начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ТАЛИБАНСКА наредба

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТАЛИБАНСКА наредба

Мнениеот sterster » 15 Юли 2015, 09:57

жега;лято.......не може с къс панталон.в съда :idea: :arrow: а обиждаме арабите за бурки и забулените им жени,и брадите им...какво пречи да я допишат с по-стриктен дрескод и за дамите,деца :arrow: ми мвр юристката беше разголена вчера в залата по черни бермудки,.....това е полова дискриминация :idea: кучета и котки може,а мъже не може айде де.
sterster
Потребител

Re: ТАЛИБАНСКА наредба

Мнениеот doc03 » 15 Юли 2015, 10:40

Ти си талибан! :)
Това е съд, а не "Дисни ленд" (уж!) :D
Помисли малко за бермудите на жените ... А и жени с куровирки също не се допускат (принципно).
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 18 Юли 2015, 19:59

За съжаление наистина в повечето съдилища в страната се упражнява дискриминация срещу мъжете по споемнатия въпрос, за жените дрес-кодът е доста по-неглиже. Част от войната на феминизма срещу мъжете, водеща се от векове в европейската "култура". Ако трябва да бъдат коректни следва да изкарат до портала едно табло със скица на човешки силует - защриховани съответните части от тялото, които държат да са покрити. Да дефинират конкретно изискването за "приличен външен вид" а не да го оставят на усмотрението на някакви ушаци и селяндури, които да се отварят на юристи!!
commodoro
Потребител

Мнениеот doc03 » 18 Юли 2015, 20:28

Изискванията са си конкретно дефинирани от МП, а председателят на съответният съд ги конкретизира в детайли. Ушаците само следят за спазването им.
А селяндурите бучат срещу всякакви изисквания ...

П.П. ... юристите (дето са подушвали отвътре съдебна зала), следва да са запознати с дефиницията на "приличен външен вид".

... да, точно така, относимо е:
http://www.admcourt-varna.com/site/file ... 142709.htm
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот sterster » 22 Авг 2015, 10:03

къси поли /по-къси от два пръста над колянната капачка/.
хъмм-а за служителките не важи,нали...... :arrow:
sterster
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 22 Авг 2015, 10:39

Ще го постна тук заради непреходното му значение:

Законосъобразно и в съответствие с добрите нрави е възприетото правило за допускане на граждани в сградата с приличен външен вид, описания външен вид е в съответствие с обществените представи за приличие в облеклото. В тази връзка, в хода на съдебното производство по искане на жалбоподателя беше назначена съдебна експертиза. В заключението си вещото лице даде дефиниция на понятията – „панталон”, „къс панталон”, „пола”, „къса пола”, „много къса пола”, „потник”, „джапанка”. Съдът изцяло кредитира заключението на вещото лице, което е обосновано и компетентно. /вещото лице е дипломиран инженер по специалността „Техника и технология на текстила и облеклото”./ В заключението си и в разпита му в хода на съдебното заседание, вещото лице потвърди, че в една административна сграда не следва да се разрешава влизането с къси панталони /започващи над 7 см. от пода/ и с къси поли /по-къси от два пръста над колянната капачка/. При това положение съдът намира, че обжалваната заповед въвеждаща правила за пропускателния режим в сградата на съдебната палата съответства както на морала, така и на технологичните изисквания за изработка на облеклото, поради което е законосъобразна.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Авг 2015, 15:29

Много весело е било, на административно дело прилича. Как изобщо са го допуснали - това е бисер - впрочем темата не е шега. Аз имам оперативна работа по институциите и не мога да си правя компромис със здравето, особено в жегите. Така че се чудя как така пропускът е стриктен. Това е ненормално, нечовешко и така де. На плюс 40 температура - няма как да викаш "да живее родната ни прокуратура". Ако примерно си по справки по преписки.

Много са екзотичните експертизи на вещи лица - има дори и лингвистични - те са особено интересни. Вярно е, при подадена жалба съдът трябва да възприеме функция на арбитър. В последствие се раждат разни такива бисери.

Не мога да разбера - как ще извършиш някакво действие - ако си по дълги панталони в жегата.

