлика, обаче, че похърквам, малко
-
doc03 написа:Петнадесет хилядна армия (ако не и по-голяма), от ей такива добре подготвени "чужденци" има в момента в България. Добре разпределени, с перфектни комуникации.Нали знаете колко е "трудно" да се вкарат в страната И десетина ТИР-а? Знаете, нали? Е, ако в тези тирове няма цигари, а 15000 АК-7,62.... М? Ко прай'м? Надупваме се? А?
Защо са ти само толкова много?! Преди около десетина години, в парламента на една от бившите съветски републики, трима с "калашници" вилняха сумати време без никой да съумее адекватно да ги спре - това само трима! А 50 човека с 50 "калашника" - ако са добре подготвени и натренирани - за половин ден, без много зор, ще обърнат всички важни държавни институции в РБ с хастара навън.
- ssgate44
- Нов потребител
ssgate44 написа:....Защо са ти само толкова много?! ...
Не са "ми" нужни, а такива са ми (пардон, бяха, до преди три години) наблюденията. Дано са дуФнали за ... европата...
ssgate44 написа:... А 50 човека с 50 "калашника" - ако са добре подготвени и натренирани - за половин ден, без много зор, ще обърнат всички важни държавни институции в РБ с хастара навън.
Така е, факт!
Освен цитираното от теб, има и друго: Чл. 5. Служителите на МВР при изпълнение на служебните си задължения са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона.
Е, кой да му осигури неприкосновеност, в нищото? Министъра? Главния секретар? Да тръгне да обяснява на талибана законите?
И още нещо, за което - адмирации!
ssgate44 написа:"убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана" ... какви са правните аргументи следственото дело да е за превишаване пределите именно на неизбежната отбрана, а не за неспазване нормите на "абсолютната необходимост" примерно?
Ето го и целия фарс!
На полицай да му се налага неизбежна отбрана!?!?!?
В нормална, правова държава, с нормални институции и ръководство на полицията, оръжието би следвало да бъде използвано далеч преди на полицая изобщо да му се наложи да се отбранява!
Е, ... ако се бяха поддали на върлуващия от доста време медиен, политически и пр. натиск, въпросните трима полицаи не би трябвало да правят нищо, талибаните да им взимат пищовите, да им ги наврат отзад, да ги изтрепят като кучета, и ... тогава щеше да има герои, а политиците щяха да имат какво да ползват ... Да, ама и тогава щеше да има недоволни - аджеба, колко не стават за нищо.... нЕма угодия!!!
kolegat написа:JE SUIS ВЪЛКАН.
Ще ти се, но ти липсват две неща, че да можеш да му се класираш на Вълкан поне на четвърт финалите!
-
doc03 написа:[kolegat написа:JE SUIS ВЪЛКАН.
Ще ти се, но ти липсват две неща, че да можеш да му се класираш на Вълкан поне на четвърт финалите!
Тия двете неща питай жена си дали ги имам. А ти ми кажи на милиционерите още при влизането в системата ли им ги режат или с времето им закърняват ?
- kolegat
- Потребител
Като оставим настрана личните пристрастия ( относно родната милиция и относно бежанците), въпросът е интересен чисто юридически. Мислех си, че това е идеята на темата. А вие, колеги, се впускате в спорове, в които нямат нищо юридическо и са по-подходящи за новинарските сайтове.
На мен примерно ми е интересен въпросът дали Гранична полиция има компетентност да защитава границата из цялата страна като залавя нелегални имигранти по гори и сокаци или това е роля на дирекция "Полиция" ( мястото е било на 30 км навътре в страната).
Също така превишаване пределите на неизбежна отбрана според мен е общ институт, който се прилага независимо от статута на лицето, извършило убийството- тоест ако полицаят е превишил пределите отговаря, независимо, че е полицай. Да не говорим, че неизбежната отбрана както всички в този форум знаем трябва да е насочена срещу конкретно лице, представляващо заплаха. Тоест ако заплахата идва от група от 50 човека, а ти си убил 1? Както знаем и съдебната практика е доста непротиворечива- човек с оръжие, срещу човек без, било то в гора или поле, били те българи или афганистнци, много, много трудно ще мине за неизбежна отбрана.
А и в конкретния случай, при условие, че се твърди рикошет, си мисля и защо изобщо да го квалифицираме като неизбежна отбрана- не е ли по-скоро случайно събитие?
На мен примерно ми е интересен въпросът дали Гранична полиция има компетентност да защитава границата из цялата страна като залавя нелегални имигранти по гори и сокаци или това е роля на дирекция "Полиция" ( мястото е било на 30 км навътре в страната).
Също така превишаване пределите на неизбежна отбрана според мен е общ институт, който се прилага независимо от статута на лицето, извършило убийството- тоест ако полицаят е превишил пределите отговаря, независимо, че е полицай. Да не говорим, че неизбежната отбрана както всички в този форум знаем трябва да е насочена срещу конкретно лице, представляващо заплаха. Тоест ако заплахата идва от група от 50 човека, а ти си убил 1? Както знаем и съдебната практика е доста непротиворечива- човек с оръжие, срещу човек без, било то в гора или поле, били те българи или афганистнци, много, много трудно ще мине за неизбежна отбрана.
А и в конкретния случай, при условие, че се твърди рикошет, си мисля и защо изобщо да го квалифицираме като неизбежна отбрана- не е ли по-скоро случайно събитие?
- dessie_dd
- Нов потребител
Народ от експерти
- neutralen
- Активен потребител
dessie_dd написа:На мен примерно ми е интересен въпросът дали Гранична полиция има компетентност да защитава границата из цялата страна като залавя нелегални имигранти по гори и сокаци или това е роля на дирекция "Полиция" ( мястото е било на 30 км навътре в страната).
]
Първо, Гранична полиция е компетентна в граничната зона, а тя започва доста преди границата. Второ, този казус с "рикошета" е много повече политически, отколкото юридически, така че всякакви главоблъсканици и разсъждения на тема "неизбежна самоотбрана" и т.н. фантасмагории са напълно излишни. Случаят ще бъде разрешен, като се отчете преди всичко общественото мнение. Нали се сещате, че колкото и да им се иска на нашите политикани с евргоейска ориентация да посегнат на бай Вълкан, няма да посмеят, щото народът
такава сопа им е подготвил, че 2013 г. ще им се види като разходка в парка.
- kolegat
- Потребител
Интересно се развива темата...
Постът ми пак ще да е от по-дългите:
Тази тема се „вихри” и във”фейсбук”-пространството и там изложих своя коментар – изведен от текстове на ЗМВР., който коментар ще „пейстна” по-долу. Но, преди това ще се спра на думи, които ми направиха впечатление при прочит на темата.
За съжаление, колкото и песимистично да звучи, аз не мисля като kolegat. Нашите „политикани” са такива продажници и д*педавци, че именно за да угодят на европейските ни „партньори” ще използват полицаят-герой като инструмент в подмазвачеството си. Та нали, някое си там „величие” от ЕС се бе изказало, че афганистанецът е бил лишен от възможността за закрила като бежанец и, че това „убийство” било недопустимо... и други алибализми в защита на нашествениците.
А ето коментарът ми от „фейса”, за който споменах в началото:
Постът ми пак ще да е от по-дългите:
Тази тема се „вихри” и във”фейсбук”-пространството и там изложих своя коментар – изведен от текстове на ЗМВР., който коментар ще „пейстна” по-долу. Но, преди това ще се спра на думи, които ми направиха впечатление при прочит на темата.
и„...този казус с "рикошета" е много повече политически...”
„...Нали се сещате, че колкото и да им се иска на нашите политикани с европейска ориентация да посегнат на бай Вълкан, няма да посмеят, щото народът...”
За съжаление, колкото и песимистично да звучи, аз не мисля като kolegat. Нашите „политикани” са такива продажници и д*педавци, че именно за да угодят на европейските ни „партньори” ще използват полицаят-герой като инструмент в подмазвачеството си. Та нали, някое си там „величие” от ЕС се бе изказало, че афганистанецът е бил лишен от възможността за закрила като бежанец и, че това „убийство” било недопустимо... и други алибализми в защита на нашествениците.
А ето коментарът ми от „фейса”, за който споменах в началото:
Чл. 6 ал.1 от ЗМВР включва: „...защита на националната сигурност, граничен контрол, регулиране на миграционните процеси...”; чл. 14, ал. 2, т. 3 включва: „наблюдение на държавната граница...”; чл. 30, ал. 1, т. 3. гранични проверки; т. 4. ...недопускане на изместване или други действия по отношение на държавната граница;
Чл. 33 от същия закон определя към правомощията на министъра, да спазва политика по текста на цитирания по-горе (чл. 6, ал.1). За да не удължавам поста си прекомерно, ще изброя – без да цитирам и др. членове от ЗМВР. Чл. 86, по-специално ал.1, (употреба на помощни средства и сила); Изключително важни са текстовете на чл. 72, ал. 1 във връзка с чл. 75 и чл. 87. последните свеждат употребата на оръжие и ЛИЧНАТА БЕЗОПАСНОСТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР.
Пряка връзка има и текст от РЕГЛАМЕНТ (ЕО) № 562/2006 за създаване на „Кодекс на шенгенските граници”, чийто чл. 4, т.1, казва: „Външните граници могат да се преминават единствено на гранично-пропускателни пунктове, и то в рамките на определеното работно време...” А този текст има пряка връзка с параграф 1, т. 3 от ДР, на ЗМВР, именно: „Гранични проверки" са проверките, извършвани на граничните контролно-пропускателни пунктове...”
Е!!! и пак, Е!!! Какви са тези изказвания на „големци” от евро-съюза, че ние сме попречили на някой си да упражни своето право да потърси закрила...?!?!?!?
Ще си позволят ли нашите „управници” да употребят ДОСТОЙНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАЙ, като „сапун”, с който да си „измият” ръцете и да се покажат пред евро-„партньорите” си, с това, че българския полицай не може да стреля по нарушители на суверенната ни граница!!! (тя, границата ни май, че отдавна не е суверенна...)
Още повече, че изстрелът е бил предупредителен...?! (медиите казват, че е рикошет в следствие на предупредителен изстрел).
Ще се повторя: Как не ги е срам тия от евро-незнам какво... да упрекват полицай, който е защитил и техните задници...?!?!?!?
Още много мога да пиша, но считам, че удължих поста твърде, а и съм ядосан на ситуацията...
- nikodim77
- Активен потребител
Съжалявам, наистина ма усмивки, вие сте поплювковци, нито сте държали оръжие в ръце - нито сте влизали/излизали от битка, а барут сте помирисвали само на наряд. Хубаво - това не ви един вид омаловажава като бащи, нито се карам нещо - но.
Убихте сириеца - ето така просто за спорта и спорите - ето - вижте какво е всъщност.
Убихте сириеца - ето така просто за спорта и спорите - ето - вижте какво е всъщност.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|