Моля, за съвет по повод следното:
пълномощно за извършване справки и евентуални действия по повод на спорен имот.
След промяна на Устройствения план, се промена идентификатора на имота, без да се променят границите и размера (местополжението, относно съседите, също естествено).
Въпросът е - важи ли старото пълномощно пред трети лица или трябва да се изготви ново, с ново точно посочване на имота според действащия план?
Според мен- да.
Може би ще е добре да се представят и извлеченията от двата плана
(скици) за сравнение.
Даже си, мисля, че изобщо не следва да има пречки.
Моля за коментар.
Ант
- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Действие на пълномощно
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Действие на пълномощно
Колега съгражданино,
ЩЕ си спестиш нерви, главоболия ако направиш си направиш ново пълномощно - 3 лв. Дори ъпълномощителят да е в чужбина - заслужава си му се изпрати ново пълномощно за удостоверяване на подписа му. В противен случай, според мен има риск да възникне спор досежно волята на овластителят. Но всичко това е теория. Възможно е и друго - въобще да не се обърне внимание на промяната в идентификацията - от зем.земя в УПИ, от лицата, пред които се предатавя пълномощното.
MONTESKIO
ЩЕ си спестиш нерви, главоболия ако направиш си направиш ново пълномощно - 3 лв. Дори ъпълномощителят да е в чужбина - заслужава си му се изпрати ново пълномощно за удостоверяване на подписа му. В противен случай, според мен има риск да възникне спор досежно волята на овластителят. Но всичко това е теория. Възможно е и друго - въобще да не се обърне внимание на промяната в идентификацията - от зем.земя в УПИ, от лицата, пред които се предатавя пълномощното.
MONTESKIO
- monteskio.
Мисля, че не енобходимо ново пълномощно, след като за имота е променен само номера.
Но в общината може да ви правят пречки, т.к. най-трудно се работи с администрация.
Ако не представлява трудност направете ново пълномощно.
Но нека да помислим - нужно ли е всеки път при промяна на номер да се променят документи.
Нали има идентичност.
Но в общината може да ви правят пречки, т.к. най-трудно се работи с администрация.
Ако не представлява трудност направете ново пълномощно.
Но нека да помислим - нужно ли е всеки път при промяна на номер да се променят документи.
Нали има идентичност.
- прочел
Да, проблемът е възникнал именно в администрацията и е принципен. И, според мен не е нужно ново, но предвид избиране не по-малкото зло, май ще е по-лесно да се организира ново пълномощно, въпреки неудобствата, отколкото да се спори.
Благодаря!
Благодаря!
- Ant
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|