24 часа имаха статия на един журналист с очила - той иначе си го бива, ама с нравоучителен характер - да не носим ризи с къси ръкави, разни такива стилови напътствия. Аз се почудих малко, но не е особено ажур ако си по тежка работа.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот leto15 » 22 Авг 2015, 15:45

:oops: напрао си е проблем, особено кат ти се изпоти междукрачието :mrgreen:
leto15
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Авг 2015, 16:56

Е например гледам как министърът Танева се е барнала - бодра певческа стойка, забрадчица, ах и т.н. Ми фотогенична е - така че, има право да си ходи и с тази носия така, четох новини поради което вмъквам това.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот sterster » 22 Авг 2015, 20:12

да,а полицая ако е с кебапчести мазни пръсти при проверката като опипа ерогенната бедрена зона и омаже плисето й кво праим :arrow: съдът,като кредитна институция кой ще кредитира-неговия полицай или тъжителката
В заключението си вещото лице даде дефиниция на понятията – „джапанка”.
безценно 8) \това придава друг вид на израза прост си като джапанка\
sterster
Потребител

Мнениеот jorko_gt » 23 Авг 2015, 08:03

Във Ватикана тези неща са решени много простичко, намятат си едно тънко шалче на раменете и си връзват още едно да стане като пола до глезените и готово... :roll:
jorko_gt
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Авг 2015, 13:08

Това е интересно наистина, по принцип трябва да носим тоги адвокатите. Но това означава още една тежест на ръцете - а при тези джебчии по трамваи и навсякъде - допълнително затрудняват придвижването - а тогата трябва да е немачкаема - което я оскъпява още един път, а нашите в САС се шият само при Жени Живкова - а кройката не е известна на тогите - та да си направя една копринаж или нещо немачкаемо и изобщо.

Отделно, че наистина при 40 градуса е невероятно сложно придвижването дори с метро - просто ври и кипи. В момента има ремонт на Руски паметник - който не е приключил за пешеходната зона, а разстоянието до Рсъд е огромно и това ако го правиш в жегата - забрави. За кола не мисли изобщо, няма паркинг - няма нищо в района в центъра - изобщо - наистина талибанска наредба.

Но аз си влизам без проблем - стига да не са съвсем къси гащи - тип шорти.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот commodoro » 23 Авг 2015, 17:12

Просто не са атакували в правилната насока - основанието трябваше да е полова дискриминация - откъде-накъде женорята ще може с поли, а мъжете с панталони до коляно - не?

А пък като видя поредното решение с тия "вещи лица" и "компетентни мнения" за щяло и нещяло.. Сякаш са малоумни, за най-елементарни неща от живота не се решават да направят собствена преценка. Мишки в тоги. :x
commodoro
Потребител

Мнениеот jorko_gt » 23 Авг 2015, 20:34

ivan_lawyer написа:Това е интересно наистина, по принцип трябва да носим тоги адвокатите. Но това означава още една тежест на ръцете - а при тези джебчии по трамваи и навсякъде - допълнително затрудняват придвижването - а тогата трябва да е немачкаема - което я оскъпява още един път, а нашите в САС се шият само при Жени Живкова - а кройката не е известна на тогите - та да си направя една копринаж или нещо немачкаемо и изобщо.

Отделно, че наистина при 40 градуса е невероятно сложно придвижването дори с метро - просто ври и кипи. В момента има ремонт на Руски паметник - който не е приключил за пешеходната зона, а разстоянието до Рсъд е огромно и това ако го правиш в жегата - забрави. За кола не мисли изобщо, няма паркинг - няма нищо в района в центъра - изобщо - наистина талибанска наредба.

Но аз си влизам без проблем - стига да не са съвсем къси гащи - тип шорти.

То съдиите си ходят цивилни и в съдебна зала, какво остава за останалите участници или наблюдатели...
jorko_gt
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Авг 2015, 22:53

Не искам да обиждам хората на провинция - на практика избор на столица се прави от разни военни и т.н. съображения. Има различни диалекти - което не е лошо, впрочем има много хубави места в България, отново казвам не желая да коментирам столица - провинция. Ако това е решение на Варненски съд - ок, приемам го. Просто са се чудели как да си направят бъзика. Приемам го и не искам един вид обяснения. Но - е много смешно. Впрочем тогите ми се струват интелигентно решение. Не търся нищо повече комуникация с хората. Може би с тога ще бъда по респектиращ.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 24 Авг 2015, 13:07

Темата ... тъпа и мъжка!
Съдебната палата е институция :idea: , която изисква уважение :!: и респект :!: , не ви е местния пазар или плаж, където може да притичате неглиже и по гащета с рунтавите си крачета( Изображение).

Не ви знам в какви палати влизате, но се явявам във всякакви съдилища от три съдебни области и никъде до момента не съм видяла магистрат без тога в зала. Трябва да им е хладно, налЕ 8) , че да са навлечени в тая жега допълнително и с някаква синтетика, че и шал, отгоре. На фона на тоя студ - останалите да имат право да се мотат голишави, `щот са специални..

Полова дискриминация?!? Криворазбрана демокрация... Божее, твърде много ви е дошла жегата.
Опитайте да влезете в НС, в кое да е министерство или музей във вида, който искате, да видим тогава, каква песен ще запеете.

п.п. само за прецизност- заглавието е сбъркано, няма наредба...
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Авг 2015, 14:24

Ясно, Парадайс, но - в британската армия има и летни униформи - тип колониалки. Които също минават по паради. А древните гърци масово са носели туники и къси дрехи - което е по удобно и практично. Космалаци нямам толкова, поне толкова колкото и Филип Македонски. Не знам някъде да е присмян заради това - нито имам исторически сведения за косматите крака на древния цар на Македония. Наистина класическия модел за красота - не включва косми по краката - наистина няма запазена статуя на скулптор с косми - но вероятно няма как да се насекат върху мрамора толкова много косми. И по картините няма космести богове - съгласен. Имаше такъв журналист - Вълков от 24 часа, който ги разпространяваше такива нравоучения - как да се не ходи. Но съгласи се, че колкото и да се напъват журналистите са си обикновени бакалаври - не мога да разбера защо имат степен магистър - то дори няма нужда от факултет, ама нейсе.

Ти представяш ли си в София няма въобще никога да полеят улиците с вода - освен ако не идва някаква делегация. Мирише на кофи отвсякъде, това няма общо с облеклото, но е мизерно - улиците миришат на клошария - като в някаква латиноамериканска държава. Пече та се не издържа. Преместиха наскоро и районния съд - гражданските деловодства - преди таксито ми излизаше около 3 кинта - сега не знам - поне 5 лева.

Кола не ползвам - щото шефовете не разрешават - такъв гений като мен се ражда само веднъж на хилядолетие и да се не смачкам. Освен това съм нервен понякога и това не е за шофьор. А и ще умра докато паркирам. Паркинг още няма в районния съд. Освен това мъжете-адвокати имаме повече кръвообращение в мозъка и се припотваме повече - отделно от това не ми е комфортно по дълги дрехи - освен ако не са леки и удобни. Което ме прави пеперуда за джебчиите - а те са точно в центъра и по места където се струпват хора.

Но днес си взех поука и вече е по-поносимо - затова съм си с ризката и дънките.

Сега няма и дънките да забранят - надявам се на разума на квесторите.

А в Народното събрание съм бил на стаж, влизал съм си със студентската униформа. Разбира се, че там е събран цвета на обществото, а етикета не позволява да се разхождаш сред каймака както си искаш.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот jorko_gt » 24 Авг 2015, 20:20

bird_of_paradise написа:Темата ... тъпа и мъжка!
Съдебната палата е институция :idea: , която изисква уважение :!: и респект :!:

Не ви знам в какви палати влизате, но се явявам във всякакви съдилища от три съдебни области и никъде до момента не съм видяла магистрат без тога в зала. Трябва да им е хладно, налЕ 8) , че да са навлечени в тая жега допълнително и с някаква синтетика, че и шал, отгоре. На фона на тоя студ - останалите да имат право да се мотат голишави, `щот са специални.....

СРС, при минус 15 навън, но вътре не е 35+... тесни дънки и някаква блузка или пуловерче, не обърнах внимание... и Тя се настанява на мястото на съдията и си казва необходимите реплики за разглеждане на делото... е, това избледня на фона на тона Й и на езиковите похвати...
Пола не е от значение, когато изискването на уважение не покрива елементарни минимуми за целта...
jorko_gt
Потребител

Мнениеот commodoro » 24 Авг 2015, 23:42

bird_of_paradise написа:Полова дискриминация?!? Криворазбрана демокрация... Божее, твърде много ви е дошла жегата.
Опитайте да влезете в НС, в кое да е министерство или музей във вида, който искате, да видим тогава, каква песен ще запеете.

Музей ли? Че кой ги бръсне музеите за нещо ако си плащаш сигурно и гол можеш влезе, как не са фалирали? Не че посещавам подобни места де, но все пак - житейска логика.. :lol:

Не те знам как си минавала метър досега но след 2-3 години ако ми се появиш с гол крак или деколте такава глоба шти тресна.. че ума си зайде. Без значение дали си бръсната или рунтава :lol: 1200 бецаален, бецаален :D
commodoro
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Авг 2015, 05:55

Е, преди се ходеше в БНБ да се преписва ОЛП, ама това беше още преди Бил Гейтс - преди интернета. Така един път ме спряха заради тези полу-гащи - нагледно изобразени по-горе в мнението на Парадайс. Иначе имал съм много пъти работа по разни администрации и не мисля, че може да се изисква точен тип облекло.
ivan_lawyer
Старши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии